سابقه طولانی آمریکا در مخفی کردن بیماری روسای جمهور

فارس/متن پيش رو در فارس منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
شبکه «الجزيره» در گزارشي با اشاره به ابتلاي ترامپ به کرونا نوشت که در آمريکا تاريخچه طولاني در مخفي کردن بيماريهاي رؤساي جمهور آمريکا وجود دارد.
در پي آلوده شدن «دونالد ترامپ» رئيسجمهور آمريکا به ويروس کرونا، شبکه «الجزيره» در گزارشي به تاريخچه طولانيمدت آمريکا در مخفي کردن بيماريهاي رؤساي جمهور آمريکا اشاره کرد.
در مقدمه اين گزارش آمده است، اگر ترامپ در روزهاي آتي جزئيات ابتلا به ويروس «کوويد-۱۹» را فاش نکند، اولين رئيسجمهور آمريکايي نخواهد بود که بيماري خود را مخفي کرده است.
طبق اين گزارش، رئيسجمهور آمريکا به ويروس مرگباري مبتلا شده است که در سراسر جهان نيز همهگير است اما هنوز ابهامات زيادي درباره جزئيات بيماري ترامپ براي مردم آمريکا باقي مانده است.
الجزيره سپس توضيح داد که «وودرو ويلسون» رئيسجمهور آمريکا در سال ۱۹۱۹ نيز جزئيات بيماري «آنفولانزاي اسپانيايي» خود را از عموم مردم مخفي کرد و از افشاگري درباره آن امتناع ورزيد.
اين شبکه در توضيح پنهانکاري تيم ترامپ درباره بيماري کروناي رئيسجمهور آمريکا نوشت، روز جمعه، در حاليکه سخنگويان ترامپ اعلام کردند که علائم خفيفي از بيماري در ترامپ مشاهده شده است اما تأکيد کردند که وي سخت در حال کار است و به فعاليت خود ادامه ميدهد اما حقيقت اين است که چيزهاي زيادي وجود دارد که هنوز مردم آمريکا درباره بيماري رئيسجمهور نميدانند و پزشک وي جمعه بعدازظهر اطلاعات بسيار اندکي درباره وضعيت وي ارائه کرد و تنها گفت که ترامپ با کوکتل آنتي بادي تحت درمان است با اينحال، جمعه شب، ترامپ به بيمارستان نظامي والتر ريد منتقل شد.
الجزيره سپس با اشاره به اين موارد به تاريخچه طولاني تلاش رؤساي جمهور آمريکايي براي مخفي کردن بيماري خود از عموم مردم آمريکا اشاره کرد که شامل موارد زير ميشود:
*وودرو ويلسون
ويلسون در آوريل ۱۹۱۹ زمانيکه براي کنفرانس صلح پاريس در فرانسه به سر ميبرد مبتلا به آنفولانزا شد و مورخان و زندگينامه نويسان جزئيات بيماري وي را در دهههاي بعدي کشف کردند و دولت ويلسون در آن زمان به خبرنگاران گفته بود که وي به واسطه بارندگي در پاريس، دچار سرماخوردگي شده است.
بعدها در اواخر آن سال، ويلسون دچار سکته مغزي شديد و ناتوانکنندهاي شد اما همچنان تا سال ۱۹۲۱ دوران رياستجمهوري خود را ادامه داد.
*فرانکلين روزولت
براي همگان روشن است که رئيسجمهور «فرانکلين دي روزولت» از فلج اطفال رنج ميبرد و براي مخفي کردن استفاده خود از ويلچر و عصا متحمل رنج زيادي شده بود. آنچه که کمتر شناخته شده، اين است که در ژوئيه ۱۹۴۴، زمانيکه قصد داشت براي چهارمين بار، رياستجمهوري ايالات متحده آمريکا را به دست آورد، به طور مخفيانه با پزشکي درباره وضعيت سلامت وي مشورت شده بود که در يک يادداشت مخفي اعلام کرده بود که احتمالاً روزولت قبل از پايان دور بعدي رياستجمهورياش بر اثر نارسايي قلبي جان خود را از دست ميدهد.
روزولت در نهايت ۸۲ روز باقي مانده تا پايان دوران چهارم رياستجمهوري خود در سال ۱۹۴۵ بر اثر خونريزي مغزي درگذشت.
*جان اف کندي
کندي که از سال ۱۹۶۱ تا زمان ترورش در سال ۱۹۶۳ بعنوان رئيسجمهور آمريکا فعاليت داشت، در دوران زندگي خود از بيماريهاي مختلفي رنج ميبرد اما تا روزهاي پايان زندگي وي، اکثر اين بيماريها از عموم مردم آمريکا مخفي نگه داشته شده بود.
«رابرت دالک» زندگينامهنويس کندي در نشريه آتلانتيک نوشت: «وي (کندي) بعد از گذراندن يک کودکي پر از بيماري، دوران مهمي از پيش دبستاني و کالج خود را به دليل بيماريهاي شديد رودهاي و عفونتها و آنچه که پزشکان گمان ميکردند سرطان خون است، در بيمارستان بستري بود».
وي ادامه داد: «وي (کندي) از زخم معده و کوليت و بيماري آديسون (نارسايي غده فوق کليه) رنج ميبرد که همگي اين بيماريها دولت را به انجام درمانهاي مداوم استروئيدي ملزم ميکرد و براي مدتي نيز مشخص شده بود که کندي از درد وحشتناکي در ناحيه کمر خود رنج ميبرده است».
دالک در خصوص مخفيکاري کندي در زمينه بيمارياش نوشت: «وقتي که کندي وارد کاخ سفيد شد، معتقد بود که بيش از هر زماني ضروري است که بيماريهاي خود را مخفي کند و يک روز بعد از برگزيده شدن بعنوان رئيسجمهور، در پاسخ به سوال يک خبرنگار، وضعيت جسماني خود را عالي توصيف کرد و شايعاتي درباره ابتلا به بيماري آديسون را نادرست خواند».
*رونالد ريگان
۳۰ مارس ۱۹۸۱ و درست ۶۹ روز پس از شروع رياستجمهوري ريگان، يک روز مهم براي چهلمين رئيسجمهور آمريکا بود زيرا هدف يک اقدام تروريستي در واشنگتن دي سي قرار گرفت و تا ۳۰ سال بعد از آن تاريخ فاش نشده بود که ريگان تا چه اندازه بعد از اين حادثه تيراندازي به مرگ نزديک بوده است.
طبق اين گزارش، آنچه که درباره وضعيت جسماني ريگان مخفي شده بود، اين مسئله بود که ريگان در فاصله ۲۰ فوتي از بيمارستان، در بازوان مأموران مخفي خود بيهوش شد و پزشکان و پرستاراني که وي را پذيرش کردند ديگر تقريباً مطمئن شده بودند که او در حال مرگ است يا احتمالاً مرده است.
«دل کوئينتين ويلبر» نويسنده آمريکايي در سال ۲۰۱۲ در دانشگاه ويرجينيا درباره کندي گفت: «پزشکان فکر نميکردند که بتواند جان به در ببرد. همگي فکر ميکردند که به شدت دچار انسداد شرائين اکليلي قلب شده است. تا اين حد حالش بد به نظر ميرسيد».
رئيس جمهور آمريکا بامداد روز جمعه (به وقت تهران) از ابتلاي خود و همسرش ملانيا به ويروس کرونا خبر داد و بامداد شنبه (به وقت تهران) با بالگرد به بيمارستان نظامي والتر ريد در واشنگتن منتقل شد.
به رغم اظهارات دونالد ترامپ و اعلاميه کاخ سفيد مبني بر خوب بودن حال رئيسجمهور آمريکا بعد از ابتلايش به ويروس کرونا، شبکه سيانان از بروز مشکل تنفسي ترامپ خبر داد.
«هوپ هيکس» مشاور ترامپ جزء اولين نفراتي بود که تست کروناي وي پنجشنبه شب مثبت اعلام شد و ظرف کمتر از يک روز، تست کروناي دستکم ۹ نفر ديگر از مقامها و قانونگذاران آمريکايي مثبت اعلام شد که يکي از آنها از کارکنان کاخ سفيد، سه خبرنگار، «کليان کانوي» مشاور سابق رياستجمهوري، سناتور «مايک لي» از ايالت يوتا، سناتور «تام تيلز» از کاروليناي شمالي و رئيس دانشگاه «نوتردام» بودند که همگي شنبه هفته گذشته در مراسمي در کاخ سفيد حضور يافته بودند و در آنجا ترامپ «امي برت» را نامزد ديوان عالي آمريکا معرفي کرد.
از طرف ديگر، رسانههاي آمريکايي امروز (شنبه) گزارش کردند که تست کروناي «بيل استپين» مدير ستاد انتخاباتي «دونالد ترامپ» رئيسجمهور آمريکا نيز مثبت اعلام شد و آن را ضربه مهمي به تلاشهاي ترامپ براي انتخاب مجدد بعنوان رئيسجمهور آمريکا توصيف کردند.