نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

زنگ خطر برای بایدن

منبع
شرق
بروزرسانی
زنگ خطر برای بایدن

شرق/متن پيش رو در شرق منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
 
کمتر از يک هفته به انتخابات رياست‌جمهوري آمريکا زمان مانده اما رکورد آراي پستي و زودهنگام در حال شکسته‌شدن است. آن‌گونه که «پروژه انتخابات آمريکا» گزارش داده، تا روز گذشته بيش از 70 ميليون آمريکايي رأي داده‌اند که در مقايسه با انتخابات‌هاي قبلي رقمي بي‌سابقه محسوب مي‌شود. در انتخابات 2016 حدود 58 ميليون نفر به‌صورت پستي يا زودتر از روز انتخابات رأي دادند و کل آرا حدود 140 ميليون رأي بود. با ادامه اين روند و با توجه به اينکه رأي‌گيري زودهنگام تنها در 20 ايالت جريان دارد، انتظار مي‌رود امسال رکورد درصد رأي‌دهندگان نسبت به واجدان شرايط در انتخابات رياست‌جمهوري آمريکا در بيش از يک قرن اخير شکسته شود. ميزان بالاي رأي‌گيري زودهنگام باعث شده است که «مايکل مک‌دونالد» استاد دانشگاه فلوريدا که مجري پروژه انتخابات ايالات متحده است، ميزان مشارکت رأي‌دهندگان در ايالات متحده را در حداقل 150 ميليون نفر پيش‌بيني کند که 65 درصد از واجدان شرايط رأي‌دادن را دربر مي‌گيرد و اين پيش‌بيني بالاترين ميزان از سال 1908 به شمار مي‌آيد. رقابت جنجالي بين «دونالد ترامپ» رئيس‌جمهور جمهوري‌خواه و «جو بايدن» رقيب دموکرات او و همچنين تمايل رأي‌دهندگان براي کاهش خطر قرارگرفتن در معرض ويروس کرونا در روز انتخابات و روزهاي منتهي به آن، عمده‌ترين دلايل شکسته‌شدن رکورد آراي زودهنگام محسوب مي‌شود.
دموکرات‌ها به‌طور سنتي بيشترين رأي را در آراي زودهنگام و همچنين آراي پستي دارند. امسال ايالت‌هايي که فرمانداران جمهوري‌خواه دارند، با کاهش تعداد مراکز رأي‌گيري تلاش مي‌کنند که به افزايش جمعيت در معدود مراکز رأي‌گيري منجر مي‌شود، دموکرات‌ها را از شرکت در انتخابات منصرف کنند. درباره آراي پستي هم دولت آمريکا در ايالت‌هاي ميدان نبرد از جمله پنسيلوانيا، ميشيگان و مينه‌سوتا به دادگاه‌هاي ايالتي فشار مي‌آورد تا آراي پستي که بعد از روز انتخابات به مقصد مي‌رسند را بي‌اعتبار اعلام کنند. در‌همين‌حال، دونالد ترامپ در مناظره اول خود با جو بايدن باز‌هم ادعاي خود مبني بر وقوع تقلب در آراي پستي را تکرار کرد و از رأي‌دهندگان جمهوري‌خواه خواست در روز انتخابات به‌صورت حضوري رأي دهند. با وجود اين فراخوان ترامپ و تصور غالب که عمده آراي زودهنگام به سبد نامزد دموکرات ريخته خواهد شد، ظاهرا اين‌بار شرايط در حال تغيير است. به‌طور‌کلي، دموکرات‌ها در رأي‌گيري زودهنگام امسال تقريبا برتري دو بر يک دارند. باوجوداين، داده‌ها نشان مي‌دهند که جمهوري‌خواهان در هفته‌ها و روزهاي اخير اختلاف در رأي‌گيري اوليه و حضوري را کاهش داده‌اند.
صف‌هاي طولاني
نکته‌اي که در انتخابات امسال توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرده، صف‌هاي طولاني رأي‌دهندگان در ايالت‌هاي مختلف است. جورجيا، تگزاس، کاروليناي شمالي، تنسي، لوييزيانا و اوهايو از جمله ايالت‌هايي هستند که رسانه‌ها طولاني‌ترين صف‌ها و بيشترين زمان انتظار براي رأي‌دادن را از آنها گزارش کرده‌اند.با اينکه حفظ فاصله اجتماعي به دليل شيوع کرونا از جمله عوامل طولاني‌شدن اين صف‌ها عنوان شده اما عوامل ديگري نيز اثرگذار هستند که از جمله آنها مي‌توان به مشکلات موجود در زيرساخت‌هاي انتخاباتي در آمريکا اشاره کرد. به گفته مدافعان حقوق رأي‌دهندگان، شواهدي از موانعي در اختيار دارند که بسياري از رأي‌دهندگان آمريکايي با آن روبه‌رو هستند. اين فعالان مي‌گويند وجود موانع زيرساختي باعث مي‌شود رأي‌گيري به امري تبديل شود که تقريبا بايد يک روز کامل براي آن وقت گذاشت و اين مشکلات در جوامعي که اقليت‌هاي نژادي و مذهبي حضور دارند، بيشتر قابل مشاهده است.اين منتقدان همچنين مي‌گويند برخي از سيستم‌هاي رأي‌گيري که نظارت بر آن در هر ايالت متفاوت است ذاتا براي کمک به برتري يک حزب بر حزب رقيب طراحي شده‌اند. ائتلاف «دفاع از انتخابات ملي»، گروهي از سازمان‌هاي نظارت بر انتخابات روز ۱۵ اکتبر در توييتر نوشت: «تشکيل صف‌هاي طويل براي رأي‌دادن امري اتفاقي نيست و کاملا طراحي‌شده است. رأي‌دهندگان بايد در صف‌هاي طولاني بايستند تا از سيستم حکومت ما دفاع کنند».

کاهش فاصله جمهوري‌خواهان با دموکرات‌ها
براساس گزارش رسانه‌هاي محلي، در ايالت جورجيا، جايي که رأي‌گيري زودهنگام از روز دوشنبه آغاز شد، برخي رأي‌دهندگان بيش از هشت ساعت منتظر رأي‌دادن بودند. به گزارش آسوشيتدپرس در نخستين روز رأي‌گيري در اين ايالت، 128 هزار ساکن جورجيا رأي دادند که در مقايسه با سال 2016 رقمي قابل‌توجه به شمار مي‌آيد. مقام‌هاي ايالتي هم انتظار چنين استقبالي را نداشتند. بر اساس گزارش رسانه‌هاي محلي، اين تأخيرها تا حدي به دليل مشکلات کنترل و نظارت بر رأي‌دهندگان در مراکز رأي‌گيري در آتلانتا مرکز ايالت جورجيا به وجود آمد. اما تجزيه‌و‌تحليل تلويزيون ايالتي جورجيا و ProPublica نشان مي‌دهد که عمده‌ترين مشکلي که باعث تشکيل صف‌هاي طولاني شده کاهش تعداد حوزه‌هاي رأي‌گيري در اين ايالت است. پيش‌از‌اين هم رسانه‌ها گزارش داده بودند که دولت ترامپ در برخي ايالت‌ها تلاش مي‌کند تا تعداد مراکز رأي‌گيري را کاهش دهد که رأي‌دهندگان عمدتا دموکرات يا اقليت‌هاي نژادي اين ايالت‌ها کمتر تمايل به رأي‌دادن و ايستادن در صف‌هاي طولاني داشته باشند. جورجيا يکي از چندين ايالتي است که سابقه تبعيض ميان رأي‌دهندگان را دارد. براساس قانون مهم حقوق رأي مصوب سال ۱۹۶۵، دولت قبل از ايجاد تغييرات در سيستم‌هاي رأي‌گيري و زيرساخت‌ها، ملزم به اخذ رأي از رأي‌دهندگان فدرال بود. با تغيير اين قانون تعداد رأي‌دهندگان ثبت‌شده در جورجيا تقريبا به دو‌ميليون نفر رسيده، در‌حالي‌که تعداد حوزه‌هاي رأي‌گيري امسال به ميزان ۱۰ درصد کاهش ‌يافته است. ايالت‌هاي ديگر آمريکا، از جمله ايالت‌هايي که شرايط خاصي در مورد قانون حق رأي ندارند هم در اين دوره انتخابات به استفاده از صف‌هاي طولاني در محل‌هاي رأي‌گيري براي نوعي سرکوب رأي‌دهندگان و ايجاد شرايط دشوار براي آنها متهم شده‌اند. اما برخلاف تصورها، تمام اين مشکلات و نيز افزايش تعداد رأي‌دهندگان به دليل مانع‌تراشي براي رأي‌دهندگان دموکرات نيست و در روزهاي گذشته نظرسنجي‌ها نشان مي‌دهد که بسياري از هواداران ترامپ در ايالت‌هاي محل نبرد از جمله ميشيگان، پنسيلوانيا و فلوريدا نيز تصميم گرفتند برخلاف عادت هميشگي جمهوري‌خواهان و قبل از روز رأي‌گيري، رأي خود را به صندوق بيندازند. اين امر مي‌تواند محاسبات دموکرات‌ها را بر هم بزند. دموکرات‌ها پيش از اين تصور مي‌کردند که رأي‌دهندگان زودهنگام دموکرات به اندازه‌اي هستند که مي‌توانند فاصله‌اي درخورتوجه با جمهوري‌خواهان ايجاد کنند و موج حاميان ترامپ در روز انتخابات هم نتوانند اين فاصله را جبران کنند اما کاهش فاصله جمهوري‌خواهان با دموکرات‌ها در روزهاي اخير و قبل از روز انتخابات، خبر خوبي براي جو بايدن و حاميانش نيست و ممکن است در روزهاي پيش‌رو ورق به سود ترامپ و جمهوري‌خواهان برگردد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره