نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

سودای ریاست جمهوری «پمپئو»

منبع
مردم سالاري
بروزرسانی
سودای ریاست جمهوری «پمپئو»

مردم سالاري/متن پيش رو در مردم سالاري منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست

«آسياتايمز» در گزارشي تور منطقه‌اي «مايک پمپئو» وزير خارجه آمريکا در خاورميانه را به عنوان آخرين تلاش‌هاي وي براي مانع‌تراشي در راه بازگشت جوبايدن به برجام پس از ناکامي سياست «فشار حداکثري» دولت ترامپ ارزيابي کرد و آن را تلاشي در جهت سوداي رياست جمهوري وي دانست.
به گزارش آسياتايمز، مايک پمپئو وزير امور خارجه آمريکا در آخرين هفته‌هاي باقي‌مانده از دوران کاريش به منطقه خاورميانه سفر و از کشورهاي مختلفي ديدن کرده است. به نظر مي‌رسد هدف از اين تور ديرهنگام تقويت سياست «فشار حداکثري» عليه ايران و سخت کردن کار براي رئيس جمهور منتخب، جو بايدن است.
آسايا تايمز اضافه مي‌کند که پمپئو در آخرين روزهاي پاياني دولت ترامپ مهار جمهوري اسلامي را محور اصلي سفر خود قرار داده است. همچنين، رسانه‌هاي رژيم صهيونيستي نيز از سفر مخفيانه نخست وزير اين رژيم، بنيامين نتانياهو روز يکشنبه به عربستان سعودي و ملاقات با محمد بن سلمان و مايک پمپئو خبر داده‌اند.
به نظر مي‌رسد پمپئو که هيچکدام از ۱۲ خواسته زياده طلبانه‌اش از ايران محقق نشده و اکنون پايان عمر سياسي خود دست کم تا چهار سال ديگر را نزديک ديده، همه تلاشش را به کار بسته است تا بلکه ناکامي اش را با دست اندازي در کار بايدن جبران کند.
تلاش براي قرار دادن بايدن در برابر امر انجام شده
در ادامه گزارش آسياتايمز مي‌خوانيم: در حالي که جو بايدن از بازگشت به ديپلماسي با جمهوري اسلامي خبر داده، پمپئو همراه با کشورهاي هم‌پيمانش در منطقه مدعي است که ايران مهمترين تهديد منطقه مي باشد و گفته است: من اميدوارم که اين اهرمي که دولت (ترامپ) آن را به سختي بدست آورده به خوبي استفاده شود تا ايرانيان بار ديگر مانند يک کشور عادي رفتار کنند.
کارشناسان معتقدند که برخلاف ديدگاه پمپئو اين رفتار آمريکا است که با خروج از برجام و در پيش گرفتن رويکرد يکجانبه گرايانه غير عادي به نظر مي‌رسد. ايران تاکنون به رغم آنکه از دستاوردهاي برجام استفاده لازم را نکرده اما هنوز در اين پيمان باقي مانده است.
او همچنين در بيانيه اي گفت که واشنگتن سياست «فشار حداکثري» خود را براي منزوي کردن ايران ادامه خواهد داد و هشدار داد که آمريکا مي تواند در «هفته‌ها و ماه‌هاي» آينده تحريم‌هاي جديدي را عليه ايران اعمال کند.
نويسنده گزارش آسيا تايمز بر اين باور است: از طرفي منتقدان سياست خارجي ترامپ وي را متهم کرده اند که تنش‌ها را به نقطه اي بدون بازگشت افزايش مي دهد تا اينکه بايدن قادر به از سرگيري گفتگو با تهران نباشد. اين در حالي است که انتظار مي‌رود که بايدن براي زنده کردن برجام تلاش کند و در يک مسير احتمالي برخورد با برخي کشورهاي منطقه قرار گيرد.
عربستان سعودي نيز گفته است که انتظار نمي رود در روابط خود با آمريکا در دوره بايدن تغيير اساسي ايجاد کند. عادل الجبير وزير امور خارجه عربستان در مصاحبه اي به سي ان ان گفت: ما با رئيس جمهور ايالات متحده به عنوان يک دوست ، خواه جمهوري خواه و خواه دموکرات معامله مي کنيم.
پمپئو و سوداي رياست جمهوري ۲۰۲۴
در گزارش آسياتايمز به اهداف سياسي و شخصي پمپئو اشاره شده و آمده است: هرچند برخي سفر پمپئو را بي‌هدف و بدون دستاورد در نظر مي‌گيرند اما در ايستگاه چهارم، يعني در سرزمين‌هاي اشغالي با تابو شکني اولين وزير امور خارجه‌اي بودکه از شهرک‌هاي صهيونيستي در کرانه باختري بازديد کرد. او همچنين از بلندي‌هاي جولان که در اشغال اسرائيل است ديدن کرد که ترامپ قبلا آن را جزو خاک رژيم صهيونيستي شناسايي کرده بود. برخي بر اين باورند که اين تحرکات پمپئو با نگاه به رياست جمهوري ۲۰۲۴ صورت مي‌گيرد. در اين مورد «بن رودز» دستيار ارشد رئيس جمهور پيشين باراک اوباما و منتقد اصلي پمپئو ، به ان بي سي گفته است که پمپئو نه تنها مي‌خواهد کار را براي بايدن پيچيده تر کند بلکه به دنبال منافع سياسي خود نيز هست.
البته بايدن هميشه حمايت خود را از اسرائيل اعلام کرده و بنيامين نتانياهو نيز اگرچه از «دوستي فوق العاده» با پمپئو صحبت کرده اما با آگاهي از آينده، روز سه شنبه گفتگوي گرمي با جو بايدن داشته است.
نکته مهم ديگر در سفر پمپئو ديدار او با محمد بن سلمان در عربستان سعودي است. اهميت اين ديدار به خاطر اين است که  نتانياهو و رئيس آژانس جاسوسي موساد، يوسي کوهن نيز در شهر نئوم با آنها ملاقات کرده‌اند. کارشناسان اين ديدار را نيز در راستاي دست اندازي در راه بازگشت بايدن به برجام ارزيابي کرده اند.
 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره