نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

حالا وایتکس بخور!

منبع
وطن امروز
بروزرسانی
حالا وایتکس بخور!

وطن امروز/متن پيش رو در وطن امروز منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست

رئيس‌جمهور آمريکا از ابتلاي خود و همسرش به کرونا خبر داد؛ ترامپ پيش از اين به‌خاطر تمسخر پروتکل‌هاي بهداشتي و‌توصيه‌هاي مضحک کرونايي موجب حيرت افکار‌عمومي دنيا شده بود
7 ماه و اندي بعد از شيوع کرونا در آمريکا و در حالي که حدود يک ماه تا برگزاري انتخابات رياست‌جمهوري اين کشور بيشتر نمانده است، دونالد ترامپ از ابتلاي خود و همسرش به کرونا خبر داد. 
ابتلاي ترامپ به کرونا مهم‌ترين خبر آمريکا در فاصله يک ماه مانده به انتخابات رياست‌جمهوري اين کشور محسوب مي‌شود. در طول تاريخ آمريکا ابتلاي يکي از کانديداهاي رياست‌جمهوري به يک بيماري سخت به گونه‌اي که احتمالا نتواند در برنامه‌هاي تبليغي کمپينش يا بقيه مناظره‌ها شرکت کند، سابقه نداشته است. 
ترامپ صبح ديروز در صفحه توئيتر خود نوشت: «امشب آزمايش «کوويد-۱۹» بانوي اول ايالات متحده و من مثبت شد. ما روند قرنطينه و بهبودي را فورا آغاز مي‌کنيم. ما با هم از پس اين بيماري برخواهيم آمد!»
ترامپ همچنين ساعتي پيش از اعلام خبر مثبت شدن آزمايش خود در توئيتر، از مثبت شدن آزمايش يکي از دستياران نزديکش خبر داده بود. وي در توئيتي نوشته بود: «آزمايش  «کوويد-۱۹» هوپ هيکس که خيلي سخت بدون وقفه مشغول کار بود، مثبت شده است. وحشتناک است! بانوي اول و من هم منتظر نتيجه آزمايشات خود هستيم. تا زمان مشخص شدن نتيجه آزمايشات روند قرنطينه خود را آغاز خواهيم کرد». 
توئيت ابتلاي ترامپ به کرونا رکورد بيشترين فيو(لايک) تاريخ توئيتر را هم از آن خود کرد. جو بايدن، رقيب دموکرات وي هم ديروز اعلام کرد براي سلامتي ترامپ دعا مي‌کند. 
 
* داستان کروناي ترامپ
رفتار ترامپ با کرونا به خودي خود يکي از جالب‌ترين برخوردها در ميان رهبران دنيا با اين بيماري بود. ترامپ در چندماه گذشته بارها از ماسک زدن اجتناب کرد. مقام اول آمريکا در ابتلا به کرونا اگر يک متهم در اين کشور داشته باشد کسي نيست جز ترامپ که به نوشته رسانه‌هاي اين کشور ابتدا خطر کرونا را جدي نگرفت و بعد با از دست دادن زمان طلايي براي اعلام قرنطينه، زمينه قتل‌عام اين بيماري در آمريکا را فراهم کرد. وي اگر چه در مناظره با بايدن يک ماسک از جيبش خارج کرد تا بگويد از ماسک استفاده مي‌کند اما دقيقا همان زمان گفت: «فقط گاهي اوقات ماسک مي‌زنم»! و در ادامه جو بايدن را به دليل استفاده از ماسک مورد تمسخر قرار داد و گفت هر بار که او را مي‌بينيد، ماسک‌ زده است. «او با بزرگ‌ترين ماسکي که تا حالا ديده‌ام (در انظار عمومي) ظاهر مي‌شود». 
ساعاتي پيش از آنکه ترامپ از مثبت شدن تست کروناي خود خبر بدهد انتشار نتايج يک تحقيق رسمي در آمريکا خبرساز شد. نتايج اين تحقيق توسط يکي از دانشمندان آمريکا در گفت‌و‌گو با نيويورک‌تايمز منتشر شد. سارا اوانگا، مدير اتحاديه علوم در مصاحبه با اين روزنامه آمريکايي هشدار داد بزرگ‌ترين شگفتي اين است که رئيس‌جمهور آمريکا به تنهايي يکي از بزرگ‌ترين اشاعه‌دهندگان اطلاعات غلط درباره ويروس کرونا بوده است. بر اساس تحقيقي که نتايج آن روز پنجشنبه منتشر شد، 11 موضوع در رابطه با اطلاعات غلط درباره ويروس کرونا مورد بررسي قرار گرفته و يکي از آنها اين بوده است که ترامپ در دوران استيضاح خود مدعي شده بود ويروس کرونا توسط دموکرات‌ها ايجاد شده است. يکي ديگر از اطلاعات غلطي که توسط ترامپ ترويج يافته بود اين بود که اين ويروس به صورت معجزه‌آسايي ناپديد خواهد شد. يکي ديگر از اطلاعات غلط ترويج يافته توسط ترامپ استفاده از داروي ضدمالارياي هيدروکسي کلوروکين به عنوان درمان ويروس «کوويد-19» بوده است. ترامپ يک دوره 14 روزه نيز به عنوان درمان از اين دارو استفاده کرده است. اين در حالي است که سازمان غذا و داروي آمريکا ماه ژوئن هشدار داده بود استفاده از اين دارو مي‌تواند مشکلات قلبي جديد براي بيماران به همراه داشته باشد. رئيس‌جمهور آمريکا در کنفرانس خبري 23 آوريل خود نيز اين ايده را مطرح کرده بود که تزريق يا مصرف مواد ضدعفوني‌کننده مثل وايتکس مي‌تواند به صورت بالقوه درماني براي «کوويد-19» (کرونا) باشد. اين اواخر نيز ترامپ مدعي شده بود دولت آمريکا تا ماه اکتبر واکسن ويروس کرونا را آماده خواهد کرد و 100 ميليون دوز از اين واکسن تا پايان سال توزيع خواهد شد. اين ادعا در حالي مطرح شده که بسياري از کارشناسان درماني اين اظهارات ترامپ را زير سوال برده و اعلام کرده‌اند انتظار نمي‌رود تا سال آينده واکسن کرونا در دسترس قرار بگيرد. 
 
* ترامپ بميرد چه مي‌شود؟
احتمال مرگ ترامپ بر اثر ابتلا به کرونا با توجه به حجم گسترده امکانات پزشکي‌اي که در اختيار وي قرار دارد کم است اما با اين حال محال نيست و جاي مشخصي در تحليل‌هاي رسانه‌اي اين کشور پيدا کرده است. تشخيص ابتلاي ترامپ به کرونا به معناي جدي‌ترين خطري است که سلامت يک رئيس‌جمهور در آمريکا را در طول دهه‌هاي گذشته تهديد کرده است. اگر حال ترامپ در روزهاي آينده خراب شود يا وي به کما برود، بر اساس بند سوم اصلاحيه 25 قانون اساسي آمريکا موضوع انتقال موقت قدرت از رئيس‌جمهور به معاونش مطرح مي‌شود. اگر هم ترامپ و هم پنس قادر به انجام وظايف خود نباشند، در اين صورت بر اساس قانون جانشيني رياست‌جمهوري آمريکا، نانسي پلوسي، رئيس دموکرات مجلس نمايندگان گزينه بعدي براي رياست بر کاخ سفيد خواهد بود. 
 
* دختر به جاي پدر؟
ترامپ با ابتلا به کرونا 2 هفته طلايي از يک ماه مانده تا انتخابات رياست‌جمهوري را از دست خواهد داد. عملکرد وي در مناظره اول هم به گونه‌اي نبود که از قبل از مناظره کمپين وي وعده آن را داده بود. تصور هر اتفاقي براي تغيير زمانبندي انتخابات با توجه به بروز شرايط خيلي خاص يکي از کانديداها هم در قانون پيش‌بيني نشده است، بنابراين نمي‌توان آن را يکي از گزينه‌ها فرض کرد. با اين حال اينگونه به نظر مي‌رسد حالا که ترامپ امکان حضور مستقيم در برنامه‌هاي تبليغي خود را ندارد، اين وظيفه به عهده ايوانکا ترامپ بيفتد. ترامپ اعتماد زيادي به عملکرد دختر خود دارد و بارها رفتار وي را ستوده است. از طرفي چند هفته قبل از مناظره اول حتي نام ايوانکا ترامپ به عنوان معاون اول احتمالي ترامپ در رسانه‌هاي آمريکايي مطرح شد که موجب واکنش ترامپ هم شد. ايوانکا ترامپ اگر چه ممکن است توان پدرش در اقناع افکار عمومي را نداشته باشد اما به هر حال نزديک‌ترين فرد به ترامپ از نظر فکري و رفتاري محسوب مي‌شود و همين وي را در ليست اقدامات جايگزين ترامپ در 2 هفته آتي قرار مي‌دهد. 
 
* طعنه رسانه‌ها به ترامپ
يکي از سريع‌ترين تحليل‌ها درباره ابتلاي ترامپ و همسرش به کرونا در شبکه تلويزيوني ان‌بي‌سي‌نيوز آمريکا ارائه شد و تحليلگران اين شبکه از نگاه خود به بررسي آن پرداختند. ان‌بي‌سي‌نيوز بعد از مثبت شدن آزمايش «کوويد-۱۹» رئيس‌جمهوري آمريکا، او را قرباني اظهارات نادرست خودش درباره خطرات ويروس کرونا دانست. پايگاه اينترنتي اين شبکه در مطلبي نوشت: اخبار ابتلاي رئيس‌جمهور و بانوي اول ملانيا ترامپ مانند شوک بود اما کارشناسان پزشکي مي‌گويند اين اتفاق قابل پيشگيري بود. به نوشته اين شبکه آمريکايي، در هفته‌هاي اخير ترامپ ۷۴ ساله با برگزاري اجتماعات بزرگ که تعدادي از آنها در فضاي بسته بود و اجتناب از زدن ماسک در حالي که ادعا مي‌کرد چيزي به پايان اين ويروس نمانده، سلامتي خود و کارکنانش را به خطر انداخت. ان‌بي‌سي‌نيوز افزود: کارکنان او، اعضاي خانواده و طرفدارانش هم از او پيروي کردند. او احتمالا از سوي يکي از دستياران سابقش هوپ هيکس که در کاخ سفيد، جايي که توصيه‌ها درباره فاصله‌گذاري اجتماعي در آن رعايت نمي‌شود و تنها تعداد معدودي ماسک مي‌زنند، به ويروس مبتلا شده است. در کاخ سفيد هيچ تلاشي براي رعايت فاصله بين ميزهاي کاري نشده و جمعيت زياد کارکنان آن در اتاق‌هاي جلسات حاضر مي‌شوند. کارزار انتخاباتي ترامپ هم هزاران نفر از هواداران او را در تجمعاتي که زدن ماسک هو مي‌شود، دور هم جمع مي‌کند. دکتر وين گوپتا، متخصص ريه در دانشگاه واشنگتن درباره ابتلاي ترامپ به اين شبکه گفت: اين ابتلا قابل پيشگيري بود. اگر آنها رويه‌هاي مناسب را دنبال مي‌کردند و به اين تجمعات نمي‌رفتند و رويدادهاي بي‌نظم را که قطعا در معرض قرار گرفتن از طريق هوا به رغم برگزار شدن آنها در فضاي باز وجود داشت برگزار نمي‌کردند، اين اتفاق نيفتاده بود. 
 
* آشفتگي جديد آمريکا
شبکه خبري «سي‌ان‌ان» نيز به دنبال انتشار خبر ابتلاي رئيس‌جمهور آمريکا و همسرش به کرونا نوشت: ابتلاي ترامپ به بيماري  «کوويد-۱۹» مي‌تواند آمريکا را که پيش‌تر با فاجعه ويرانگر اپيدمي کرونا و فصل آشفتگي‌هاي سياسي ناشي از انتخابات رياست‌جمهوري روبه‌رو شده است، وارد دور تازه‌اي از اغتشاش و آشفتگي کند. سي‌‌ان‌ان نوشت با در نظر گرفتن زوال فزاينده کارآمدي سياست‌هاي دولت واشنگتن، حتي نگاه خوشبينانه به اين ماجرا هم نمي‌تواند مانع ايجاد حس نااميد‌کننده بي‌ثباتي در ميان مردم آمريکا شود.
 
* سورپرايز اکتبر ترامپ؟
در ميان طعنه‌هاي رسانه‌اي به ترامپ، برخي رسانه‌ها هم کرونا را فرصتي طلايي براي ترامپ در آستانه انتخابات ارزيابي کرده‌اند. شبکه تلويزيوني بلومبرگ يکي از همين رسانه‌ها بود که سايت اينترنتي آن در تحليلي نوشت: اين جديدترين و جدي‌ترين مورد در مجموعه سورپرايزهاي اکتبر است که همه بايد بهترين‌ها را براي دونالد ترامپ آرزو کنند. براي مثال، اوايل امسال که بوريس جانسون با ابتلا به بيماري «کوويد-19» با مرگ دست و پنجه نرم مي‌کرد، در سراسر کشور همه با او احساس همدردي مي‌کردند، حال بايد ديد در اينجا چه مي‌شود؟
 
* روايت کريس والاس از مناظره  ترامپ- بايدن
کريس والاس، مجري مشهور آمريکايي شبکه فاکس‌نيوز که مجري و اداره‌کننده مناظره اول ميان بايدن و ترامپ هم بود، اين روزها بيش از ساير اهالي رسانه در آمريکا مورد توجه افکار عمومي اين کشور قرار گرفته است. ديروز وي به بيان روايت خود از مناظره بايدن و ترامپ پرداخت. وي گفت: مردم آمريکا شاهد آن مناظره‌اي که انتظارش را داشتند، نبودند. وي گفت: نااميدي اينجاست که من و محققم به معناي واقعي صدها ساعت براي آماده کردن يک مناظره جدي و اساسي تلاش کرديم. والاس افزود: واقعا به مناظره‌اي اميد داشتم که فکر مي‌کنم آمريکا مي‌خواست شاهد آن باشد؛ مناظره‌اي که تبادل جدي نظرات باشد. حس مي‌کردم همه مواد را فراهم کرده‌ام. من اين کيک زيبا و خوشمزه را پخته بودم و بعد صادقانه بگويم رئيس‌جمهور پايش را وسط آن قرار داد. وي در ادامه گفت: براي من نااميدکننده بود، زيرا تلاش زيادي براي انجام يک بحث جدي انجام داده بودم. خيلي نااميدکننده‌تر براي مردم آمريکا بود، زيرا آنها مناظره‌‌اي را که مي‌خواستند و لياقتش را داشتند، دريافت نکردند. اين ضرري براي کشور است، زيرا آنها چيزهايي را که من فکر مي‌کردم بايد از اين ۲ نفر بشنوند، نشنيدند. 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره