نماد آخرین خبر

سرمقاله کیهان/  پیروزی در جنگ تحمیلی مجازی «همت» می‌خواهد

منبع
کيهان
بروزرسانی
سرمقاله کیهان/  پیروزی در جنگ تحمیلی مجازی «همت» می‌خواهد

کيهان/ « پيروزي در جنگ تحميلي مجازي «همت» مي‌خواهد » عنوان يادداشت روز در روزنامه کيهان به قلم عباس شمسعلي است که مي‌توانيد آن را در ادامه بخوانيد:

چهل سال از آغاز جنگ تحميلي دشمن عليه کشورمان و تجلي دفاع مقدس مردم و مخصوصاً جوانان اين آب و خاک مي‌گذرد. جنگي که براي به زانو درآوردن انقلاب اسلامي در اولين سال‌هاي تشکيل نظام جمهوري اسلامي ايران به راه افتاد اما با رشادت بي‌نظير رزمندگان غيور و از جان گذشته و پشتيباني مردم انقلابي ميهن‌مان تبديل به سند افتخار و برگ زرين ماندگار در تاريخ اين سرزمين شد.
البته ناکامي ‌عبرت‌آموز دشمنان در شکست از جمهوري اسلامي در ميدان جنگ نظامي، پايان جنگ و خصومت عليه کشورمان نبود. 
سال‌هاست که دشمنان اين ملت و کشور انواع خباثت‌ها و دشمني‌ها را در عرصه‌هاي مختلف به کار گرفته‌اند. تشديد جنگ اقتصادي که در همان سال‌هاي نخست پيروزي انقلاب اسلامي و دفاع مقدس آغاز شده بود يکي از راهبردهاي دشمن 
عليه جمهوري اسلامي بود که اين عرصه رويارويي همچنان و با شدت بيشتري ادامه دارد. اما يکي از محورهاي مهم و اساسي دشمن عليه کشورمان به‌ويژه بعد از پايان جنگ تحميلي 8 ساله، عرصه جنگ فرهنگي بود. دشمنان که سيلي سختي از جوانان مجاهد و باغيرت اين مرز و بوم خورده بودند پس از جنگ نظامي، تهاجم فرهنگي پرحجم براي اثرگذاري بر جوانان اين کشور و تغيير فرهنگ انسان‌ساز انقلاب اسلامي را در دستور کار خود قرار دادند.

پيچيدگي و مختصات جنگ فرهنگي به نوعي بود که حتي بسياري از مسئولان کشور نيز نسبت به درک ابعاد و جديت آن دچار غفلت شدند تا آنجا که رهبر معظم انقلاب
در همان سال‌هاي نخست بعد از جنگ تحميلي با تعبير کليدي و پُرمغز «شبيخون فرهنگي» تلنگري جدي به همه زدند. اما چرا ايشان از تعبير شبيخون براي جنگ دشمن در عرصه فرهنگي نام بردند؟ علت آن بود که جنگ فرهنگي دشمن برخلاف جنگ رودررو، بي‌صدا، بدون جلب توجه و مخفيانه بود و  هنوز هم هست و بسياري از افراد زماني متوجه آن مي‌شوند که در يک يا چند زمينه مهم ضربه سختي به کشور در حوزه فرهنگ و انحراف فکري و اخلاقي جامعه وارد شده باشد. به عبارتي خمپاره‌ها و موشک‌هاي اين جنگ در وهله اول صدا و هشداري ندارند بلکه زماني متوجه آنها مي‌شويم که حجم تخريب انفجارشان را ببينيم. 
آثار جنگ دشمن در جبهه جديد و وسيع فرهنگي نيز کم‌کم در جامعه ما نمايان شد و به مرور شاهد تغييراتي در اين عرصه در بين طيف‌هايي از جوانان، خانواده‌ها، هنرمندان، سينماگران و... بوديم که بسياري از اين تغييرات متأسفانه با وجود هشدارهاي متعدد دلسوزان و در راس همه رهبر معظم انقلاب در سايه غفلت و کم‌کاري مسئولان و متوليان امر همچنان ادامه دارد. در اين ميدان نيز البته جوانان انقلابي بيکار و منفعل ننشستند و همچنان که در دوران دفاع مقدس غيرتمندانه به مقابله با دشمن رفتند، در عرصه فرهنگي نيز ورود پيدا کرده و اثرات مثبتي در خنثي کردن توطئه‌هاي فرهنگي دشمن به جا گذاشته‌اند اما متأسفانه غفلت در رده‌هاي اجرايي و حوزه‌هاي کاري مسئولان اين عرصه‌ها از يک‌سو و گستردگي ميدان نبرد فرهنگي و حجم گسترده آتش دشمن از سوي ديگر، کار را دشوار کرده است. اما آن روز که رهبر حکيم انقلاب اسلامي به درستي و با تيزبيني نسبت به شبيخون فرهنگي دشمن هشدار مي‌دادند ادوات دشمن در ميدان نبرد فرهنگي به اندازه امروز گسترده نبود. اگر يک روز برخي کتاب‌ها و آثار مکتوب و تصويري يا به ظاهر هنري مصداق جنگ فرهنگي بود، در ادامه شبکه‌هاي متعدد ماهواره‌اي فارسي‌زبان وارد ميدان شدند و در سال‌هاي اخير با شکل‌گيري و گسترش فضاي مجازي عرصه جنگ فرهنگي به درگيري تن‌به‌تن و رودررو کشيده شده است. ناگفته پيداست که جنبه‌هاي مثبت فضاي مجازي قابل کتمان نيست و امروزه همه ما نيز در بستر اين فضا مشغول فعاليت هستيم اما از سوي ديگر آثار مخرب اين شمشير دولبه و قدرت تخريب اين سلاح کاربردي در دست دشمن در عرصه پيشبرد اهداف خصمانه‌اش نيز قابل کتمان نيست.
فضاي مجازي که مي‌تواند يک امکان و فرصت براي استفاده سازنده باشد اين سال‌ها و روزها به يک ابزار مطلوب در دست دشمن براي تاختن در عرصه جنگ فرهنگي تبديل شده است. البته منظور اين نيست که فضاي مجازي در دنيا طراحي شده تا تنها عليه ايران به کار برده شود بلکه منظور اين است که فضاي مجازي با همه جنبه‌هاي مثبت و موثري که مي‌توان براي آن متصور بود امروزه تبديل به ابزاري براي اثرگذاري منفي فرهنگي و اجتماعي شده است و چون اين زمين و عرصه به دلايل مختلف از جمله ابداع و سرمايه‌گذاري پُرحجم و تشکيل اتاق فکرهاي شبيه اتاق فکرهاي رويارويي نظامي و ساير مولفه‌ها، بيشتر در اختيار کساني است که وجود کشوري مستقل، با فرهنگ غني و انسان‌ساز و الگوپَرور همچون جمهوري اسلامي ايران را برنمي‌تابند، کشورمان به يکي از اهداف اصلي جنگ دشمن در عرصه فضاي مجازي تبديل شده است. 
توليدات پرحجم محتواهاي ضد فرهنگي و ضد اخلاقي براي به انحراف کشاندن جوانان و جامعه، شبهه‌افکني پُردامنه براي دور کردن جوانان از فرهنگ غني اسلام و انقلاب اسلامي، زير سؤال بردن و خدشه به ارزش‌هايي همچون حجاب، خانواده، ازدواج، فرزندآوري، تخطئه دستاوردهاي مهم و اساسي نظام جمهوري اسلامي، جابه‌جايي اولويت‌ها در ذهن‌ها، پمپاژ شايعات متعدد و القاي نااميدي و ايجاد يأس در جامعه، تلاش براي تحريک و ايجاد آشوب و دامن ‌زدن به آن و موضوعات مختلف ديگر تنها بخشي از فعاليت غيرقابل انکار دشمن در عرصه جنگ فرهنگي عليه کشورمان در بستر فضاي مجازي رها شده با اهدافي حتي تا سطح براندازي است. 
گام اول براي پيروزي در عرصه نبرد و جنگ، اعتقاد و باور به وقوع آن است، اما متأسفانه امروزه برخلاف دوران دفاع مقدس بسياري از مسئولان به‌ويژه در حوزه فضاي مجازي با خوش‌خيالي يا غفلت و ان‌شاءالله نه چيز ديگري! ظاهراً اعتقاد راسخي به هجمه دشمن در جبهه مجازي و فرهنگي ندارند چرا که اگر به اين باور رسيده بودند رفتار و نحوه مديريت آنها تغيير مي‌کرد.
امروز مي‌توان با شبيه‌سازي جنگ مجازي دشمن و جنگ تحميلي 8 ساله همان فرمول و راز شکست‌ناپذيري رزمندگانمان را به کار بست. مي‌توان با همت و تلاش، سرزمين مجازي به‌ اشغال درآمده توسط دشمن را همچون خرمشهر آزاد کرد، اگر اراده و روحيه مسئولان فضاي مجازي ما همچون «همت»‌ها و «باکري»‌ها و ساير فرماندهان دوران دفاع مقدس باشد. اتکا به توان داخلي و تلاش براي تقويت آن در اوج تحريم‌ها، به‌کارگيري نخبگان در مسئوليت‌هاي مهم، اطمينان به جوانان خلاق و باانگيزه، گوش سپردن به فرمان رهبر و باور به پيروزي در کنار ايمان راسخ و توکل به خدا را مي‌توان از جمله مهم‌ترين علت‌هاي شکست‌ناپذيري و به عبارتي پيروزي رزمندگانمان در جنگ تحميلي 8 ساله دانست که اگر امروز در هر عرصه‌اي اعم از اقتصادي، فرهنگي و همين جنگ مخرب مجازي به کار گرفته شود، شکست و تسليم در برابر دشمن معني نخواهد داشت. اما متأسفانه نگاهي به عملکرد برخي از مسئولان فضاي مجازي کشور در سال‌هاي اخير نشان‌دهنده باور آنها به حضور در ميدان نبرد نيست. کم‌کاري و تعلل در عمل به وظيفه در بين اين مسئولان هيچ سنخيتي با مختصات يک فرمانده جنگي ندارد.
 در دوران دفاع مقدس رزمندگان غيور ما وقتي امر رهبر خود مبني بر اينکه «حصر آبادان بايد شکسته شود» را شنيدند، تا پاي جان ايستادگي کردند تا اين امر محقق شود. اکنون سال‌هاست رهبر انقلاب با هوشياري امر به تکميل شبکه ملي اطلاعات براي در امان ماندن کشور از آسيب‌هاي مجازي تدارک ديده شده توسط دشمن داده‌اند؛ اما آيا سرعت و همت مسئولان فضاي مجازي در شکستن حصر مجازي و بيرون آمدن
از زمين انحصاري دشمن در فضاي مجازي شباهتي به فرماندهان و رزمندگان فاتح خرمشهر و شکننده حصر آبادان دارد؟
همين چند روز قبل بود که رهبر انقلاب براي بار چندم از تحقق پيدا نکردن و عقب‌ماندگي در سرعت تشکيل اجزاي شبکه ملي اطلاعات گلايه کردند. متأسفانه شوراي‌ عالي فضاي مجازي، وزارت ارتباطات و ساير اضلاع مديريت فضاي مجازي و فراهم‌کننده زيرساخت‌هاي تحقق شبکه ملي اطلاعات به‌عنوان اتاق‌هاي عمليات جنگ رو در رو با دشمن شباهتي با اتاق جنگ‌هاي دوران دفاع مقدس ندارند. و در حالي که دشمن با فضاي مجازي نه تنها به شهرها بلکه به درون خانه‌ها نفوذ کرده است، تحرک موثري از مسئولان اين حوزه ديده نمي‌شود. البته اين هشدارها به معني بي‌توجهي به اهميت و ارزش فضاي مجازي در نگاه کلان جمهوري اسلامي نيست. رهبر انقلاب بارها در کنار هشدار نسبت به خطرات تدارک ديده دشمن در اين زمين مين‌گذاري شده، بر لزوم تقويت کشور در عرصه فضاي مجازي و حرکت به سمت توليد محتوا و اثرگذاري مناسب از طريق افسران جنگ نرم تأکيد کرده‌اند.
رهبر انقلاب در سخنراني نوروزي  امسال خود در بيان مولفه‌هاي لازم براي قوي شدن، از فضاي مجازي هم نام برده و فرمودند: «امروز قوّت در فضاي مجازي حياتي است؛ امروز فضاي مجازي حاکم بر زندگي انسان‌ها است در همه‌ دنيا؛ و يک عدّه‌اي همه‌ کارهايشان را از طريق فضاي مجازي پيش مي‌برند؛ قوّت در اين [زمينه] حياتي است.» پس جمهوري اسلامي نه تنها معتقد به ناديده گرفتن فضاي مجازي نيست بلکه به امر رهبر خود بايد در فضاي مجازي با قدرت حضور داشته باشد اما چه کساني بايد زمينه اين قدرت يافتن و قدرت‌نمايي را محيا کنند؟ امروزه برخي از مسئولان فضاي مجازي در گفتار يا رفتار خود نشان داده‌اند که اعتقاد چنداني به تقويت توان کشور در اين عرصه مهم ندارند تا جايي که مثلا با گذشت چند سال از بروز توانايي جوانان و شرکت‌هاي دانش‌بنيان در کشورمان براي ورود به عرصه توليد بازي‌هاي پيشرفته يا ايجاد پيامرسان و ايميل‌هاي بومي‌و داخلي و استقبال نسبتاًً مناسب مردم، حمايت کافي از آنها نمي‌شود.
به راستي اگر اين نوع مديريت در زمان جنگ از فرماندهان ما سر مي‌زد کشور امروز به اين سطح از پيشرفت‌هاي نظامي در صنايع دفاعي و موشکي توسط جوانان خود مي‌رسيد؟ کاش مسئولان ما بدانند در شرايطي که دشمن دارو را براي مردم ما تحريم کرده ‌اما فضاي مجازي ما را تحريم نمي‌کند يا کشوري همچون آمريکا با همه ادعاها تحمل يک نرم‌افزار و پيام‌رسان چيني را ندارد، عرصه جنگ مجازي جدي است و با تأسي به فرماندهان و رزمندگان دوران دفاع مقدس در اين جنگ تحميلي مجازي هم براي شکست دشمن تلاش کنند.


 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar