نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

رئیس مجلس: آمده‌ایم دولت را ‌وادار به کار کنیم

منبع
شرق
بروزرسانی
رئیس مجلس: آمده‌ایم دولت را ‌وادار به کار کنیم

شرق/متن پيش رو در شرق منتشر شده و انتشار آن در اخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
 
محمدباقر قاليباف به حسن روحاني نامه نوشته تا بودجه سال آينده را که آخرين بودجه تقديمي «دولت تدبير و اميد» به مجلس است، اصلاح کند. رحيم زارع، عضو کميسيون تلفيق، اين خبر را اعلام کرده و گفته بعد از ابلاغيه ۲۳ آذرماه مقام معظم رهبري به دولت مبني بر استفاده حداقلي از منابع نفتي براي هزينه‌هاي جاري، منابع و مصارف لايحه بودجه ۱۴۰۰ دچار تغييرات عمده‌اي شده که بر همين اساس رئيس مجلس نامه‌اي خطاب به رئيس‌جمهور نوشته و مطابق اصل ۵۲ قانون اساسي، اصلاحات لايحه دولت را مطالبه کرده تا بودجه با درآمدهاي پايدار، حداقل وابستگي به نفت و اصلاحات ساختاري بودجه ارائه شود.
بودجه 1400، در حال حاضر مهم‌ترين چالش ميان دولت دوازدهم و مجلس يازدهم است؛ دو قوه‌اي که اختلافات ميان رؤساي آن اظهر‌من‌الشمس است و هيچ تريبوني را براي انتقاد از يکديگر از دست نمي‌دهند. قاليباف روز چهارشنبه در نشست رؤساي مجامع نمايندگان استاني شرکت کرد و صراحتا گفت هنگام ورود به مجلس به ملت قول داديم که تلاش خواهيم کرد تا دولت را به فراخور موضوعات مختلف وادار به کار کنيم و اين وظيفه مجلس است. او همچنين به بودجه 1400 اشاره کرد و گفت با رؤساي کميسيون‌هاي تخصصي مجلس گفت‌وگوهاي مفصلي انجام شده است. قاليباف عنوان کرد اين لايحه داراي اشکالات فراوان و اساسي است؛ مثلا لايحه خلاف برنامه پنج‌ساله و سياست‌هاي کلان است. او همچنين «وابستگي به نفت»، «هزينه‌هاي بالا»، «پايين‌بودن ميزان تحقق درآمدها» و «تعهدات بسيار بالا» را از ديگر اشکالات اين لايحه دانسته است. رئيس مجلس گفته بايد حداقل دو ماه به صورت مداوم و شبانه‌روزي کار کرد تا اصلاحات لازم انجام شود.
‌بودجه ۱۴۰۰ بر اساس واقعيت است
روحاني اما روز دوشنبه در نشست خبري خود از آخرين بودجه دولتش دفاع کرده و گفته بود: «ما براي بودجه نقطه ‌ضعف قائل نيستيم. بودجه ما نقطه قوت دارد آنان که دنبال نقطه ضعف آن هستند، بروند و اينها را پيدا کنند. اين بودجه براي اقشار فرودست و براي جامعه سودمند است. بودجه بسيار خوب است و از اينجا به بعد ديگر در اختيار مجلس است که چگونه تصميم‌گيري کند».

او گفته بود: «بودجه ۱۴۰۰ به بهترين صورت تنظيم شده است؛ البته اگر کسي اشکالاتي وارد مي‌کند، حق دارد که اشکال خود را اعلام کند. در بودجه سال آينده علي‌رغم اينکه در ظاهر آن فروش نفت بيشتري ديده مي‌شود، اما بودجه جاري کشور متکي به درآمد نفتي نيست. اين توليد نفت در راه توسعه کشور و توانمندسازي اقشار محروم مصرف خواهد شد؛ بنابراين ما مشکلي در بودجه نمي‌بينيم».
از انتقاداتي که نمايندگان مجلس به بودجه وارد مي‌کنند، اين است که دولت مبنا را بر بازگشت آمريکا به برجام گذاشته و بودجه را بر اساس فروش بالاي نفت بسته است، اما رئيس‌جمهور چنين نظري ندارد: «چه آمريکا به برجام برگردد يا برنگردد و چه تحريم برداشته شود يا نشود، اين بودجه يقيني است و در شش ماه اول دو‌ميليون‌و ۳۰۰ هزار بشکه نفت مي‌فروشيم. اينکه بگوييم ما با اين تصميم درباره فروش نفت براي دولت بعدي مشکل درست کرديم، اين حرف‌ها را از ذهنتان بيرون کنيد».
او ادامه داد: «‌ما با کسي شوخي نمي‌کنيم که مي‌گوييم فروش نفت ما آن‌قدر است. اگر تحريم‌ها برداشته شود، ما هر مقدار را که در شش‌ماهه دوم سال ۹۵ مي‌فروختيم، خواهيم فروخت. ما فروش نفت‌مان در صورت برداشته‌شدن تحريم‌ها که آن‌قدر نخواهد بود، بيشتر خواهد شد و به دوميليون‌و ۸۰۰ هزار بشکه و همان اندازه‌اي مي‌رسد که در شش ماه دوم سال ۹۵ بود».
روحاني فرصت را غنيمت شمرده، طعنه‌اي نيز به رئيس دولت قبل زده و گفته: «من از ابتداي انقلاب و نهضت حضور داشتم و از ابتداي نظام در درون آن مسئوليت داشته‌ام. من که آن کسي نيستم که بيايم و هشت سال رئيس‌جمهوري شوم و بعد بروم با اين و آن مصاحبه کنم. من برايم نظام مهم است و کليت کشور اهميت دارد. اينکه مي‌گوييد براي دولت بعدي مشکل‌ساز مي‌شود، چنين نيست. ما نه دولت بعدي که آينده کشور و نظام را مي‌بينيم».
در هر حال کميسيون‌هاي تخصصي مجلس، اين هفته بعد از بررسي مواد ارجاعي لايحه بودجه ١۴٠٠ جمع‌بندي نهايي خود را اعلام خواهند کرد و بايد منتظر بمانيم تا مهم‌ترين چالش بين دولت و مجلس به کجا ختم خواهد شد. بودجه‌اي که به گفته سخنگوي دولت عدم تصويب کليات آن يعني بي‌برنامگي چهارماهه و بلاتکليفي دستگاه‌ها براي اقدامات عمراني در کسر اول سال بعد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره