نماد آخرین خبر

بحران تردد کسب و کارهای آنلاین

منبع
همشهري
بروزرسانی
بحران تردد کسب و کارهای آنلاین

همشهري/متن پيش رو در همشهري منتشر شده و انتشار آن در اخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست

محمد کرباسي/ به صورت طبيعي در هر کشوري وقتي محدوديت‌هاي کرونا افزايش پيدا مي‌کند، تمايل مردم به خريد آنلاين کالاهاي مورد نيازشان بيشتر مي‌شود. در شهرهاي مختلف ايران هم هر چند اين مسئله ديده مي‌شود و آمارها مشابه است، اما کسب و کارهاي اينترنتي هنوز نتوانسته‌اند مجوز لازم براي ارائه خدمات پس از ساعت ۲۱ را کسب کنند و عملا افزايش تقاضا و کاهش زمان تحويل کالا براي آنها تبديل به يک بحران شده است.
با پيگيري‌هاي وزارت ارتباطات، هر چند ستاد کرونا مشاغل مرتبط با خدمات اينترنتي را جزو مشاغل ضروري گروه يک شناخته است، اما هنوز استارتاپ‌هاي مختلف اين حوزه براي رفت و آمد و تامين کالاهاي خود دچار مشکل هستند.
رضا الفت‌نسب، سخنگوي اتحاديه کسب و کارهاي مجازي در گفت و گو با همشهري ضمن تاييد اين مسئله به همشهري مي‌گويد: بر اساس توافق صورت گرفته فهرست پلاک‌هاي اعلام شده کسب و کارهاي آنلاين را ارسال کرده‌ايم، اما تا اين لحظه هنوز مجوز رفت و آمد براي آنها صادر نشده و براي بسياري از پرسنل کسب و کارهاي آنلاين پيامک جريمه رفته است.
وزير ارتباطات پيش از اين در گفت‌وگو با همشهري اعلام کرده بود که وزارت کشور با صدور مجوز تردد براي کسب و کارهاي اينترنتي موافقت کرده است. در اين ميان کسب و کارهاي اينترنتي در حوزه خدمات طي روزهاي اخير مجبور به نامه‌نگاري با ارگان‌ها و نهادهاي مختلف براي پاسخگويي به افزايش حجم نياز شهروندان بوده‌اند.
در آخرين پاسخ‌ها گفته شده است که فرمانداري و وزارت کشور بايد فهرست پلاک‌ها را براي مستثني شدن يا به اصطلاح فني وايت ‌ليست ارسال کنند که تا لحظه تنظيم خبر اين مسئله اتفاق نيفتاده است.
امير حسن موسوي، مدير روابط عمومي ديجي کالا هم در گفت و گو با همشهري، صادر نشدن مجوز براي تردد نيروهاي ضروري و همچنين وسايل نقليه اين پلتفرم اينترنتي را تائيد کرده و مي‌گويد: گروهي از پرسنل اين شرکت شب گذشته پيامک جريمه، دريافت کرده‌اند.
 او مي‌گويد: بله متاسفانه ما اين  مشکل راداريم و شب گذشته هم  تعدادي از وسايل حمل و نقل ما  براي رساندن کالا به شهروندان  جريمه شدند. در جلسه‌اي که هفته  گذشته در وزارت ارتباطات برگزار شد قرار بر اين شد که با هماهنگي صورت گرفته با وزارت کشور پلتفرم‌هاي خدماتي آنلاين از محدوديت تردد مستثني شوند. با وجود ارسال پلاک‌ها، اما هنوز اقدامي در اين رابطه صورت نگرفته است.
ما حتي براي رفت و آمد پرسنل خودمان به مرکز پردازش دانش که ۲۴ ساعته فعال است هم براي فرمانداري شهر قدس نامه ارسال کرديم که اين نامه را نپذيرفتند و گفتند ابلاغيه‌اي در اين خصوص ندارند.
اين مشکلات براي کسب و کارهاي آنلاين در حالي ادامه دارد که سخنگوي اتحاديه کسب و کارهاي اينترنتي تاکيد دارد که در شرايط فعلي بايد تلاش شود با هماهنگي‌‌هاي لازم، مشکلات ديگر کسب و کارها از جمله مسئله موجودي کالا حل شود و مردم تشويق به خريد آنلاين براي شکستن زنجيره شيوع کرونا شوند.

جريمه بشوند،  اصلاح مي‌کنيم
اين در حالي است که با وجود مشکلات مشاغل مختلف به تازگي حجت‌الله غلامي، سخنگوي ستاد استاني مقابله با کرونا در اصفهان در گفت و گو با ايرنا گفته است: تخلف ثبت شده رانندگان داراي مجوز تردد در زمان محدوديت کرونا توسط دوربين‌هاي ثبت تخلفات، پس از پايان اجراي طرح اعمال محدوديت اصلاح مي‌شود.
وي با اشاره به پيامک ارسالي به  افرادي که تردد آنها مجاز به حساب مي‌آيد  اعلام کرده،  پس از ١۵ روز از  پايان اجراي طرح با اعلام اسامي رانندگان داراي مجوز تردد به پليس راهور، تخلف آنها اصلاح و مجاز مي‌شود.
به گفته موسوي، اما  علاوه بر  تردد، مشکل بزرگ ديگر پلتفرم‌هاي فروش آنلاين کالا را دسترسي نداشتن  فروشندگان فعال در مارکت پليس به انبارهاي خود دانست. به گفته او، انتظار کسب و کارهاي اينترنتي که ميزان سفارش‌هايشان در اين روزها بسيار بيشتر شده اين بود که مانند رستوران‌ها و مراکز ديگري که مي‌توانند به صورت بيرون‌بر کار کنند امکان دسترسي فروشنده‌هاي اين پلتفرم‌ها هم به انبارهايشان براي تامين کالا تامين مي‌شد.
موسوي مي‌گويد: ما حدود ۶هزار نيرو داريم که ۲ هزار نفر آنها در شيفت شب کار مي‌کنند و اين مسئله و ناهماهنگي در اين رابطه مشکلات بسياري را براي ما به وجود آورده است. در چين هم در زمان قرنطينه مسئله تامين نيازهاي مردم را با حمايت از پلتفرم‌هاي آنلاين حل کردند و به آنها کمک کردند تا بتوانند خدمات بهتري ارائه کنند.

افزايش فروش آنلاين در  سه روز گذشته
به گفته مقام‌هاي ديجي‌کالا در همين روزهاي اخير و در 3-2 روز شروع طرح حدود ۳۰ درصد سفارش‌هاي آنلاين اين پلتفرم  افزايش داشته است.
به گفته او، بيشترين افزايش تقاضا مربوط به کالاهاي تند مصرف يا سوپرمارکتي بوده است که نشان مي‌دهد بسياري از مردم به جاي خروج از خانه تقاضا دارند مايحتاج ضروري و روزانه خود را به صورت آنلاين تهيه کنند.  به گفته موسوي، زمانبندي سفارش‌ها هم تغيير کرده و اگر پيش از آغاز محدوديت‌ها سفارش‌ها از ساعت 9-8 صبح زياد مي‌شد، اکنون اين روند افزايشي بين ساعت‌هاي ۱۱ تا ۱۲ ظهر ديده مي‌شود.
مقام‌هاي اين پلتفرم مي‌گويند: بر اساس تجربه پيش از اين با شروع محدوديت‌ها خود را براي ۵۰ تا ۶۰ درصد افزايش سفارش آماده کرده‌اند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar