سرمقاله کیهان/ برخاسته از ارادت

کيهان/ « برخاسته از ارادت » عنوان يادداشت مدير مسئول روزنامه کيهان، حسين شريعتمداري است که ميتوانيد آن را در ادامه بخوانيد:
چند سال قبل درپي آن بودم که نکتهاي را با يکي از عالمان بزرگ ديني در ميان بگذارم و خطري را که احساس ميکردم در کمين است به محضر ايشان يادآوري کنم. اما، هشدار از جانب اين حقير به فقيهي وارسته و عالمي برجسته شرط ادب نبود. در اين انديشه بودم که به لطف خداي مهربان داستاني به ذهنم خطور کرد. آن داستان را مقدمه يادداشتي کردم که امروز در بيان نکته ديگري از همان دست تکرارش ميکنم؛
«در سوره مبارکه «نمل» به ماجراي هُدهُد و خبري که براي حضرت سليمان(ع) آورده بود، اشاره شده است. در کلام خدا آمده است که وقتي سليمان(ع) در ميان پرندگاني که با او بودند، هدهد را نديد، برآشفت و گفت: «مَا لِيَ لَا أَرَى الْهُدْهُدَ أَمْ کَانَ مِنَ الْغَائِبِينَ- هدهد کجاست که نميبينمش؟ آيا از غيبتکنندگان است»؟ اما انتظارش به درازا نکشيد که هدهد از راه رسيد و گفت: «أَحَطْتُ بِما لَمْ تُحِطْ بِهِ وَ جِئْتُکَ مِنْ سَبَاءٍ بِنَبَاءٍ يَقِين- از چيزى آگاهى يافتهام که تو از آن آگاه نشدهاى و براى تو از «سبا» گزارشى مهم و درست آوردهام». هدهد فقط يک پرنده بود و بديهي است که جايگاه و منزلتش با سليمان نبي عليهالسلام حتي قابل مقايسه هم نبود. اما، براي سليمان از «سبا» خبري آورده بود که سليمان را با آن همه شوکت به آن دسترسي نبود». نگارنده نيز به اقتضاي نوع کارم، در جريان مسائلي قرار ميگيرم و نکاتي را ميبينم که بعيد نيست از نگاه برخي از بزرگان پنهان مانده باشد. مسائلي از اين نوع، نه افرادي نظير نگارنده را به بزرگي ميرساند و نه از بزرگي بزرگان ميکاهد. و اما؛
روز ۲۳ شهريور ماه، حضرت آيتالله سيستاني يکي از مراجع عاليقدر و فرهيخته شيعيان، خانم «جينين هينيس پلاسخارت» نماينده ويژه دبيرکل سازمان ملل متحد در عراق را در دفتر خود به حضور پذيرفتند و مواضع ارزشمند خويش در امور عراق را که حاکي از نگاه عالمانه و گرهگشاي معظمله درباره مسائل جاري عراق بود با ايشان در ميان گذاشتند. تاکيد بر شفافيت و سلامت انتخابات پارلماني پيشروي، ضرورت مبارزه جدي با فساد، اجتناب از گزيدهگرايي و تبعيض، مجازات عادلانه مفسدان در هر جايگاهي که قرار دارند، اعمال حاکميت دولت و پرهيز از ايجاد قلمروها و مناطقي تحت عناوين مختلف و خارج از قوانين جاري کشور، مجازات عوامل ترورهاي اخير و...
حضرت آيتالله سيستاني (دام عزّه) در اين ديدار از نماينده ويژه دبيرکل سازمان ملل خواستند که انتخابات پارلماني عراق تحت نظارت نمايندگاني از سازمان ملل متحد انجام پذيرد! که با عرض پوزش بايد به محضر ايشان عرضه داشت اين درخواست اولاً؛ دون شأن و جايگاه برجسته و قابل احترام حضرت آيتالله سيستاني است. در واقع اين سازمان ملل است که براي توجيه صلاحيت خود به تائيد حضرت ايشان نياز دارد و ثانياً؛ با جايگاه و منزلت عراق به عنوان يک کشور مستقل که استقلال و آزادگي خود را با ايثارها، از خودگذشتگيها، خوندادنها و خوندل خوردنهاي مردم شريف و مخصوصاً جوانان غيور آن سرزمين مقدس به دست آورده است، همخواني ندارد. دعوت از سازمان ملل براي نظارت بر انتخابات يک کشور، اعلام ورشکستگي آن کشور، بدبيني به ملت و خوشبيني به بيگانگان است و بديهي است که اين دو مقوله از ساحتقدسي حضرت آيتالله سيستاني مرجع عاليقدر جهان تشيع به دور است.
امروزه کمترين ترديدي وجود ندارد که سازمان ملل برخلاف آنچه ادعا ميکند، نه فقط در جهت تامين صلح جهاني حرکت نميکند بلکه به صورت يک اهرم فشار، در اختيار قدرتهاي زورگو، مخصوصاً آمريکا و متحدان غربي و عبري و عربي آن قرار دارد و تنها مروري گذرا بر عملکرد و مواضع اين سازمان طي چند دهه اخير به وضوح از اين واقعيت تلخ حکايت ميکند؛ سکوت سازمان ملل در مقابل جنايات رژيم صهيونيستي در فلسطين و حتي در مواردي تائيد صريح اين جنايات، ناديده گرفتن حمايت آشکار تسليحاتي و مالي آمريکا و متحدانش از صدام در جنگ تحميلي ۸ ساله، اشغال افغانستان و عراق از سوي آمريکا، کشتار مسلمانان در ميانمار و کشمير، چشم بستن بر جنايات عربستان در قتلعام زن و مرد و کودکان يمن و سکوت حمايتگرانه در قبال محاصره زميني و دريايي و هوايي مردم مظلوم يمن و رها کردن آنها در چنگ بيماري و گرسنگي و... تسليح و تامين مالي تروريستهاي تکفيري توسط دولتهاي جنايتکار آمريکا و اروپا و عربستان و امارات و... همين سازمان ملل که حضرت آيتالله از نماينده آن خواستار نظارت بر انتخابات پارلماني عراق شدهاند، در مقابل فشار افکار عمومي مجبور شد دولت عربستان را در ليست جنايتکاران جنگي قرار بدهد ولي بلافاصله بعد از آن که آلسعود سازمان ملل را به قطع کمکهاي مالي تهديد کرد، آقاي دبير کل با وقاحت و بيشرمي تمام، نظر خود را پس گرفت! سازمان ملل از کنار جنايت ترامپ در ترور سرداران بزرگ اسلام حاج قاسم سليماني و ابومهدي مهندس که امنيت امروز مردم عراق و منطقه مديون مجاهدتهاي آنان است، بيتفاوت عبور کرد و حال آنکه مطابق قوانين تعريفشده سازمان ملل بايد آمريکا را تحت ماده ۴۲ فصل هفت منشور اين سازمان قرار داده و مجازات ميکردند و دهها نمونه ديگر که در اين مختصر نميگنجد.
ما از بزرگاني چون حضرت آيتالله سيستاني تفسير آيه ۶۰ از سوره مبارکه نساء را شنيده و به گوش دل سپردهايم که در آن خداوند متعال، مؤمنان را از پذيرش داوري طاغوت به شدت منع فرموده است؛ «أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ يَزْعُمُونَ أَنَّهُمْ آمَنُوا بِمَا أُنْزِلَ إِلَيْکَ وَمَا أُنْزِلَ مِنْ قَبْلِکَ يُرِيدُونَ أَنْ يَتَحَاکَمُوا إِلَى الطَّاغُوتِ وَقَدْ أُمِرُوا أَنْ يَکْفُرُوا بِهِ».
نگارنده با شناخت اجمالي ولي متقني که از حضرت آيتالله سيستاني و هوشمندي آميخته به حکمت معظمله دارد، به جد بر اين باور است که در گزارش ملاقات ايشان با نماينده ويژه دبيرکل سازمان ملل اشتباهي رخ داده است و دفتر حضرت آيتالله در گزارش ملاقات بيدقتي کرده است و انتظار آن است که دفتر معظمله اين بخش از گزارش ملاقات يادشده را تصحيح کند، چرا که حضرت ايشان يکي از مراجع عاليقدر تشيع و متعلق به جهان اسلام هستند. اين انتظار نيز در ميان است که جسارت نگارنده را به حساب علاقه و احترامي که براي ايشان قائل هستم بنويسند... و آخر دعوانا أَنِ الْحَمْدُ لِلهِ رَبِّ الْعالَمِين.