اردکانیان برای 1400 از جانب دولت حمایت میشود؟

صبح نو/متن پيش رو در صبح نو منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
آنطور که از شنيدهها بر ميآيد مرد يزدي دولت اعتدال، يکي از چهرههايي است که رييسجمهوري و رييس دولت اصلاحات، براي اجماع روي او در انتخابات رياست جمهوري1400 برنامههايي را تدارک ديدهاند. در همين باره، روز گذشته يکي از روزنامههاي اصلاحطلب، طرح برق رايگان از سوي دولت را حربهاي سياسي براي افزايش محبوبيت او در ميان تودههاي مردمي و در نتيجه علمکردن او بهعنوان نامزد انتخابات، برشمرد. داريم درباره رضا اردکانيان سخن ميگوييم؛ وزير نيروي 63ساله دولت تدبير و اميد.
روزنامه اصلاحطلب آرمان، روز گذشته در گزارشي به گزينههاي دولت براي نامزدي در انتخابات سال1400 پرداخت. در ميان افراد مورد نظر اين روزنامه نظير سورنا ستاري، محمدجواد ظريف و اسحاق جهانگيري، رضا اردکانيان بيشتر چشمها را به خود معطوف ميکرد. آرمان درباره اقبال اردکانيان براي جلب حمايت روساي جمهوري فعلي و پيشين ايران، در انتخابات رياست جمهوري سال آينده، نوشت: «برخي معتقدند رضا اردکانيان، وزير نيروي دولت از کساني است که در آينده از او بيشتر خواهيم شنيد و وي، چهره مدنظر و مورد حمايت رييسجمهوري براي انتخابات پيش رو است و به واسطه همين حمايتها بوده که اردکانيان شعار برق رايگان را سر داده و روحاني نيز اين ايده را مطرح
کرده است.
بعيد نيست که شعارهايي از اين دست تا انتخابات نيز ادامه يابد. اين در حالي است که اردکانيان نيز بهواسطه معاونت وزارت نيرو در دوره وزارت حبيبالله بيطرف در دولت اصلاحات ميتواند حمايت اصلاحطلبان را بهدست آورد.» آرمان درباره نظر موافقان و مخالفان نامزدي اردکانيان نيز نوشت: «موافقان بر اين عقيدهاند که اردکانيان به لحاظ اجرايي ميتواند گزينه مناسبي باشد اما منتقدان ميگويند او توانايي ايجاد اجماع، جريانسازي و به عبارتي کاريزماي شخصيتي ندارد.»
چهره نزديک به رييس دولت اصلاحات
رضا اردکانيان ۶۳ساله و همشهري رييس دولت اصلاحات و از چهرههاي نزديک به اوست. دوران نوجواني را در اصفهان و تهران گذراند و يکي از تحصيلکردهترين وزيران دولت روحاني است. او عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي شريف و متخصص بينالمللي مديريت منابع آب و محيطزيست است و مدرک دکترا در زمينه مديريت منابع آب را از دانشگاه مک مستر کانادا دريافت کرده است. اردکانيان در دوران تحصيل در دانشگاه صنعتي شريف، عضو سازمان دانشجويان مسلمان دانشگاه صنعتي شريف بود. او در همان دورهاي تحصيل ميکرد که چهرههاي مؤثر دانشگاه نيز تحصيل ميکردند و در نهايت عمليات تسخير سفارت را اجرا کردند اما اردکانيان به اندازه ديگر رفقا و دوستان خود، سياسي نشد. با اين حال، او به معاونت استانداري يزد رفت و زماني که علي اکبر محتشمي پور به وزارت کشور رفت، معاون امور محلي و عمران شهري وي شد.
بعد از عدم اعتماد مجلس دهم به حبيبالله بيطرف در مردادماه سال96 حسن روحاني، رضا اردکانيان را براي تصدي وزارت نيرو معرفي کرد. سرانجام نيز اردکانيان با ۲۲۵رأي موافق، ۳۸رأي مخالف و ۱۳رأي ممتنع به وزارت نيرو رفت. هر دوي اين افراد، يزدي و از مديران ارشد دولت خاتمي هستند. پس از اتمام کار دولت اصلاحات در سال84، بنياد باران تأسيس شد و بيطرف بهعنوان بازرس و اردکانيان به عنوان بازرس علي البدل انتخاب شدند.
تابعيت دوگانه اردکانيان؟
رضا اردکانيان در برخي اخبار و گزارشها، به داشتن تابعيت دوگانه متهم شده است. طبق گزارشهاي منتشره، اردکانيان در زمان دولت مرحوم اکبر هاشميرفسنجاني، ساکن کانادا بود و در سالهاي دولت احمدينژاد نيز به آلمان رفت. با اين حال، اردکانيان خودش درباره اتهام تابعيت دو گانه اش، چنين گفته است: طي ده سال اخير در کشور آلمان (۸۶ تا ۹۶) و قبل از آن هم براي تحصيلات تکميلي حدود هفت سال در کشور کانادا (۷۰ تا ۷۷) زندگي کردهام اما به دلايل فکري هيچ پيشنهادي را براي اخذ تابعيت دوگانه در زمان حضور در کشور کانادا و حتي فعاليت در سازمان ملل و در کشور آلمان و هر جاي ديگري نپذيرفته و اقدامي هم نکردهام و در بدو طرح موضوع پيشنهاد حضورم در وزارت نيرو نيز در کميسيونهاي مختلف مجلس و مصاحبههاي خبري بارها اعلام کردهام تابعيت هيچ کشوري به جز جمهوري اسلامي ايران را نداشته
و نخواهم داشت.»
با اين وجود، فرزندان اردکانيان هم اکنون ساکن انگلستان و آلمان هستند و البته خود او ميگويد که آنها پس از اتمام تحصيلات، به ايران بازخواهند گشت.
برنامه خاتميچيها براي آقاي وزير
پيش از اين نيز در برخي اخبار آمده بود که طيف نزديک به رييس دولت اصلاحات، نظر مثبتتري به وزير نيروي دولت روحاني دارد.
با اين حال، طيف نزديک به خاتمي و احياناً بقيه طيفهاي اصلاحطلبي بايد متوجه اين قاعده نانوشته در ايران باشند که معمولاً در پايان هشت سال فعاليت دولتها، مردم کمترين توجه را به گزينه يا گزينههاي معرفي شده توسط اولياي نهاد پاستور و هواداران سياسي آنها، نشان ميدهند. بنابراين، اردکانيان فارغ از اينکه بتواند حمايت گروههاي اصلاحطلبي را جلب کند، بايد از پس اين قاعده نانوشته نيز برآيد. هر چه هست، کار او سخت است؛ خيلي سخت.