نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

نیویورک تایمز: آمریکای بایدن زمان کمتری در خاورمیانه صرف خواهد کرد؟

منبع
انتخاب
بروزرسانی
نیویورک تایمز: آمریکای بایدن زمان کمتری در خاورمیانه صرف خواهد کرد؟

انتخاب/متن پيش رو در انتخاب منتشر شده و انتشار آن در اخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست

نيويورک تايمز در گرازشي به قلم لارا جيکس، مايکل کرولي و ديويد سنگر نوشت: انتظار مي‌رود آنتوني جي بلينکن، مدافع اتحاد‌هاي جهاني و يکي از نزديکترين مشاوران سياست خارجي جو بايدن، رئيس جمهور منتخب آمريکا، به عنوان وزير خارجه جديد اين کشور معرفي شود. بلينکن در اين سمت تلاش خواهد کرد تا شرکاي بين المللي امريکا را کنار يکديگر جمع کند.

در ادامه اين مطلب آمده است: بلينکن ۵۸ ساله، معاون سابق وزير امور خارجه در زمان رئيس جمهور باراک اوباما کار خود را در حوزه سياست خارجي در زمان دولت کلينتون آغاز کرد. انتظار مي‌رود اعتبار و تجربه گسترده وي در زمينه سياست خارجي به برقراري آرامش بين آمريکا و متحدانش کمک کند.

او نزديک به ۲۰ سال در سمت‌هاي مختلف مثل دستيار ارشد در کميته روابط خارجي سنا و بعداً مشاور امنيت ملي در کنار بايدن بوده است. در نقش دوم، بلينکن به توسعه واکنش آمريکا در برابر آشوب‌هاي سياسي و بي ثباتي متعاقب آن در سرتاسر خاورميانه کمک کرده و نتايج متفاوتي را در مصر، عراق، سوريه و ليبي به دست آورده است.

با اين حال مهمترين اولويت‌هاي وي احياي مجدد آمريکا به عنوان يک متحد قابل اعتماد است. او مي‌خواهد نشان دهد که واشنگتن آماده پيوستن مجدد به توافق نامه‌ها و معاهدات جهاني از جمله توافقنامه آب و هوايي پاريس، توافق هسته‌اي ايران و سازمان بهداشت جهاني است که پيشتر ترامپ از آن‌ها خارج شده بود.

به بيان ساده، مشکلات بزرگي که ما به عنوان يک کشور و به عنوان يک جهان با آن‌ها رو به رو هستيم حالا خواه تغييرات آب و هوايي باشد، خواه همه گيري کرونا و خواه گسترش سلاح بايد از طريق گفتگو حل و فصل شود. امروز ديگر حتي کشوري به قدرت آمريکا هم نمي‌تواند به تنهايي از عهده همه مسائل برآيد.

با توجه به اظهارات بلينکن در مورد چين، آمريکا در دوران وزارت او احتمالاً زمان ديپلماتيک بيشتري را صرف برقراري روابط قوي‌تر با هند و در سراسر منطقه اقيانوس آرام کند، البته نبايد فراموش کرد که اخيراً ۱۴ کشور منطقه اقيانوس آرام يکي از بزرگترين توافق نامه تجارت آزاد جهان را با چين امضا کردند. تلاش‌هاي بلينکن همچنين مي‌تواند شامل کوشش براي تعميق تعامل در سراسر آفريقا، جايي که چين با تکنولوژي و سرمايه گذاري‌هاي زيربنايي وارد آنجا شده هم باشد.

بلينکن توسط برخي به عنوان يک چهره مداخله‌گرا شناخته مي‌شود، او همچنين سعي در کاهش بحران پناهندگان و مهاجرت داشته است. وي چندي پيش گفته که به دنبال کمک بيشتر به گواتمالا، هندوراس، السالوادور و کشور‌هاي مثلث شمالي آمريکاي مرکزي خواهد بود تا مهاجران را متقاعد سازد که با ماندن در خانه شرايط‌شان بهتر خواهد شد.

وي گفته که احتمالاً همه اين‌ها زمان و منابع کمتري را براي خاورميانه باقي مي‌گذارند، اگرچه اين منطقه سياست مصرف بلينکن در سال‌هاي پس از حملات تروريستي ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ و حمله ۲۰۰۳ به عراق بود. وي از حاميان پيشنهاد بايدن در سنا براي ايجاد سه منطقه خودمختار در عراق بر اساس دين و مذهب بود. در زمان دولت اوباما، بلينکن يکي از بازيگران اصلي تلاش‌هاي ديپلماتيک براي ائتلاف بيش از ۶۰ کشور براي مقابله با داعش در عراق و سوريه به حساب مي‌آمد.

بلينکن بر خلاف برخي از همکاران خود در دولت اوباما در سال ۲۰۱۲ با خبرنگاران در بغداد گفتگو کرد و ديدگاه‌هايي فراتر از آنچه همه تصور مي‌کردند ارائه داد. قبل از کار در دفتر سياست خارجي وزارت امور خارجه در سال ۱۹۹۳، بلينکن آرزو داشت که روزنامه نگار يا تهيه کننده باشد. وي مهارت‌هاي رسانه‌اي خود را با تبديل شدن به نويسنده سخنراني سياست خارجي رئيس جمهور بيل کلينتون و بعداً نظارت بر سياست‌هاي اروپا و کانادا در شوراي امنيت ملي کاخ سفيد بهبود بخشيد.

بلينکن در نيويورک و پاريس بزرگ شده و از دانشگاه هاروارد و دانشکده حقوق کلمبيا فارغ التحصيل گرديده است. او همچنين پسرخوانده يک بازمانده هولوکاست است و اغلب از الگوي اخلاقي آمريکا براي بقيه جهان صحبت به ميان مي‌آورد.

بلينکن در يک سخنراني در سال ۲۰۱۵ گفت: در زمان بحران يا مصيبت همه پيش از هر چيز به آمريکا روي مي‌آورند.

وي همچنين گفت: هميشه حق با ماست و ما مي‌توانيم نتايج را تعيين کنيم، اين به اين دليل است که ما به بهترين وجه تلاش مي‌کنيم تا اقدامات خود را با اصول خود همسو کنيم و به اين دليل است که رهبري آمريکا توانايي منحصر به فردي در بسيج ديگران و ايجاد تغييرات دارد.

 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar