نماد آخرین خبر

سرمقاله تعادل/ ورود اقتصاد به ساحت تازه

منبع
تعادل
بروزرسانی
سرمقاله تعادل/ ورود اقتصاد به ساحت تازه

تعادل/ « ورود اقتصاد به ساحت تازه » عنوان سرمقاله روزنامه تعادل به قلم پيمان مولوي است که مي‌توانيد آن را در ادامه بخوانيد:

در شرايطي که افکار عمومي ايرانيان بعد از انتخابات ايالات متحده و تحولات برآمده از آن به دنبال تصويري از چشم‌انداز بازارهاي اقتصادي کشور هستند، ضروري است رسانه‌هاي عمومي فضا را به گونه‌اي ساماندهي کنند که ديگر شاهد شکل‌گيري انتظارات عمومي مخرب و اثرات آن بر شاخص‌هاي اقتصادي از جمله شاخص بورس نباشيم. در اين مقطع زماني که دامنه وسيعي از ايرانيان از طبقات و اقشار گوناگون در حال رصد نتايج انتخابات امريکا و فراز و نشيب‌هاي آن هستند و قوانين و مقررات انتخابات را تعقيب مي‌کنند، ذکر چند نکته ضروري به نظر مي‌رسد: 

اول: از منظر رسانه‌اي به نظر مي‌رسد انسان وارد ساحت تازه‌اي شده است و در واقع رسانه‌هاي فراگير اجتماعي مردم را در معرض جريان سيال رسانه‌اي و اطلاعاتي قرار داده است. با وجود رسانه‌هاي اجتماعي، مردم جهان از جمله ايرانيان ديگر اخبار غير واقعي و جهت‌دار رسانه‌هاي جناحي را باور نمي‌کنند. در واقع مردم از رسانه‌ها شفافيت، صداقت، بي‌طرفي (به‌طور نسبي)، صراحت و...را طلب مي‌کنند و رسانه‌اي که نتواند اين مطالبات را پاسخ دهد نگاه مخاطب را از دست خواهد داد.

دوم: بسياري در ايران ديگر متوجه شده‌اند ايران نيازمند ايجاد ارتباط پويا و سازنده با ساير کشورهاست. در واقع ديپلماسي فعال و سازنده براي ايجاد ارتباطي فراگير با ساير کشورها ضرورتي است که تصميم‌سازان بايد ابعاد و زواياي گوناگون تحقق آن را فراهم کنند.

سوم: همه متوجه شده‌اند که اثر پروانه‌اي در اقتصاد چه ويژگي‌هايي دارد و چه اثراتي بر جا مي‌گذارد. نظريه‌اي که مي‌گويد، بال زدن پرونده‌اي در تگزاس مي‌تواند باعث وقوع سيل در بوينوس‌آيرس شود. رويکردي که از اثرات متقابل کشورها نسبت به هم سخن مي‌گويد.

چهارم: دستاورد مهم ديگر اين انتخابات براي اقتصاد ايران مي‌تواند اين مفهوم باشد که مسير توسعه اقتصادي براي کشور ما نه از خارج بلکه در بطن تصميم‌سازي‌هاي داخلي کشور مي‌گذرد. براي بهبود وضعيت هم در گام اول بايد اشتباهات مکرر در تصميم‌سازي‌هاي اقتصادي را کنار بگذاريم.

پنجم: مساله بعدي اهميت واقع بيني در تحليل‌هاست. در واقع اقتصاد ايران بيشتر از هر عامل ديگري در اين دوران نيازمند واقع بيني است. چنانچه بنيان برنامه‌ريزي‌ها در حوزه‌هاي بودجه‌اي، ارزي، بانکي و...مبتني بر واقعگرايي ايجاد نشود، همچنان فاصله اقتصاد کشور با توسعه ادامه خواهد داشت.

ششم: بعد از حضور بايدن اقتصاد ايران براي بازگشت به سال ۱۳۹۰ بايد ۶ سال متوالي رشد ۸ درصدي داشته باشد و اين بدون ايجاد يک اقتصاد رقابتي آزاد، بدون روابط مستحکم بين‌المللي و باثبات و شايسته‌سالاري در انتخاب‌ها امکان‌پذير نيست.

اميد اين است که بسياري اين را ديگر مي‌دانند.

 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar