نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

فرار ترامپ از سیاست داخلی به سیاست خارجی

منبع
ايسنا
بروزرسانی
فرار ترامپ از سیاست داخلی به سیاست خارجی

ايسنا/متن پيش رو در ايسنا منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست

رئيس جمهور آمريکا با مواجه شدن با يک نزاع سخت بر سر مسائل داخلي در رقابت انتخاباتي با رقيب دموکراتش جو بايدن، به برجسته ساختن اقداماتي که دستاورد سياست خارجي خود مي‌بيند گرايش پيدا کرده است.

به گزارش پايگاه هيل، دونالد ترامپ، رئيس جمهور آمريکا در طول يک ماه گذشته واسطه يک توافق صلح ميان امارات و اسرائيل شده و در ادامه به عادي سازي روابط اقتصادي صربستان و کوزوو کمک کرد. او همچنين از تعداد سربازان آمريکا در عراق کاست. روز جمعه نيز ترامپ اعلام کرد بحرين با عادي سازي روابط با اسرائيل موافقت کرده است.

در حالي که دونالد ترامپ در داخل کشورش به خاطر مديريت بد در قبال شيوع کروناويروس و جان باختن حدود 200 هزار آمريکايي در اثر ابتلا به اين بيماري، محبوب نيست، کاخ سفيد اين اقدامات ترامپ را نمونه‌هاي عمل کردن رئيس جمهور به دستور کارش عنوان کرده است.

اما سياست خارجي به ندرت مساله‌اي مهم براي راي دهندگان در روز انتخابات به شمار مي‌آيد. و همچنين هر گونه دستاورد ترامپ در عرصه جهاني احتمالا تحت‌الشعاع مسائل داخلي همچون عملکردش در قبال اعتراضات عليه بي عدالتي نژادي، اظهارات تندش عليه ارتش و نظاميان، عميق‌ترين رکود اقتصادي رخ داده در آمريکا از زمان "رکود بزرگ" تاکنون و نوارهاي صوتي مربوط به کم اهميت شمردن عمدي تهديد کروناويروس از سوي وي واقع مي‌شوند.

داگ هي، مدير ارتباطات سابق کميته ملي حزب جمهوريخواه گفت: ناخوشايند براي آنها اين است که روايت هر روزه مربوط به بالا رفتن تلفات و اقتصاد در آستانه سقوط را مي‌شوند. اما سياست خارجي به آنها موضوع مثبتي براي حرف زدن و نشان دادن دستاورد و رهبري مي‌دهد.

دولت ترامپ اخيرا اعلام کرد، تعداد سربازان آمريکايي در عراق را از ۵۲۰۰ به ۳۰۰۰ تن تا پايان سپتامبر کاهش خواهد داد و پيش بيني کاهش سربازان مستقر در افغانستان از ۸۶۰۰ به ۴۵۰۰ تا ماه نوامبر را کرده است.

روز شنبه در اتفاقي مهم براي فرآيند پايان دادن به جنگ در افغانستان، مذاکرات صلح دولت افغانستان و طالبان در شهر دوحه پايتخت قطر شروع شد. ترامپ، مايک پامپئو، وزير خارجه دولتش را براي شرکت در اين مذاکرات به دوحه فرستاد که اين نشان دهنده اهميتي است که اين رئيس جمهور آمريکا براي اين مذاکرات با نزديک شدن به موعد انتخابات قائل است.

در همين حال بنجامين فريدمن، مدير سياسي در انديشکده اولويت‌هاي دفاعي آمريکا که حامي خارج سازي نظاميان آمريکايي است، اظهار نگراني کرد که در عراق اين روند خروج نظاميان بيشتر حالت يک لفاظي انتخاباتي را دارد تا اينکه يک اقدام ملموس براي به خانه بازگرداندن همه سربازان آمريکايي باشد.

فريدمن تصريح کرد: در ارتباط با عراق متاسفانه جاي ترديدي قابل توجه وجود دارد نسبت به اين که آيا ما واقعا تعهد واقعي به خروج داريم يا خير. من فکر مي‌کنم در ارتباط با افغانستان مسيري واضحتري براي خروج به خاطر توافق با طالبان داريم و زمينه براي تغيير اهداف ما فراهم شده است.

اما فريدمن عنوان کرد حتي اگر انگيزه ترامپ از اين حرکات سياسي باشد لزوما بد نيست.

وي افزود: بايد خدا را به خاطر انتخابات و باقي مانده‌هاي دموکراسي که ما داريم زماني که موضوع سياست خارجي و جلوه پيدا کردن احساسات ضد جنگ مردم آمريکا در وعده‌هاي انتخاباتي باشد، شکر کنيم. من اهميتي نمي‌دهم که آيا اين يک تعهد سياسي است يا خير اما البته در عين حال مساله اين که درصورت پيروزي ترامپ در انتخابات چه اتفاقي مي‌افتد مطرح مي‌شود.

ترامپ روز سه شنبه در يک تجمع انتخاباتي در ميشيگان از تلاشهايش در حوزه سياست خارجي تعريف کرده و تشکيلات واشنگتن را به خاطر درگير ساختن آمريکا در "جنگهاي بي پايان" محکوم کرده و از بايدن به خاطر راي دادن به نفع جنگ عراق در سنا در سال ۲۰۰۲ انتقاد کرد.

هم‌زمان منتقدان ترامپ استدلال مي‌کنند که او به جاي پايان دادن به جنگها، حضور نظامي آمريکا در خاورميانه را افزايش داده است. رئيس جمهور آمريکا اقدام به استقرار هزاران سرباز در عربستان و جاهاي ديگر در منطقه به بهانه تشديد تنش با ايران کرده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar