حمايت/ « آل خليفه در بن بست » عنوان سرمقاله روزنامه حمايت نوشته سيد جعفر قنادباشي است که مي‌توانيد آن را در ادامه بخوانيد:
 
پس از اعلام طرح به‌اصطلاح صلح ترامپ براي غرب آسيا موسوم به «معامله قرن»، بحرين اولين کشوري بود که آشکارا و بدون پرده‌پوشي به حمايت از آن پرداخت و اقدام به برگزاري نشست «منامه» براي تأمين مالي خيانت به آرمان قدس نمود. چهاردهمين استان ايران پيش از جدا شدن در دوره پهلوي، بيش از سه دهه ميزبان هيئت‌هاي صهيونيستي بوده و روابط تجاري - فرهنگي گسترده‌اي ميان تل‌آويو و منامه برقرار است. انتشار ويدئوهايي از مراسم مذهبي گروه‌هاي صهيونيستي و حضور ورزشکاران اسرائيلي در رويدادهاي ورزشي بحرين ازجمله مسابقات مشهور اتومبيلراني «فرمول يک»، حاکي از تمهيد طولاني‌مدت مقدمات ميان اين دو رژيم براي رونمايي از عادي‌سازي روابط است. بحرين در زماني که کشورهاي مطرح عربي همچون امارات و عربستان جرأت علني کردن مناسبات خود را نداشتند، بي‌محابا به اين کار اهتمام داشت و سوابق شرم‌آوري در اين خصوص دارد که به برخي ازآن‌ها اشاره مي‌شود.
1. «خالد احمد الخليفه»، وزير خارجه رژيم آل خليفه که بايد او را به‌حق، «انور قرقاش» بحرين خطاب کرد، در سال 2000 از کشورهاي عربي خواست تشکيلات جديدي به نامه «انجمن خاورميانه» را با مشارکت رژيم صهيونيستي تشکيل دهند. اين سياستمدار بدنام که سابقه ضديت با حشد الشعبي و تعيين تکليف براي آيت‌الله سيستاني را در کارنامه خود دارد، اين انجمن را تنها راه‌حل برون‌رفت از مشکلات منطقه مي‌دانست.
2. «محمد بن مبارک الخليفه»،‌ معاون نخست‌وزير بحرين پنج سال بعد، ممنوعيت ورود کالاهاي اسرائيلي به اين کشور را لغو کرد. در حال حاضر، بحرين يکي از کشورهاي هدف صادرات کالاهاي صهيونيستي به مجموعه اقماري جنوب خليج‌فارس به شمار مي‌رود.
3. «سلمان بن حمد بن عيسي آل خليفه»، وليعهد بحرين در سال 2009 در مقاله خود در روزنامه واشنگتن‌پست، از اعراب به دليل عدم تلاش به‌منظور عادي‌سازي روابط با رژيم صهيونيستي انتقاد کرد. وي همچنين از حاکمان عرب خواست تا از تريبون رسانه‌هاي اسرائيلي، مردم کشورهاي عربي را براي سازش با جانيان کودک‌کش صهيونيستي فرابخوانند و آن‌ها را نصيحت کنند!
4. پادشاه بحرين در سال 2015 به «بنيامين نتانياهو»، نخست‌وزير رژيم جعلي صهيونيستي پيام‌هايي مبني بر تمايل منامه براي برقراري روابط «رسمي» و «آشکار» با تل‌آويو ارسال کرد. وزير خارجه بحرين طي ديدار محرمانه‌اش با «تزيپي ليوني»، وزير خارجه اسبق اسرائيل پيام پادشاه بحرين را به وي تحويل داد و صراحتاً به وي گفت که «حمد بن عيسي آل خليفه» تصميماتي براي عادي‌سازي روابط با صهيونيست‌ها در سر دارد.
5. «خالد بن احمد آل خليفه» وزير خارجه بحرين، سال گذشته در گفتگو با رسانه‌هاي رژيم صهيونيستي ابراز اميدواري کرده بود نشست منامه که به دليل عدم استقبال کشورها از آن به «کارگاه منامه» تغيير نام داد، کارکردي همچون سفر «انور سادات»، رئيس‌جمهور اسبق مصر در سال 1977 به قدس اشغالي داشته باشد و به ايجاد مسيري براي عادي‌سازي روابط کمک کند.
اين مقدمات باعث شد که جمعه‌شب، بحرين، رژيم صهيونيستي و آمريکا طي بيانيه‌اي مشترکي پس از خبط امارات، اعلام کنند براي عادي‌سازي کامل روابط ميان اسرائيل و پادشاهي بحرين به توافق رسيده‌اند. نکته اينجاست که بحرين در حمايت از عادي‌سازي و تابوشکني در حمايت از صهيونيست‌ها نسبت به امارات پيشتاز بود اما به نظر مي‌رسد جاه‌طلبي ابوظبي باعث شد تا در اين رقابت خيانت بار، گوي سبقت را از منامه بربايد. بااين‌حال، انگيزه‌هاي بحرين در پشت پا زدن به آرمان قدس، دلايل جمعي و فردي دارد. جمعي به اين معنا که اين کشور در چنبره ژئوپولتيک آمريکا در غرب آسيا قرار دارد و بدون کاخ سفيد، آب هم نمي‌تواند بخورد. ترامپ اکنون در رقابت با «جو بايدن»، رقيب دموکرات خود 10 گام در نظرسنجي‌ها عقب‌تر است و براي به دست آوردن کارت امتياز در مناظرات انتخاباتي، چشم اميد به سياست خارجي خود از رهگذر نشاندن لبخند بر لبان لابي‌هاي صهيونيستي دوخته است. به نوشته روزنامه صهيونيستي «يديعوت آحارونوت»، «عادي‌سازي روابط ميان بحرين و امارات، خدمتي بزرگ به ترامپ در رقابت انتخاباتي‌اش است.» موضوع فشار بر ايران از طريق فعال کردن مکانيسم ماشه و واداشتن جمهوري اسلامي براي مذاکره، پيغام‌وپسغام فرستادن براي کره شمالي، کودتا عليه دولت مشروع و قانوني ونزوئلا با هدف سرنگون کردن «نيکلاس مادورو»، رئيس‌جمهور اين کشور و مواردي ازاين‌دست، مثل پرونده عادي‌سازي، نقد نيستند. از اين رو، ترامپ روي بلاهت امارات، بحرين، عربستان و احتمالاً عمان حساب ويژه‌اي بازکرده تا شايد شانس خود را در پاي صندوق‌هاي رأي افزايش دهد.
دليل فردي بحرين نيز ناظر به امنيت داخلي است. شعله‌هاي قيام مردم بحرين همچنان داغ است و انتقادهاي سنگين نهادهاي حقوق بشري به علت شکنجه و اعدام معترضين در اين کشور همچنان ادامه دارد. اساساً رژيم‌هاي محروم از پشتوانه مردمي، نيازمند جلب حمايت خارجي هستند و شيوه سرکوب‌هاي امنيتي رژيم صهيونيستي نيز الهام‌بخش بحرين در مديريت اعتراضات است. اين در حالي است که اسرائيل طي دو دهه گذشته، آغازگر 9 جنگ در منطقه بوده و انتظار از چنين رژيم آتش‌افروزي براي برقراري امنيت در بحرين، چيزي جز خواب‌وخيال نيست.
علاوه بر اين، منامه همچون ابوظبي در اظهارنظري مضحک اعلام کرده که با هدف «دفاع از حقوق مردم فلسطين» و «موفقيت براي منطقه» با صهيونيست‌ها پالوده خورده و نيتش خير بوده است! فارغ از اينکه باز کردن پاي اسرائيل به خليج‌فارس، خطرات امنيتي و تنش در منطقه حساس خليج‌فارس را به شکل قابل‌توجهي افزايش مي‌دهد، اظهارات مقامات ارشد کاخ سفيد از حقيقت ديگري نشان دارد. چند هفته پيش و بعد از توافق ابوظبي و تل‌آويو، «رابرت اوبرايان»، جانشين بولتون در کاخ سفيد صراحتاً اعلام کرد که «توافق ميان اسرائيل و امارات براي عادي‌سازي روابط در کاخ سفيد امضا خواهد شد.» از اين رو، مصالحه با صهيونيست‌ها نه براي دفاع از حقوق مردم فلسطين بلکه به‌منظور دادن تنفس مصنوعي به ائتلاف ترامپ-نتانياهوست تا عليرغم غوطه خوردن در گرفتاري‌هاي داخلي، چند صباحي بيشتر بر اريکه قدرت تکيه بزنند.
اين در حالي است که ملت فلسطين براي دفاع از حقوق خود، به حاکمان خائن نياز ندارند، بلکه حمايت قاطعانه ملت‌هاي منطقه از آن‌ها کافي است. ضمن اينکه هر فرايند سازش و مصالحه طي بيش از چهار دهه گذشته، صهيونيست‌ها را جري‌تر کرده و به تضييع شدن بيشتر حقوق آن‌ها منجر شده. در مقابل، تشديد مقاومت و آمادگي مضاعف براي مقابله با تعدي اسرائيل، همواره جواب داده که کاهش چشمگير تاب‌آوري صهيونيست‌ها به کمتر از دو روز در برابر حملات حماس و جهاد اسلامي، مصداقي غيرقابل خدشه در اين خصوص به شمار مي‌آيد.
صهيونيست‌ها از تماشاي سريال عادي‌سازي بسيار خوشحال‌اند، حال‌آنکه ناقوس مرگ آن‌ها از اين طريق به صدا در آمده است چون تکليف مردم کشورهاي مسلمان با حکام خائن به آرمان قدس يکسره مي‌شود و گروه‌هاي مقاومت فلسطيني نيز با آسودگي خاطر بيشتري مي‌توانند به‌حساب اسرائيل و ارتجاع در يک زمان و مکان برسند. رويکردي که از يک‌سو به برهم خوردن محاسبات و معادلات آمريکا و صهيونيستم در غرب آسيا و از سوي ديگر، به سقوط اسرائيل و کشورهاي هم‌پيمانش خواهد انجاميد، ان‌شاءالله.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar