لوموند: چرا بن سلمان و نتانیاهو بهصورت مستقیم دیدار کردند؟

فارس/متن پيش رو در فارس منتشر شده و انتشار آن در اخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
پس از انتشار گزارش سفر نخستوزير رژيم صهيونيستي به عربستان سعودي و ديدار او با وليعهد اين کشور، يک روزنامه فرانسوي در گزارش خود به بررسي علل اين ديدار پرداخت.
روزنامه فرانسوي «لوموند» در يکي از گزارش خود با مطرح کردن اين محور که چرا ديدار «بنيامين نتانياهو» نخستوزير رژيم صهيونيستي با «محمد بن سلمان» وليعهد سعودي بهصورت مستقيم در خاک عربستان صورت گرفته است، اين مسئله را به زير ذرهبين خود برد.
روز دوشنبه بود که رسانههاي صهيونيستي گزارش دادند نخستوزير اين رژيم به همراه «يوسي کوهن» رئيس دستگاه جاسوسي رژيم صهيونيستي (موساد) به شهر نئوم در شمال غرب عربستان سعودي سفر کرده است.
بر اساس گزارش پايگاه خبري «فلسطين الان»، روزنامه لوموند در يکي از گزارشهاي خود به اين موضوع پرداخت و نوشت، اين اولين بار نيست که رسانههاي عبريزبان از ديدار محمد بن سلمان با بنيامين نتانياهو صبحت ميکنند؛ اما اين اولين بار است که چنين ديداري تأييد ميشود.
لوموند در ادامه مينويسد، نزديکي شدن «اسرائيل» به عربستان سعودي در شرايطي صورت گرفته است که امارات در نيمه ماه آگوست، عاديسازي کامل روابط خود با تلآويو را اعلام کرد و بعد از گذشت حدود يک ماه بحرين و بعد از گذشت تقريبا دو ماه سودان با ميانجيگري «دونالد ترامپ» رئيسجمهور آمريکا و از طرفي، موافقت ضمني بن سلمان، دو کشور يادشده به توافق صلح پيوستند.
در ادامه اين گزارش آمده است، بن سلمان مخالفتي با رهايي همپيمانان عرب خود از قيد و بند ابتکار «عبدالله بن عبدالعزيز» عموي متوفاي خود، ندارد؛ ابتکاري که اتحاديه عرب آن را در سال ۲۰۰۲ پذيرفت و بر اساس آن، به رسميت شناختن اسرائيل به برپايي کشور فلسطين به پايتختي قدس شرقي مشروط دانست.
لوموند در ادامه افزود، به نظر ميرسد که اين ابتکار بيش از پيش مانع کار بن سلمان شده است؛ بن سلماني که از نسل جديد سران عرب است و همچون بزرگسالان در اعتراضات ضداسرائيلي مشارکت نميکند. بهنظر ميآيد، وليعهد سعودي که پدرش به نفع او از مسائل بسياري دست کشيد، مجبور است به علت دشمني مشترک با ايران و ولع به در اختيار گرفتن تکنولوژيهاي نوين اسرائيل، خود را به نتانياهو نزديک کند.
اين روزنامه فرانسوي ادامه داد، آنطور که بهنظر ميرسد، شهر نئوم در کرانه درياي سرخ نيز بيارتباط به مسئله نزديک شدن بن سلمان و نتانياهو به يکديگر نباشد چراکه نخستوزير اسرائيل بنا دارد در آينده، تلآويو را در ساخت اين شهر سهيم کند؛ همان شهري که قرار است ساکنان آن رباتها و تاکسيهاي پرنده باشد.
لوموند در ادامه با توصيف بن سلمان به «دلفين» عربستان، ميافزايد، او بسرعت نياز دارد که «جو بايدن» نماينده دموکراتهاي آمريکا را قانع کند؛ بايدني که در کارزار انتخاباتي خود گفته بود روابط آمريکا با عربستان سعودي را مجددا ارزيابي خواهد کرد و حقوق بشر را در اولويت قرار خواهد داد.
در ادامه اين گزارش آمده است، تمام مستبدان خاورميانه ميدانند، هر آن که به اسرائيل نزديک شود، همدردي کاخ سفيد را نيز از آن خود خواهد کرد. اين اصلي است نانوشته که تجربه چندين بار آن را ثابت کرده است.
لوموند همچنين در بخش پاياني گزارش خود احتمال ميدهد که بن سلمان و نتانياهو در ديدار روز يکشنبه، مسئله ايران را نيز مطرح کرده باشند آن هم پس از احتمال احياي توافق سال ۲۰۱۵ (برجام) که ترامپ آن را ملغي کرد زيرا اين مسئله به همان اندازه که شاهزادههاي سعودي و همپيمانان اين کشور در خليج فارس را نگران کرده، سياستمداران و نظاميان ارشد اسرائيلي را نيز نگران ساخته است.