حمایت برخی احمدینژادیها از ترامپ

آفتاب يزد/متن پيش رو در آفتاب يزد منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
اين روزها درحالي که اندک اندک به انتخابات رياست جمهوري آمريکا نزديک ميشويم اغراق نيست اگر بگوييم تب اين انتخابات در تهران کم از واشنگتن ندارد، از فعالان بازار بورس و سکه و دلار گرفته تا فروشندگان معمولي وقتي ميخواهند به معاملهاي اقدام کنند گوشه چشمي به انتخابات آمريکا دارند. در ميان سياسيون نيز اوضاع به همين شکل است هرچند شايد برخي سياست پيشه ميکنند و به قولي رو بازي نميکنند که تا چه حد دلشان در واشنگتن است که چه کسي برنده انتخابات در اين ايالات متحده ميشود! اين سطح از پيگيري طبيعي است، ايران و آمريکا در دوره ترامپ شديدترين سطح تنش و تخاصم در طول چهار دهه گذشته را تجربه کردند و انتخاب ترامپ يعني تشديد اين تخاصم حال آنکه بايدن شايد وضعيت را دستکم اندکي تغيير دهد. در اين ميان دولتيها شايد به سبب جايگاه رسمي که دارند ميگويند براي آنها فرقي ندارد چه کسي در آمريکا پيروز ميشود! اما کيست که نداد برخي در دولت به اميد احياي برجام از پيروزي بايدن استقبال خواهند کرد. در اين ميان اصولگرايان نيز بر همان رويه
هميشگي تاکيد دارند که آمريکا همان آمريکاي هميشگي است، دشمن، دشمن است و در ادامه نيز با چند ناسزا به کل سيستم آمريکا بحث درباره انتخابات در اين کشور را ميبندند. اصلاحطلبان نيز اين روزها تعارف را کنار گذاشتهاند و عملا از پيروزي بايدن حمايت ميکنند. طرفداري از ترامپ اما در اين شرايط در ايران دشوار ميباشد و چه بسا علاقه منداني هم اگر در تهران حامي ترامپ هستند به مصلحت نميبينند اين حمايت خود را علني کنند!
با اين حال به نظر ميرسد يک استثنا وجود دارد! استثنايي که تقريبا تبديل به قاعده شده است! احمدينژاديها يا خوشبينانه بخشي از احمدينژاديها اين روزها گاه کج دار و مريز و گاه شفاف نشان ميدهند که ترجيح آنها در سوم نوامبر دونالد ترامپ است. نگاهي به کانال تلگرامي «دولت بهار» که در واقع ارگان رسانهاي حامي احمدينژاد است نشان ميدهد اخبار به شکل خاص و جهت داري در اين راستا است که ترامپ برنده انتخابات ميشود! اين روزها بسياري ازنظرسنجيها حکايت از پيروزي بايدن دارد اما در کانال دولت بهار تقريبا آن دسته از نظرسنجيهايي قابل مشاهده است که از پيروزي ترامپ خبر ميدهند! البته واقعيت اين است که با توجه به سيستم راي الکترال و هم چنين وجود طيف قابل توجهي از مرددين نه نظرسنجيهايي که بايدن را برنده ميدانند داراي اعتبار است و نه آن دسته از نظرسنجيهايي که ترامپ را پيروز ميدان ميدانند! اما بههرحال وقتي در کانالهاي اصلاحطلب ترامپ را بازنده صددرصدي ميدانند جالب است که در کانال طيف نزديک به احمدينژاد ساير روايتها را شاهد هستيم.
اخبار جهت دار کانال حامي احمدينژاد
از جمله اخباري که در کانال «دولت بهار» مشاهده ميشود نظرسنجي statepol- است که دورنمايي از آراي الکترال در انتخابات آمريکا را نشان ميدهد که در آن ترامپ با نسبت 292 به 216 برنده انتخابات ميشود. اين کانال خبري همچنين مطلبي را به نقل از نيويورک تايمز درباره برتري ترامپ منتشر کرده که در آن آمده است:« طبق دادههاي CrowdTangle، يک سيستم عامل داده متعلق به فيس بوک، در 30روز گذشته، صفحه رسمي ترامپ در فيس بوک 130ميليون واکنش، اشتراک و نظر دريافت کرده است، در حالي که براي صفحه بايدن 18ميليون صفحه است. اين به طور قابل توجهي بزرگتر از فاصله 30روزه قبلي است، زماني که ترامپ 86ميليون تعامل در برابر 10ميليون بايدن داشته است.
ترامپ، بايدن را در اينستاگرام نيز آزار داد و در 30 روز گذشته 60ميليون لايک و نظر در مورد پستهاي خود دريافت کرد، تقريباً دو برابر 34ميليون بايدن. در دوره 30 روزه قبلي، ترامپ 39 ميليون پسنديدن و نظر داشت، در حالي که بايدن 13 ميليون پسنديدن. طبق گفتههاي SocialBlade، يک شرکت داده که عملکرد ويدئو را رديابي ميکند، ترامپ در YouTube از بايدن پيشي گرفت و در 30 روز گذشته 207 ميليون بازديد از فيلمهاي خود در برابر 29 ميليون بايدن رسيد. قويترين هفته رئيس جمهور در فيس بوک و اينستاگرام در اوايل ماه اکتبر و زماني است که در بيمارستان براي Covid-19 بستري شد، زماني که افراد صفحات وي را با لايکها و نظرات حمايتکننده پر کردند. در يوتيوب، بهترين روز او اين هفته بود، زماني که او تعدادي تبليغ در مورد اتهامات عليه بايدن منتشر شده توسط نيويورک پست را منتشر کرد. اين تبليغات عملکرد خوبي براي ترامپ داشته و کانال وي فقط در روز سه شنبه نزديک به 22ميليون بازديد داشته است.» درباره بايدن همچنين اين رسانه خبري را منتشر کرده با اين عنوان که «آيا بايدن ميتواند تحريمها را لغو کند؟!» و در ادامه آن نوشته است:«موسسه atlantic counci- ميگويد ترامپ تحريمها را عمدتا ذيل تروريسم، حقوقبشر و برنامه موشکي اعمال کرده که بايدن را دچار مشکل ميکند زيرا ايران براي مذاکره خواستار لغو همه تحريمهاست اما بايدن برمبناي برجام فقط ميتواند تحريمهاي هستهاي را لغو کند!»
درحالي که برخي در ايران تاکيد دارند بايدن با ترامپ فرق دارد و او رويکرد نرمتري دارد و در اين چارچوب اصلاحطلبان را ميتوان به عنوان حامي چنين ايدهاي مدنظر قرار داد اما احمدينژاديها مطلبي را منتشر کردهاند که بايدن و مشاوران وي درباره ايران عقيده دولت ترامپ را دارند. در اين مطلب به سخنان پيتر جنکينز، سفير سابق انگليس در شورايامنيت سازمانملل اشاره شده که گفته است:«من از سخنان و مواضع بايدن اينگونه استنباط ميکنم که او موضوعات هستهاي، موشکي و مسائل منطقهاي مربوط به ايران را در پيوند با يکديگر و در يک مجموعه واحد تحليل ميکند.
بهنظر ميرسد بايدن يا حداقل بسياري از مشاوران وي در مورد ايران عقيده دولت فعلي ايالات متحده را دارند که ايران بايد با کاهش يا از بين بردن قواي موشکي خود به خلعسلاح يکجانبه بپردازد. همچنين آنها بر اين باورند که ايران بايد روابط خود را با نيروهاي وابسته و دوست خود در عراق، سوريه، لبنان و يمن و جوامع شيعه در بحرين و عربستانسعودي قطع کند.» يکي از معدود نقل قولهايي که از بايدن در کانال تلگرامي سايت حامي احمدينژاد وجود دارد نيز درباره اين است که کانديداي دموکراتها گفته «درباره اين انتخابات، ما ميدانيم که روسيه، دخالت کرده، چين تا حدي دخالت کرده و حالا متوجه شدهايم که ايران هم دخالت کرده است. اگر من انتخاب شوم، آنها بهاي سنگيني خواهند پرداخت.»
توئيتر ميدان حمايت از ترامپ
اما تنها وب سايت جريان احمدينژاديها نيست که اين روزها تمايل به ترامپ را مخفي نکرده است بلکه عبدالرضا داوري فعال سياسي که گاه از او به عنوان مشاور احمدينژاد نيز ياد ميشود و جزء حلقه اندک ياران رئيس دولتهاي نهم و دهم محسوب ميشود اين روزها در توئيتر خود به شدت فعال است و اخبار انتخابات آمريکا را با محور حمايت از ترامپ مدنظر قرار ميدهد. از جمله او در توئيتي نوشته است:«از سال ۲۰۱۶ که ترامپ آمده، آتش بحران در خاورميانه نه تنها شعلهورتر نشد، بلکه بحرانسازي و داعشسازي گلوباليستها به رهبري مثلث «اوباما-کلينتون-بايدن» تا حد زيادي فروکش کرده و آرامش نسبي به خاورميانه بازگشت. ورود بايدن به کاخ سفيد، بازتوليد جنگ و بحران در خاورميانه است.» داوري همچنين توئيتي را بازنشر کرده است که نويسنده نوشته است:«به باور من پيامد انتخاب مجدد ترامپ به حذف کامل اصلاحطلبان از نهاد قدرت با پايان دوره رياست جمهوري روحاني و يکدست شدن قدرت خواهد انجاميد و به احتمال زياد ميتوان انتظار محاکمههاي بسياري را داشت.....»
اين چهره رسانهاي نزديک به احمدينژاد همچنين در توئيتي با انتشار عکسي از کمپين ترامپ نوشته است:«اينجا فلوريدا است و اين تجمع امروز روستاييان و کشاورزان فلوريدايي در رالي ترامپ است؛ ديروز در فلوريدا جمعا ۱۰ نفر هم براي رالي بايدن نرفته بودند.» و در نهايت يکي ديگر از توئيتهاي او در حمايت از ترامپ نيز نوشته شده با اين مضمون که مدلسازي انتخابات ۲۰۲۰ آمريکا با مدل ويزارد، راي الکترال دونالد ترامپ را ۳۱۶، مشابه آراي الکترال رونالد ريگان در ۱۹۸۴ پيشبيني کرده است.
چرا احمدينژاديها حامي ترامپ شدند؟
اما سوال اين است که چرا احمدينژاديها تا اين حد عريان حامي يک رئيس جمهور در ايالات متحده شدهاند؟ نزديکان رئيس جمهوري که يکي از تنش آميزترين دورههاي سياسي ايران و ايالات متحده را رغم زد و اساسا احمدينژاد با نفي واقعيتهاي روابط بينالملل و با دشمنيهاي احساسي با آمريکا زيانهاي بسياري را بر ايران تحميل کرد! اما آيا حالا احمدينژاديها به حدي از پراگماتيسم رسيدهاند که ميتوانند تحولات آمريکا را بدون استفاده از عينک ايدئولوژي دنبال کنند؟ آيا احمدينژاديها با حمايت از ترامپ قائل به جايگاه آمريکا در نظام بينالملل هستند؟ از اين دست سوالات زياد است اما جواب همه اين سوالات خير است! احمدينژاديها راه پراگماتيسم را طي نکرده اند! آنها عوض نشده اند! با اين حال آنها حامي ترامپ شدهاند چرا که ترامپ مهمترين رقيب اين جريان يعني اصلاحطلبان را تحت فشار جدي قرار داد و جريان ميانه رو به طور کلي از رياست جمهوري ترامپ ضربات بسياري ديد و اعتبار خود را از دست داد! اگر سال 92 مردم با ناسزا از احمدينژاد عبور کردند و با فرياد «روحاني مچکريم» براي ميانه روها فرش قرمز پهن کردند امروز ترامپ يک نقش مهم در تغيير صحنه بازي دارد که بعضيها با عملکرد روحاني و اصلاحطلبان براي احمدينژاد «خدابيامرزي» ميفرستند! بنابراين احمدينژاديها از ترامپ حمايت ميکنند چون رئيس جمهور فعلي آمريکا ناخواسته به وجهه آنها کمک کرده است! البته اشتباه اين جريان در اين است که گمان ميکند مردم در عمل نيز حاضر به بازگشت و اعتماد کردن به افرادي چون احمدينژاد هستند حال آنکه پيام مردم در اين سالها روشن بوده است!