نماد آخرین خبر

از منتشر کننده فیلم بندرعباس، تقدیر کنید

منبع
عصر ايران
بروزرسانی
از منتشر کننده فیلم بندرعباس، تقدیر کنید

عصر ايران/متن پيش رو در عصر ايران منتشر شده و انتشار آن در اخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست

همه ما چه مخاطب و چه مسوول مديون فرد يا افرادي هستيم که از اين حادثه، فيلم برداري و آن را در شبکه هاي اجتماعي منتشر و دست به دست کردند تا به رسانه ها و مسوولان رسيد. 

 رضا غبيشاوي/ از منتشر کننده فيلم تخريب آلونک زن بي پناه در بندرعباس، تقدير کنيد. همان فيلمي که دو روز پيش در شبکه هاي اجتماعي و پيام ها رسان ها منتشر و دست به دست شد و به رسانه ها رسيد تا مسوولان از آنچه ساعتي قبل در شهرشان روي داده باخبر شوند و عذرخواهي و وعده جبران دهند.

اين فيلم نشان مي داد چگونه عوامل شهرداري بندرعباس بدون در نظرگرفتن شرايط و اعتراضات اين زن و فرزندان او، به شيوه نامناسب اقدام به تخريب آلونک اش مي کنند. زن هم در واکنش به اين اتفاق، خودسوزي کرد و به بيمارستان منتقل شد. به دنبال اين اتفاق، مسوولان مختلف از جمله استاندار، رئيس دادگستري، دادستان، شهردار و اعضاي شوراي شهر توضيح مي دهند و ضمن عذرخواهي و عيادت از اين زن، وعده جبران و کمک به اين خانم بي پناه و مجازات عاملان حادثه را مي دهند.

فقط يک لحظه مي توان تصور کرد اگر اين فيلم ضبط و در فضاي شبکه هاي اجتماعي و شبکه هاي اجتماعي منتشر نشده بود آيا کسي مي دانست چه بر سر اين زن بي سرپناه آمده است؟ آيا مسوولان متوجه مي شدند در شهرشان چه اتفاق بد و شرمناکي روي داده است؟

آيا از مسوولان کسي براي اين واکنش سريع و قاطع اقدام مي کرد؟ کسي به بيمارستان مي رفت و از اين زن مظلوم عيادت مي کرد و به او وعده جبران و کمک مي داد؟ آيا مجازاتي براي مشارکت کنندگان در اين اتفاق زشت، متصور بود؟ آيا عذرخواهي در کار بود؟

همه ما چه مخاطب و چه مسوول مديون فرد يا افرادي هستيم که از اين حادثه، فيلم برداري و آن فيلم را در شبکه هاي اجتماعي منتشر و دست به دست کردند تا به رسانه ها و مسوولان رسيد.

به راستي آيا راهي جز اين بود تا دادخواهي و شکايت اين زن به اين سرعت به دست مسوولان برسد و همه بدانند چه بر سر او آمده است؟
اين فيلم نه تنها مسوولان را به واکنش وادار ساخت بلکه هشدار و نهيبي براي ديگراني بود که در رفتار و کردار آتي خود مواظب باشند که اگر مواظب نبودند قطعا چشمان 80 ميليون ايراني نظاره گر آنها خواهد بود.

اشاره به اين نکته هم اهميت دارد: انتشار اين فيلم به همان اندازه که قلب ها را مچاله کرد اما واکنش خوب، سريع و جدي مسوولان، دلگرم و اميدبخش بود.
پس همه ما چه آدم هاي عادي اين سرزمين چه مسوولان، مديون "شهروند - خبرنگار"ي هستيم که اين حادثه را فيلم گرفت و منتشر کرد.
پس، آقا يا خانمي که اين فيلم را منتشر کرديد. از تو "مچکريم".

پيشرفت هاي فناوري در گوشي هاي موبايل و اينترنت، شهروندان ديده بان يا شهروند خبرنگاران را به هر نقطه اي از جهان کشانده است تا به نمايندگي از ساير انسان ها ناظر بر اتفاقات و رفتارها باشند.

به نظر مي رسد ابزار و راهي موثرتر از اين روش براي نظارت و ديده باني عمومي بر عملکرد مسوولان و دستگاه هاي مختلف نباشد. هر کارمند و مسوولي که عملکرد خود را در معرض نگاه و قضاوت عمومي بيابد قطعا احساس مسووليت بيشتري خواهد داشت.

تقدير از اين شهروندان مسوول / شهروند خبرنگاران حداقل واکنش نسبت به آنهاست. همان هايي که بارها و در مواقع مختلف، بروز اتفاقات بد را يادآور شدند و به مسوولان در راستي آزمايي، قضاوت و واکنش سريع کمک و راه را براي تصحيح باز کردند.

و اما دو نکته:

-  مسوولان قوه قضائيه به ويژه رئيس قوه (سيدابراهيم رئيسي) و رئيس سازمان بازرسي کل کشور در اقدامي قابل تقدير، مردم را براي گزارش فسادهاي مالي - اداري و سوء رفتار مسوولان  تشويق کرده اند واز اصطلاح سوت زني  براي اين موضوع استفاده مي کنند. يکي از بهترين سوت زنان همين شهروند خبرنگاران هستند.

- يکي از مشکلات شهروند خبرنگاران اين است که برخي مسوولان يا صاحبان قدرت و نفوذ در مقابل افشاي اقدامات ناصواب خود به دنبال انتقام گيري از افشاگران باشند. ايجاد فضاي امن براي اين افشاگران حداقل درخواست حمايتي از آنان است.

 
 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar