نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

نتیجه نظرسنجی محرمانه در آمریکا

منبع
دنياي اقتصاد
بروزرسانی
نتیجه نظرسنجی محرمانه در آمریکا

دنياي اقتصاد/متن پيش رو در دنياي اقتصاد منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست

«نيويورک‌تايمز» از برخي نظرسنجي‌هاي محرمانه رونمايي کرد. بر اين اساس رقابت دو نامزد اصلي انتخابات نسبت به ماه‌هاي گذشته تنگاتنگ شده است. ترامپ توانسته جايگاه خود را در ميان هوادارانش ازجمله جمعيت روستايي بازسازي کند و در مقابل بايدن از جايگاه ويژه‌اي در ميان شهرنشينان برخوردار است. در ايالت‌هاي رقابتي نيز فاصله ميان دونامزد کاهش يافته است.
     
مبارزات انتخابات رياست ‌جمهوري که مدت‌ها بود زير سايه ويروس کرونا آرام گرفته بود، پس از روز کارگر در آمريکا (هفتم سپتامبر) وارد فازي تازه و عمومي‌تر شده است. جو بايدن قصد دارد از فاصله خود در نظرسنجي‌ها دفاع شديدي داشته باشد و راي سفيدپوست‌هاي ايالت‌هاي ميانه غربي را از آن خود کند. به نوشته روزنامه نيويورک‌تايمز، نظرسنجي‌هاي محرمانه که پس از برگزاري کنوانسيون‌هاي هر دو حزب در ماه اوت برگزار شده است، نشان مي‌دهد رقابت تا حد زيادي پايدار و در برخي‌ ايالت‌ها تنگاتنگ شده است. در اين نظرسنجي‌ها مشخص شده است که دونالد ترامپ در حال بازسازي جايگاه خود نزد برخي از هوادارانش است که از اين قشر مي‌توان به آراي روستايي‌هاي محافظه‌کار اشاره کرد که در دوران بيماري پاندمي در تابستان اوضاع بسيار وخيمي داشتند. با اين حال بايدن همچنان غرق در لذت پيشتازي‌اش در نظرسنجي‌ها است و وي همچنان در ميان مردم شهري، جايي که عامل ويروس کرونا تاثير مهمي در راي‌دهي آنان دارد، محبوب‌تر از دونالد ترامپ است. البته هيچ رئيس‌جمهوري نتوانسته است با يک پيروزي خوب در نظرسنجي‌ها وارد روز کارگر شود. ترامپ در نظرسنجي‌هاي عمومي در ايالت‌هايي که بايد پيروز شود، پيشتاز نيست و از زماني که پيروزي بايدن در انتخابات مقدماتي دموکرات‌ها در ماه آوريل مشخص شد، وي در ايالت‌هايي مانند فلوريدا نتوانسته است از او پيشي بگيرد. اين در حالي است که پيروزي غافلگيرانه دونالد ترامپ در انتخابات سال ۲۰۱۶ هنوز در ياد دموکرات‌هاي عصبي و جمهوري‌خواهان اميدوار باقي مانده است.  دونالد ترامپ قصد دارد با مقصر جلوه دادن بايدن در صحنه‌هاي آشوب و غارت و شهرسوزي‌ها جايگاه خود را احيا کند و او را عامل اين هرج و مرج تصوير کند. چيزي که مدت‌هاي طولاني است که دموکرات‌ها به وي هشدار مي‌دهند. هفته گذشته معاون سابق رئيس‌جمهوري ايالات‌متحده پس از حمايت برخي از متحدانش از جمله جان کري، وزير سابق امور خارجه آمريکا که در برنامه انتخاباتي سال ۲۰۰۴ در برابر يک فشار همه‌جانبه به دليل جنگ در ويتنام قرار گرفته بود، با فشار شديد دونالد ترامپ روبه‌رو شد و طي هفته مجبور به دفاع از خود در برابر حملات رئيس‌جمهوري فعلي ايالات‌متحده بود. با وجود اين رئيس‌جمهوري آمريکا در ايالت‌هايي مانند فلوريدا، کاروليناي شمالي، آريزونا و جرجيا که در سال ۲۰۱۶ پيروزي وي را رقم زدند، در حالت تدافعي قرار دارد. تيم پاولنتي، فرماندار مينه‌سوتا و اسکات واکر، فرماندار ويسکانسين مي‌گويند بايدن با برتري اندکي در اين مناطق وارد پاييز مي‌شود اما اين آمار و ارقام مي‌تواند به آساني تغيير کند. پاولنتي با اشاره به اينکه برخي از مناطق حومه‌نشين به دموکرات‌ها گرايش پيدا کرده‌اند، گفت: «سوال اين است که آيا ترامپ مي‌تواند مجددا آراي حلقه‌هاي دوم و سوم راي‌دهندگان حومه‌نشين را به دست آورد.» او مي‌افزايد: «آنها واقعا از خشونت ناخشنودند اما بايد پرسيد که آيا نگاه به اين الگو، آرا را به سود ترامپ برمي‌گرداند؟»

واکر اما اميدوار است پس از سه مناظره رياست‌جمهوري در ويسکانسين آرا به سود ترامپ بازگردد. يک چالش هميشگي براي دونالد ترامپ عدم تمايل يا ناتواني وي در پيش بردن يک پيام سياسي است و درگير مباحث کمتر مطلوب مي‌شود، مانند سخنان وي در مورد نيروهاي مسلح که وي را وارد يک جريان ناخوشايند کرده است.  به‌نظر مي‌رسد کارزار انتخاباتي ترامپ همچنين با بحران مالي قابل توجهي روبه‌رو است. تبليغات تلويزيوني تا حد بسيار زيادي متوقف شده است، در حالي که بايدن پس از اينکه در ماه اوت، ۳۶۵ ميليون دلار کمک‌هاي مالي‌اش را ارتقا داد، هزينه‌هاي تبليغاتي‌اش را بالاتر برد.

معاون سابق رياست‌جمهوري ده‌ها ميليون دلار براي راه‌اندازي کارزار انتخاباتي‌اش در برنامه تبليغاتي تلويزيوني هزينه مي‌کند و به حملات ترامپ در رابطه با سخنان وي در خصوص نظم و قانون پاسخ مي‌دهد و به مردم قول مي‌دهد مشکل ويروس کرونا و اقتصاد کشور را حل خواهد کرد. بايدن روز گذشته به پنسيلوانيا سفر کرد و چهارشنبه نيز قرار است به ميشيگان برود. اينها سومين و چهارمين سفر وي به ايالت‌هاي خاکستري است. وقتي بايدن به پيتسبورگ سفر کرد، به ترامپ درباره موضوع کنوشا حمله کرد و با جيکوب بليک خانواده فردي که در حمله پليس فلج شده است، ديدار کرد.

مورگان جکسون، مشاور ارشد ري کوپر، فرماندار دموکرات کاروليناي شمالي مي‌گويد پس ازکنوانسيون بايدن يک برتري ملايم نسبت به دونالد ترامپ پيدا کرده است و حتي راي‌دهندگان غير حزبي نيز هم‌اينک نسبت به پيامدهاي بيماري پاندمي نگران هستند. جکسون همچنين در باب خشونت‌ها گفت: «شارلوت در آتش نمي‌سوزد و اين ادعاهاي محافظه‌کاران در فاکس‌نيوز است و در واقع هيچ آتشي وجود ندارد.» سناتور ايمي کلوبوچار از مينه‌سوتا، نامزد سابق انتخابات رياست‌جمهوري از حزب دموکرات مي‌گويد بايدن در ايالت‌هاي ميانه غربي در مسير درستي قرار گرفته است. او گفت: «سخنان بايدن در پيتسبورگ دقيقا چيزهايي بودند که مردم مينه‌سوتا و سراسر کشور مي‌خواستند بشنوند.» بسياري از دموکرات‌ها در ايالات موسوم به ميدان جنگ نگران ديدار‌هاي حضوري بايدن هستند، به‌ويژه ويسکانسين، جايي که هيلاري کلينتون در سال ۲۰۱۶ به دليل بدنامي سياسي از سوي راي‌دهندگان طرد شد.

مارک پوکان، نماينده دموکرات مجلس نمايندگان از ويسکانسين قول داده است که بايدن پس از سفر به کنوشا، سفرهاي بيشتري داشته باشد. او گفت جمهوري‌خواهان به بايدن حمله مي‌کنند که سفرهاي اندکي در برنامه خود دارد و اين در دل و روح برخي از راي‌دهندگان نفوذ کرده است. وي به ياد مي‌آورد  برخي از افرادي که سياسي نيستند گفته‌اند به‌نظر مي‌رسد دموکرات‌ها ديگر حضور پيدا نخواهند کرد.  تيم بايدن مي‌گويد دموکرات‌ها در حال سبک و سنگين کردن اعزام سازمان‌دهندگان کارزارهاي انتخاباتي به چند ايالت در بحبوحه بحران سلامت عمومي هستند. يکي از گزينه‌هاي مورد بحث اعزام تعدادي از مبلغان جمع‌آوري آرا به در منازل مردم است و براي اينکه سلامتي مردم به خطر نيفتد با آنها مکالمه طولاني‌مدت نداشته باشند و در مقابل به آنها جزوه‌هاي تبليغاتي ستاد انتخاباتي بايدن داده شود. تيم انتخاباتي ترامپ به‌رغم حضور ويروس کرونا تاکنون در چند ايالت در مقابل در منازل مردم حضور پيدا کرده و براي زماني طولاني با آنها گفت‌وگو داشته‌اند. البته تيم ترامپ در نظر دارد براي هفته‌هاي آتي برنامه‌هاي تلويزيوني خود را افزايش دهد. در چند ايالت، چند برنامه تبليغاتي جمهوري‌خواهان از طريق تلويزيون پخش شده و اندکي مقدار اين برنامه‌ها رشد داشته است. به گفته چندين جمهوري‌خواه، بيل استپين، مدير کارزار انتخاباتي ترامپ پس از اينکه در ماه ژوئيه رقم‌هاي هنگفتي براي اين کارزار  برنامه‌هاي تلويزيوني و تبليغات اينترنتي هزينه کرد، رويکرد محتاطانه‌اي اتخاذ کرد و گفت اين برنامه‌ها هيچ تاثير قابل توجهي نداشته است. او در يک برنامه تلويزيوني نيز از اين عمل خود دفاع کرد و گفت که بهتر است کارزار برنامه‌هاي خود را روي ايالت‌هايي متمرکز کند که در راي‌دهي غيابي حضور پيدا خواهند کرد. استپين با بيان اينکه شرايط اين دوره از انتخابات منحصر به فرد است، تصريح کرد: «ما نبايد از شگردهاي سال ۲۰۰۴ در سال ۲۰۲۰ استفاده کنيم.»

به گفته جمهوري‌خواهان بهترين شانس ترامپ اين است که بايدن را با چپ‌هاي افراطي پيوند بزند. نيوت گنيگريچ، رئيس سابق مجلس نمايندگان از حزب جمهوري‌خواه مي‌گويد: «ترامپ بايد تمرکز خود را روي شبکه‌هاي بي‌قانون ضد آمريکايي چپ‌ها استوار کند.» او از ترامپ خواست که روي ميهن‌پرستي و تاريخ آمريکا و بر ضد آمريکايي بودن چپ‌ها تاکيد داشته باشد و بايدن را به مک‌گاورن تبديل کند.  مشاوران ترامپ مي‌گويند که نظرسنجي‌هاي محرمانه حزب بسيار اميدوارکننده‌تر از نظرسنجي‌هاي عمومي است. اما در حالي که ترامپ با شعار نظم و قانون جايگاه خود را در نزد محافظه‌کاران مستحکم مي‌کند، اما استراتژيست‌هاي هر دو حزب مي‌گويند که به‌نظر نمي‌رسد سخنان وي در مورد شورش در چند شهر، توانسته باشد نظر راي‌دهندگان ميانه‌رو را تحت تاثير قرار داده باشد.

با توجه به عدم حضور نامزد شاخص در حزب سوم، بزرگ‌ترين مشکل ترامپ جمع‌آوري آراي جديد است. در نظرسنجي‌هاي مخفيانه کارزار انتخاباتي ترامپ، او در چند موضوع از جمله اقتصاد توانسته است از بايدن پيشي بگيرد. در حالي که برخي از جمهوري‌خواهان مي‌گويند که ترامپ نبايد تنها روي اين فاکتور مانور بدهد. برخي دموکرات‌ها و جمهوري‌خواهان مي‌گويند، به‌رغم اينکه راي‌دهندگان مستقل ترامپ را فرد قوي در اين حوزه مي‌بينند، با اين حال قصد دارند در انتخابات به بايدن راي دهند. افزون بر اين ليزل هيکي، استراتژيست جمهوري‌خواهان که تحقيقات گسترده‌اي درباره راي‌دهندگان شهري و حومه داشته است، مي‌گويد هنوز مهم‌ترين نگراني آنها بيماري پاندمي است. هيگي تصريح مي‌کند: «هنوز ويروس براي آنها موضوع مهمي است چراکه زندگي آنها مختل شده است. مدارس تعطيلند و کسب‌و‌کارها بسته است.» برخي متحدان ترامپ معتقدند که ترامپ در عمل هيچ شانسي براي پيروزي در آراي عمومي ندارد و مي‌گويند که اقبال از دونالد ترامپ در برخي از ايالت‌هايي که در سال ۲۰۱۶ به وي راي دادند، دور شده است. آنها به‌ويژه در مورد ميشيگان بسيار بدبين هستند؛ جايي که ترامپ به سختي توانست در آن پيروز شود و حالا نوادا، جايي که کلي سفيدپوست فاقد تحصيلات دانشگاهي دارد، نيز در حال چرخش است. مينه‌سوتا نيز در چنين شرايطي قرار دارد. دين فيليپس، يکي از دموکرات‌هاي مجلس نمايندگان که در سال ۲۰۱۸ توانست در يک رقابت تاريخي نامزد جمهوري‌خواهان را کنار بزند، مي‌گويد: جاي هيچ شک و شبهه‌اي نيست که راي مينه‌سوتا براي بايدن است.  فيليپس مي‌گويد که اين موضوع را به کارزار انتخاباتي بايدن گوشزد کرده است و انتظار دارد که معاون سابق رياست‌جمهوري آمريکا از اين ايالت بازديد کند. با در نظر  گرفتن اين عوامل، دست‌کم دو گروه از طرفداران بايدن در مورد احتمال تامين بودجه عليه کارزار انتخاباتي ترامپ توسط مايکل بلومبرگ در فلوريدا خبر مي‌دهند و بر اين باورند که ۲۹ راي الکترال کالج ايالت مي‌تواند به حضور ترامپ در کاخ سفيد در انتخابات ۲۰۲۰ پايان دهد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره