سرمقاله وطن امروز/ صبر استراتژیک

وطن امروز/ « صبر استراتژيک » عنوان يادداشت روزنامه وطن امروز به قلم سيدمحمدامين عليدوست است که ميتوانيد آن را در ادامه بخوانيد:
به مناسبت سالروز صلح امام حسن(ع)
امروز 25 ربيعالاول، مصادف است با سالروز واقعه تاريخي صلح امام حسنمجتبي(ع) با معاويه؛ واقعهاي که در طول تاريخ، دستهاى گوناگون، چه برخي از دوستان و چه دشمنان کوشيدهاند چهره واقعى و اصيل آن را از نظر مردم پوشيده بدارند. در چند سال اخير نيز با مطرح شدن بحث مذاکره، سوءاستفادهها از تحليل اين واقعه به اوج خود رسيد. همين امر باعث شده مطالعه دقيق علل و چرايي واقعه صلح امام حسن(ع) از ضروريات برنامه مطالعاتي کنشگران و فعالان سياسي ـ اجتماعي در روزگار ما باشد. يکي از بهترين منابع مطالعاتي درباره اين واقعه تاريخي کتاب «دو امام مجاهد» است که مشتمل بر 6 گفتار از حضرت آيتالله العظمي خامنهاي در سالهاي ۵۱ و ۵۲ است که درباره مبارزات امام حسن و امام حسين عليهماالسلام ايراد شده است. ۲ گفتار اول کتاب شامل ۲ سخنراني ايشان در فروردين سال ۵۱ است که در حسينيه ارشاد تهران انجام شده است. معظمله در اين ۲ جلسه که به مناسبت ايام شهادت امام حسن عليهالسلام در آخر ماه صفر برگزار شده، به جايگاه مهم امام حسن عليهالسلام و چرايي دست کشيدن از جنگ و علل پذيرفتن صلح پرداختهاند. دانشمند فرزانه حضرت آيتالله خامنهاي در بخشي از اين گفتار، ۷ عامل فروپاشيدن سپاه امام حسن(ع) را اينگونه توصيف ميکنند:
۱- مردم به تجمل خو گرفته و به دنبال رفاه و راحتي رفتهاند.
۲- مردم کوفه ۵ سال مبارزه کرده و جنگيدهاند و خستهاند.
۳- اکثر مردم همسو با معاويه به دنبال کسب ثروت و قدرت بيشتر رفتهاند.
۴- معاويه براي جذب مردم رشوههاي فراوان داده است.
۵- فرمانده لشکر امام حسن عليهالسلام خيانت ميکند و ضربه روحي محکمي بر سپاه وارد ميشود.
۶- شايعه صلح منتشر ميشود و روحيه سپاه امام حسن عليهالسلام تضعيف ميشود.
۷- دودستگي در ميان لشکر امام حسن(ع) پيدا ميشود.
ايشان در ادامه ضمن تحليل راههاي پيشروي امام حسن و چرايي انتخاب گزينه صلح، ميفرمايند: «معتقدم امام حسن مجتبى شجاعترين چهره تاريخ اسلام است. چون شجاعت واقعي اين است که انسان طبق آنچه مصلحت فکر و ايدئولوژى او است اقدام بکند؛ اگر چه کسى نفهمد». ايشان در ادامه تاکيد ميکنند: «اگر صلح امام مجتبى نبود، واقعه کربلا هم نبود، وقايع تاريخ پرافتخار دودمان هاشمى در طول حکومت بنىاميه و بنىعباس نبود و امروز اسلام اگر بود، اسلام معاويه بود».