نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

تور ویژه تزریق واکسن کرونا، توریسم سلامت یا فرصت‌طلبی؟

منبع
روزنامه شهروند
بروزرسانی
تور ویژه تزریق واکسن کرونا، توریسم سلامت یا فرصت‌طلبی؟

روزنامه شهروند/متن پيش رو در شهروند منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست

يکي از مديران دفتر آژانس مسافرتي صحت تبليغ «تور ويژه تزريق واکسن کرونا» را بعيد نمي‌داند و مي‌گويد: «اگر واکسني آمده باشد که در ايران نيست،‌ خب طبيعي ‌است که تور آن هم راه بيفتد!»
شهروندآنلاين: ازديروز صبح تبليغي مبهم از يک تور استانبول در شبکه‌هاي اجتماعي دست‌به‌دست مي‌شود که مردم را به خريد تور واکسن کرونا ترغيب مي‌کند؛ البته پنج روزه و در دي ۹۹؛ حدود ۱۲ ميليون تومان. ترکيه پيش از اين اعلام کرده بود در چهار ماه آينده حدود ۵۰ ميليون دوز واکسن چيني کرونا را خريداري کرده است و به گروه‌هاي هدف تزريق مي‌کند؛ حدود ۲۵ ميليون نفر. ترکيه حدود يک ميليون دوز هم از فايزر خريداري کرده است. در ميان کشورهاي منطقه، ترکيه بالاترين خريد واکسن را داشته است.

به دنبال تبليغ «تور ترکيه ويژه تزريق واکسن کرونا»، رئيس انجمن صنفي دفاتر خدمات مسافرت هوايي و جهانگردي گفت که نشانه‌هاي فرصت‌طلبي و سوءاستفاده در تبليغ اين تور ديده مي‌شود و بايد با آن برخورد شود.


اين تورها که ويژه تزريق واکسن کرونا معرفي مي‌شود براي اواخر دي ماه طراحي شده و قيمت آنها از ۱۲ ميليون تومان به بالاست. تماس با مديران چند آژانس مسافرتي در تهران و شهرستان البته به نتيجه‌اي نرسيد، بلکه تنها هشدارهايي از آنها دريافت کرد که اين تورها يا Fake يا روشي براي کلاهبرداري هستند.

مدير يکي از اين آژانس‌ها گفت درحالي که هيچ جاي دنيا واکسن قطعي وجود ندارد، باور نکنيد که واکسن در ترکيه پيدا مي‌شود و مدير ديگر نيز گفت از اين قبيل آگهي‌ها فقط بوي سودجويي و خطر به مشام مي‌رسد.

با اين‌ حال يکي از مديران دفتر آژانس مسافرتي چنين اتفاقي را بعيد نمي‌داند: «اگر واکسني آمده باشد که در ايران نيست،‌ خب طبيعي ‌است که تور آن هم راه بيفتد!»

ديگر آژانس‌هاي مسافرتي که براي تزريق واکسن در دوبي، آنتاليا و ازمير تبليغات مي‌کنند نيز مبلغ هر بليت را براي هر نفر از ۲۵ ميليون تومان شروع کرده‌اند.

بر اساس شايعات مجازي ذيگر سفرهاي طراحي‌شده براي واکسيناسيون در اروپا از ۵۰ ميليون تومان قيمت‌گذاري شده و وعده تزريق واکسن ژانويه و مارس سال ۲۰۲۱ داده شده است.

اما واکنش ولي تيموري، معاون گردشگري وزارت ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي که تبليغ تور ويژه تزريق واکسن کرونا را ديده و بررسي‌هاي اوليه‌ را انجام داده است، يک پيام کوتاه بود: «فکر نمي‌کنم اين تبليغ کار يک آژانس مسافرتي باشد.»

حرمت‌الله رفيعي، رئيس هيات‌مديره انجمن صنفي دفاتر خدمات مسافرت هوايي و جهانگردي نيز که درباره تبليغ اين تور تحقيقات اوليه را انجام داده است،  با تکرار حرف معاون گردشگري گفت: «اين تبليغ و تور به احتمال زياد نمي‌تواند کار يک آژانس باشد. ما آژانسي نداريم که در سه نقطه کشور شعبه داشته باشد. مهم‌تر از آن نکته‌اي است که تور به انگيزه آن تبليغ شده است؛ ترکيه هنوز براي تمام شهروندانش واکسن کوويد-۱۹ را تأمين نکرده، چطور مي‌تواند براي مسافر خارجي واکسن داشته باشد!؟»

او مسئوليت برخورد با عوامل اين تبليغ و تور را نيروي انتظامي دانست و افزود: «نشانه‌هاي فرصت‌طلبي و سوءاستفاده در اين تبليغ مشهود است، اما مجوز اين تور را که ما يا وزارت ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي نداده‌ايم، در نتيجه نيروي انتظامي بايد وارد عمل شود.»

همچنين اميرپويان رفيعي شاد، رئيس هيأت‌مديره انجمن صنفي دفاتر سفر هوايي و گردشگري استان تهران درباره اجراي چنين توري اظهارنظر کرد: «سفرهايي که به درمان ارتباط دارد، قطعا بايد توسط دفاتر خدمات مسافرتي انجام شود که مجوزهاي گردشگري و توريسم سلامت را دارند. اما از همکارانم استدعا دارم با توجه به اينکه صحت و سقم واکسن کوويد-۱۹ و شرايط در کشورهاي ديگر هنوز تأييد نشده است، از اقداماتي که به صنف (دفاتر خدمات مسافرتي) انگ سوءاستفاده مي‌زند، خودداري کنند و تا زماني که موضوع توسط وزارت بهداشت روشن نشده است، از اقدامات حاشيه‌اي پرهيز کنند و هوشمندانه رفتار شود.»

او تأکيد کرد: «با توجه به اينکه ويروس کرونا يک اپيدمي در دنياست، موضع وزارت بهداشت به عنوان عالي‌ترين مقام رسيدگي‌کننده به موضوع بهداشت و درمان کشور بايد مشخص شود و وزارت ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي نيز به عنوان مرجع عالي گردشگري در کشور نسبت به اين موضوع واکنش نشان دهد. اميدوارم همکارانم (آژانس‌هاي گردشگري) درباره اين مهم با توجه به ضوابط اقدام کنند.»

رفيعي شاد درباره اينکه با توجه به نشانه مشهود سوءاستفاده در تبليغ اين تور، برخورد با عوامل آن وظيفه چه دستگاهي است، گفت: «عرض بر اين نيست که دفتري سوءاستفاده کرده، تأکيد ما اين است شرايطي ايجاد نشود که به آژانس‌هاي گردشگري انگ زده شود. براي اجراي چنين تورهايي بايد از وزارت ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي نخست استعلام گرفته شود، اگر چنين اقدامي مغاير با سلامت کشور باشد، طبيعي است که برخورد لازم بايد صورت گيرد.»

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره