بانیان وضع موجود همچنان مشغول گره زدن معیشت مردم به مذاکره

کيهان/متن پيش رو در کيهان منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
روزنامه آرمان در مطلبي با عنوان «دلار تا کجا کوتاه ميآيد؟» نوشت: «انتخابات آمريکا يکي از وقايع مؤثر در روند اقتصادي جهان است، ازاينرو که تغيير رياست جمهوري اين کشور و رفتن ترامپ و آمدن بايدن به کاخ سفيد ميتواند به معناي تغيير سياستهاي آمريکا در برابر ساير اقتصادهاي جهان ازجمله ايران باشد. هرچند که به گفته کارشناسان اقتصادي و سياسي رفتار دولت آمريکا در مقابل ايران هميشه خصمانه بوده و همينطور هم خواهد ماند و صرفاً نوع اجراي سياستهايشان تغيير ميکند، اما تا همين امروز هم روند کنوني تحولات انتخابات آمريکا در بازارهاي مالي و پولي ايران ازجمله ارز و بهتبع آن سکه و طلا، خودرو، مسکن و...تأثيراتي را داشته است.»
اين روزنامه زنجيرهاي در ادامه نوشت: «کاهش چند هزارتوماني نرخ دلار خوشحالکننده است هرچند که با نرخ واقعي خود فاصله بسياري دارد، اما همين چند هزار تومان کاهش تأثير خودش را در ساير بازارها گذاشته است و کارشناسان اميدوارند با بهبود وضعيت تعاملات سياسي ايران با جهان و تغيير رويکرد آمريکا در کاهش فشار تحريمها دلار بيش از اينها شاهد کاهش نرخ باشد.»
مدعيان اصلاحات در سالهاي گذشته تأکيد داشتند که اگر ايران درباره صنعت هستهاي مذاکره کرده و با آمريکا به توافق برسد، فتح الفتوحي عظيم در حوزه اقتصادي رخ خواهد داد.
اين جريان همه امور کشور و حتي آب خوردن مردم را به مذاکره و توافق با آمريکا گره زد. اما درنهايت قيمت دلار که پيش از امضاي برجام حدود 3 هزارتومان بود، در پسابرجام تا حدود 32 هزارتومان افزايش يافت.
قيمت خودرو، سکه، مسکن، مرغ، تخممرغ، گوشت و...نيز به طرز سرسامآوري افزايش يافت.
حالا همان طيفي که خسارت محض برجام را به کشور تحميل کرد و وضع فعلي را به وجود آورد، همچنان با گره زدن معيشت مردم به سياست خارجي در پي استمرار شرطيسازي اقتصاد کشور است.