کنارهگیری روحانی چه سودی برای اصلاحطلبان دارد؟

فردا/متن پيش رو در فردا منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
عملکرد حسن روحاني و دولت او صبر اصلاح طلبان را سرآورده است. آنقدر که مثل چند سال قبل به او توصيه نميکنند که با مردم حرف زده يا ريشه مشکلات را بگويد و از اين قبيل. حرف اصلاح طلبان حالا ديگر ضرورت کنارگيري و استعفاي او است. عباس عبدي، فعال سياسي اصولگرا همين امروز در يادداشت مفصلي به آقاي رئيس جمهور پيشنهاد کرده که کنارگيري کند و نوشته «طي ده ماه گذشته هيچ مشکلي حل نشده که بر مشکلات اضافه هم شده است. در اين ده ماه کدام چشماندازي تيره بود که تيرهتر نشده است؛ بنابراين عاقلانه نيست که اين وضع ادامه يابد. از سوي ديگر اين روزها اخبار جسته و گريختهاي از گفتگوهاي رسمي يا غيررسمي ميان نمايندگان ايران و کاخ سفيد مطرح ميشود. اگرچه براساس شواهد و تحليل شخصي خودم به اين اخبار اطميناني ندارم، ولي در هر صورت اين مسيري است که دير يا زود بايد برگزيد و مهمترين عاملي که ميتواند بر آن موثر باشد، انتخابات امريکا و ويژگي صاحبان قدرت در ايران است.»
وي در ادامه به سناريوهاي سهگانه بعد از انتخابات آمريکا و مديريتي که هر يک از آنان ايجاب ميکند، اشاره و تاکيد کرده است: «متاسفانه در ايران استعفا هم به سرنوشت طلاق دچار شده است. هر زوجي که طلاق ميگيرند، حتما بايد با دشمني و نفرت و کينهورزي و بدگويي حتي زد و خورد و دعوا همراه باشد، در حالي که ميتوان دوستانه هم طلاق گرفت، اگر دو نفر متوجه شدند که به هر علتي نميتوانند با يکديگر زندگي کنند ميتوانند دوستانه و مدني از يکديگر جدا شوند. استعفاي ديويد کامرون نخستوزير بريتانيا را به ياد بياوريم؛ هنگامي که رفراندوم برگزيت راي آورد، خيلي راحت و مدني استعفا داد و خانم ترزا ميجانشين او شد. اين استعفاها اعتراضي نيست، بلکه راهگشا است. هر کدام از حالات سهگانهاي که در انتخابات امريکا رخ دهد، نيازمند مديريتي سياسي در ايران است که براي آن برنامه داشته باشد. بدون شک و ترديد اين مديريت به روحاني و تيم او سپرده نخواهد شد و با حضور آنان نيز چنين مديريتي را ديگران نيز نميتوانند عهدهدار شوند. بهتر است که مدني رفتار شود و براي ۱۰ ماه باقيمانده شخص ديگري عهدهدار حل اين مشکل شود. حداقل به خاطر مردم و کشور کاري بايد کرد. اگر براي حل مشکلات و گراني آدرس کاخ سفيد داده ميشود، در اين صورت کسي که قادر به گفتگو با آن نيست بايد کنار برود و راه را باز کند تا ديگران اقدام کنند. حداقل به خاطر کشور و مردم چنين کنيد.»
لازم به يادآوري است که عبدي پيشنهاد استعفاي روحاني را در پاييز سال گذشته نيز مطرح کرده بود. همان وقت هم بسياري از تحليلگران و رسانهها بيان پيشنهاداتي ازاين دست را تلاشي براي جدا کردن راه خود از دولت دانسته و معتقد بودند که اصلاح طلبان با اين رويه قصد دارند دولتي که عملکرد مورد انتظار آنان را نداشت، در نيمه راه رها کنند. حالا که به اين انتخابات رياست جمهوري و پايان کار دولت نزديک ميشويم اين منطق تقويت شده و تاکيد دوباره امثال عبدي بر ضرورت کنارگيري دولت را ميتوان در همين راستا دانست.