نماد آخرین خبر

جهان: عامل رواج فیلتر شکن ها دولت است!

منبع
جهان
بروزرسانی
جهان: عامل رواج فیلتر شکن ها دولت است!

جهان/متن پيش رو در جهان منتشر شده و انتشار آن در اخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست

رضا صفري/ محمد جواد آذري جهرمي، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، اخيراً در گفتگوي اختصاصي با ايرنا گفته است: «روشن کردن فيلترشکن‌ها باعث مي‌شود استفاده از سرويس‌هاي داخلي علاوه بر هزينه زياد با کندي روبه‌رو شود. همين مسئله کيفيت اينترنت را خراب مي‌کند.  عمده شکايتي که از کندي ارتباط به ما ارسال مي‌شود ناشي از تاثير سوء فيلترينگ بر کيفيت اينترنت است».
 
در جواب اين ادعا، بيان چند نکته مختصر، خالي از فايده نيست:

1. اسفند ماه سال گذشته، سجاد بنابي عضو هيات مديره شرکت ارتباطات زيرساخت ضمن بيان برخي دلايل کندي سرعت اينترنت و شرح وضعيت شرکت هاي ارائه دهنده اينترنت، مدعي شد: «از مجموع بيش از ۱۴۰۰ مرکز مخابراتي کشور، تجهيزات انتقال شرکت مخابرات ايران در ۷۰ مرکز نيازمند ارتقاي سخت‌افزاري است. حدود ۲۰مرکز از اين ۷۰ مرکز در استان کرمان واقع است. حل مشکل اين ۷۰ مرکز که عمدتاً کم ظرفيت هستند در مدت کوتاه قابل رفع نيست و بايد خريد تجهيزات و نصب پيگيري شود». 

حال بايد سؤال شود که آيا اين مشکلات اکنون برطرف شده است؟
 
2. وقتي مسئولين فضاي مجازي  به جاي آنکه زحمت کشيده و محيط استاندارد و مطلوب به مردم ارائه دهند، به گونه اي عمل مي کنند که يک وضعيت غيراستاندارد و غير ايمن بر فضاي مجازي کشور حاکم شده و اين فضا دو دستي تقديم بيگانگان شود، در اين صورت به دليل انجام نشدن اقدامات ايجابي و در پي آن، عقب ماندگي از فناوري هاي نوين ارتباطي، طبيعي است که اقدامات سلبي نظير فيلترينگ پررنگ تر مي شود و نمي توان دست روي دست گذاشت. بنابراين عامل اصلي إعمال فيلترينگ در کشور و رواج فيلتر شکن ها دولت و وزارت ارتباطات است!

از طرفي جالب اينجاست که حتي همان فيلترينگ هم به گونه اي طراحي، اجراء و مديريت مي شود که مردم، بيشتر به سمت استفاده از فيلترشکن ها بروند، که نمونه بارز آن را در ماجراي نمايشي فيلتر تلگرام از سوي دولت به خوبي ديديم.

3. رواج فيلترشکن ها، حجم اينترنت استفاده شده توسط کاربران را افزايش مي دهد. جاي هيچ گونه شکي نيست که در اين ميان، اپراتورهاي موبايل سود بيشتري خواهند برد. بر اساس قانون نيز، اپراتورهاي موبايل موظف هستند بخشي از درآمد خود را به دولت اختصاص دهند؛ نتيجه اينکه، هر چه حجم استفاده از اينترنت و پهناي باند خارجي بيشتر شود، نفع دولت بيشتر بوده و سود کلاني از اين راه نصيب دولت مي شود. در مورد شبکه هاي اجتماعي خارجي نيز همين گونه است. هر چقدر مردم بيشتر از آنها استفاده کنند، بيشتر به نفع دولت است. زيرا دولت خود به عنوان دلال بزرگ اينترنت و پهناي باند خارجي است.


4. اگر واقعاً به نظر آذري جهرمي، رواج فيلترشکن باعث کندي سرعت اينترنت شده است، دولت و وزارت ارتباطات منتظر چه چيزي هستند؟ چرا با ارائه يک لايجه به بازي فيلترشکن ها و تجارت هاي پشت پرده آن پايان نمي دهند؟

5. نکته پاياني و کليدي اين است که يکي از دلايل اصلي وضعيت نابسامان اينترنت و فضاي مجازي کشور، تعلل در راه اندازي شبکه ملي اطلاعات است که سال هاست دولت و شوراي عالي فضاي مجازي در مورد آن وعده مي دهند. ارائه اي اينترنت پرسرعت، ايمن و ارزان قيمت از اهداف اصلي شبکه ملي اطلاعات است که بسياري از مردم از آن مطلع نيستند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar