نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

پیش‌بینی اوباما از آینده برجام

منبع
دنياي اقتصاد
بروزرسانی
پیش‌بینی اوباما از آینده برجام

دنياي اقتصاد/ متن پيش رو در دنياي اقتصاد منتشر شده و انتشار آن در اخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست

باراک اوباما، در گفت‌وگو با واشنگتن‌پست گفت: بايدن به سرعت به توافق هسته‌اي ايران برمي‌گردد؛ هرچند آسيب‌هايي وارد شده است که موجب مي‌شود تا تغيير اين وضعيت براي ما زمان ببرد. اوباما با تمجيد از انتخاب آنتوني بلينکن، وزير خارجه پيشنهادي جو بايدن گفت که او يک ديپلمات ماهر و مورد توجه در سراسر جهان است. همزمان دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوري آمريکا در توييتي به‌طور ضمني از فراهم کردن زمينه‌هاي انتقال قدرت خبر داد.
 
رئيس‌جمهور پيشين ايالات‌متحده آمريکا ضمن تمجيد از تيم سياست خارجي آمريکا از جمله آنتوني بلينکن، وزير خارجه پيشنهادي گفت: بايدن به توافق هسته‌اي ايران برمي‌گردد. باراک اوباما در گفت‌وگويي با روزنامه واشنگتن‌پست درباره تجديدنظر در سياست‌هاي آمريکا به‌ويژه در زمينه بازگشت به توافق‌ها و معاهده‌هاي بين‌المللي از جمله توافق هسته‌اي گفت: به نظرم مهم است بدانيم اعتمادي که متحدانمان و تمام جهان به رهبري آمريکا داشت يک‌شبه بازگردانده نخواهد شد. اوباما ادامه داد: آسيب‌هايي وارد شده است که به دليل آنها تغيير اين وضعيت براي ما زمان خواهد برد، اما شکي نيست که جو بايدن افراد مناسب را براي آن به کار گرفته و من مطمئنم که از پس آن برخواهند آمد، اما ممکن است در مدت زمان کوتاهي اتفاق نيفتد. آنتوني بلينکن که رئيس‌جمهوري منتخب به‌عنوان وزير خارجه خود برگزيده است، فردى «برجسته» و «يک ديپلمات ماهر»، «و مورد توجه در سراسر جهان» است. آنها از ديدن افرادي چون توني که در کنفرانس‌هاي مختلف در سراسر جهان بوده و براي بازگشت رهبري سنتي که ايالات‌متحده ايفاي نقش داشته است، بسيار راحت و خوشحال خواهند شد. شما در حال تحقق تيمي هستيد که من به آن اطمينان زيادي دارم.

«جو بايدن» نامزد حزب دموکرات که طبق برآورد رسانه‌ها پيروز انتخابات آمريکا اعلام شده شامگاه دوشنبه «توني بلينکن» را وزير خارجه و «جيک ساليوان» را به‌عنوان مشاور امنيت ملي دولت آينده اين کشور معرفي کرد. بلينکن در طول سه دهه اخير سمت‌هاي ارشد سياست خارجي در دو دولت آمريکا داشته که متاخرترين آنها قائم‌مقام وزير خارجه و ديپلمات شماره دوي آمريکا بين سال‌هاي ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ در دولت اوباما بوده است. پيش از فعاليت در وزارت خارجه، بلينکن در کاخ سفيد دستيار اوباما و معاون اصلي مشاور امنيت ملي کاخ سفيد بود. او نقش بسيار مهمي در مذاکرات هسته‌اي ۱+۵ داشت به نحوي که از بلينکن به‌عنوان يکي از معماران برجام ياد مي‌کنند.

بلينکن در سال ۲۰۱۹ هنگام افزايش تنش‌ها ميان ايران و آمريکا در مصاحبه با شبکه فرانس۲۴ بخشي از مواضع خود در قبال ايران را اين‌طور بيان کرد: متاسفانه ما نبايد جايي که الان قرار داريم، مي‌بوديم. خيلي باعث تاسف است که ايالات‌متحده از توافقي خارج شد که ايران به دليل انجام همه آن چيزهايي که ما دوست نداريم انجام دهد متعهد به توافق هسته‌اي شده بود. فکر مي‌کنم از منظر ايران قطعا اگر آنها منافع اقتصادي اين توافق که بر سر آن چانه‌زني و توافق کردند، نصيبشان نشود، احتمالا تصميم بگيرند برنامه هسته‌اي خود را ادامه دهند که به نظر مي‌رسد به اين نقطه رسيده‌اند. اين ديپلمات آمريکايي صحبت‌هايش را اين‌طور ادامه مي‌دهد: اما تنها چيزي که (ايران) واقعا داشت با حسن‌نيت انجام مي‌داد توافق هسته‌اي بود، همان چيزي که ما اکنون پاره‌اش کرده‌ايم. ترديد دارم که ايران بخواهد با دولت (آمريکا) مذاکره کند اما اين قطعا بهتر از گزينه کشيده شدن به درگيري است.

همچنين «جيکوب جرمايا ساليوان» که به‌عنوان مشاور امنيت ملي بايدن انتخاب شده است، مشاور ارشد سياست خارجي ستاد انتخاباتي «هيلاري کلينتون» در سال ۲۰۱۶ بود. ساليوان همچنين مشاور ارشد دولت آمريکا در مذاکرات هسته‌اي ايران و استاد مدعو در دانشکده حقوق «ييل» بوده است. او نقش مهمي در مذاکرات غيرعلني ايران و آمريکا با ميانجي‌گري عمان در مسقط داشت که پيش از پيروزي حسن روحاني در سال ۱۳۹۲ صورت گرفت و به تعبير کارشناسان سنگ بناي شکل‌گيري مذاکرات بعدي ميان ايران و آمريکا در قالب ۱+۵ بود. او در اکتبر ۲۰۱۹ در يادداشتي براي روزنامه نيويورک‌تايمز، تصميم ترامپ به خروج از توافق هسته‌اي ايران را احمقانه توصيف کرد و نوشت اين اقدام در حالي رخ داد که هيچ مدرکي درباره عدم‌پايبندي ايران به اين توافق قابل پيش‌بيني نبود و پيش‌بيني نشد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره