نماد آخرین خبر

سرمقاله وطن امروز/ تروریسم دارویی خشن‌ترین نوع ترور

منبع
وطن امروز
بروزرسانی
سرمقاله وطن امروز/ تروریسم دارویی خشن‌ترین نوع ترور

وطن امروز/ « تروريسم دارويي خشن‌ترين نوع ترور » عنوان يادداشت روزنامه وطن امروز به قلم رؤيا راعي است که مي‌توانيد آن را در ادامه بخوانيد:
 
دشمني رژيم آمريکا با مردم ايران داستان چند سال اخير نيست، بلکه قدمتي ۷۰‌ساله دارد. از زماني که مردم اين مرز و بوم تصميم گرفتند زمام امور يکي از منابع خدادادي- نفت؛ طلاي سياه- را به دست بگيرند و آن را ملي کنند، ايالات متحده حتي سر کار بودن نخست‌وزيري متمايل به اين رژيم را هم برنتافت و با کودتا، او را برکنار کرد. اين رويه از فرداي انقلاب شکوهمند اسلامي تشديد شد و رژيم آمريکا در طول بيش از ۴ دهه گذشته از اعمال هر گونه فشار ممکن به کشورمان دريغ نکرده است؛ با شکست غائله‌هاي نيابتي اوايل انقلاب، مستقيما در جنگ تحميلي رژيم بعث عليه ايران مشارکت کرد و به‌رغم شکست مجدد از دفاع ‌مقدس ايران اسلامي، به ساير فشارها بويژه تحريم‌هاي بسيار شديد اقتصادي روي آورد. 
البته از چند سال قبل، آمريکايي‌ها راهبرد آنچه فشار حداکثري و تحريم‌هاي فلج‌کننده خوانده‌اند را در پيش گرفته‌اند و به اين منظور از جنگ ترکيبي(هيبريدي) بهره مي‌برند. دستکاري افکار عمومي بوسيله امپراتوري رسانه‌اي، يکي از ساحت‌هاي مهم اين جنگ است که مع‌الاسف با وطن‌فروشي رسانه‌هاي پارسي‌زبان ضدانقلاب در حال پيگيري آن هستند. 
دولت آمريکا پس از شکست‌هاي پي‌در‌پي در سازمان ملل، رو به اقدامات جنايتکارانه در تهديد جان مردم عادي از طريق تروريسم اقتصادي آورده است. اين رژيم بتازگي ۱۸ بانک ايراني را در فهرست تحريم‌ها قرار داده است؛ فهرستي که انتها ندارد و بيش از آنکه کارکرد اقتصادي داشته باشد، جنبه تبليغاتي دارد. البته اين به معناي آن نيست که تحريم‌هاي رژيم آمريکا صرفا جنبه تبليغاتي دارد، چرا که بخش‌هاي مهمي نظير دارو متأثر از خباثت اين رژيم است. 
«ريچارد نفيو» مقام ارشد رژيم آمريکا در کتاب «هنر تحريم‌ها» مدعي مي‌شود هدف از تحريم‌ها «وارد کردن درد» و «کاهش آستانه مقاومت» است. بانيان تحريم‌هاي ايران که برخلاف شدت گرفتن گريم آنها از سوي غرب‌گرايان داخلي با پيروزي «جو بايدن»؛ از قضا غالبا از حزب دموکرات آمريکا هستند، سياست دوگانه‌اي در پيش گرفته‌اند؛ از يک سو درگذشت فلان هنرمند را تسليت مي‌گويند و از طرف ديگر از واردات داروهاي حياتي کودکان و سالخوردگان جلوگيري مي‌کنند. اگر چه آمريکا مدعي است تحريم‌هاي ايران مانع صادرات کالا‌هايي مانند تجهيزات پزشکي، درماني و دارويي به کشور به طور مستقيم نمي‌شود اما محدوديت‌هاي ناشي از شدت يافتن تحريم بانک‌ها منجر به بروز مشکلاتي در ورود و خروج ارز از کشور يا به کشور شده و به دنبال آن، واردات دارو يا تامين مواد اوليه آن را با چالش و محدوديت اساسي مواجه کرده است. در نتيجه بيماران ايراني براي تهيه دارو با مشکلات فراواني رو‌به‌رو شده‌اند. 

اين اقدامات آمريکا آن هم در شرايطي که تمام کشور‌هاي دنيا در حال دست و پنجه نرم کردن با بيماري «کوويد-19» و ويروس کرونا هستند، چيزي جز ناديده گرفتن حق حيات، حق سلامت، حق دسترسي به مراقبت‌هاي بهداشتي، حق دسترسي به غذا و دارو به عنوان حقوقي که در اسناد حقوق بشري بار‌ها مورد تأکيد قرار گرفته و از نظر حقوق بشري حق مسلم انسان‌هاست، نيست. 
بند الف ماده ۲۵ اعلاميه جهاني حقوق بشر صراحتا به حق سلامت اشاره کرده است. در اين ماده آمده است: هر کس حق دارد سطح زندگي، سلامتي و رفاه خود و خانواده‌اش را از حيث خوراک و مسکن و مراقبت‌هاي طبي و خدمات لازم اجتماعي تأمين کند و همچنين حق دارد در مواقع بيکاري، بيماري، نقص اعضا، بيو‌گي، پيري و تمام موارد ديگري که به علل خارج از اراده انسان، وسايل امرار معاش او از بين رفته باشد، از شرايط آبرومندانه زندگي برخوردار شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar