توئیتهای جنجالی عطاءالله مهاجرانی

فرارو/ متن پيش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
دو توئيت عطالله مهاجراني وزير فرهتگ و ارشاد اسلامي در دوران اصلاحات خبرساز شده است. او در اين توئيت ها از دليل استعفاي احمد بورقاني معاون مطبوعات وقت وزارت فرهنگ و همچنين مخالفتش با لايحه اصلاح قانون مطبوعات خبر داده است.
مهاجراني ابتدا در توئيتي از اصلاح طلبان انتقاد کرد و نوشت: «به نظرم اندک اندک جمع مستان مى رسند! و شاهد موج سوم اصلاح طلبان راديکال هستيم: موج اول: مطبوعات راديکال بود که فرمان هدايت آن در وزارت ارشاد نبود، مرحوم احمد بورقانى هم با من هماهنگ نبود، به همين دليل وقتى اختيار وزير را که در اعطاى مجوز به ايشان داده بودم، پس گرفتم، استعفاء داد.»
او در توئيت دوم ادامه داد: "موج اول اصلاح طلبان راديکال با طرح اصلاح قانون مطبوعات در مجلس به اوج خود رسيد. من با طرح مخالف بودم مى دانستم به سرانجام نمى رسد. نرسيد. موج دوم: تخريب عميق و گسترده آيت الله هاشمى رفسنجانى بود. گفتند هاشمى مرده سياسى ست. موج سوم: تخريب سپاه و طرح دولت نظامى است. حکايت همچنان..."
طرح اصلاح قانون مطبوعات در آغاز به کار مجلس ششم مطرح شد و به موضوعي بحث برانگيز بدل شد. نمايندگان اصلاح طلب مجلس ششم به دنبال اصلاح قانوني برآمدند که سه ماه پيش از آن در مجلس پنجم تصويب شده بود. اصولگرايان به نقد و مقابله جدي با آن پرداختند. در ميان اصلاح طلبان نيز برخي معتقد بودند که اين طرح به نتيجه نمي رسد.
نهايتا طرح اصلاح طلبان به نتيجه نرسيد اما حواشي زيادي ايجاد کرد.
احمد بورقاني معاون مطبوعاتي وزارت ارشاد در دوره اصلاحات تلاش بسياري زيادي کرد که قانون مورد نظر مجلس پنجم به تصويب نرسد او در مجلس ششم نيز براي اصلاح قانون مطبوعات تلاش کرد که موفقف نبود.
واکنشها به توئيت مهاجراني
اظهار نظر هاي اخير عطاالله مهاجراني درباره مسائل مختلف با واکنش انتقادي اصلاح طلبان همراه بوده است. دو توئيت اخير او نيز با انتقاد شديد فعالان رسانهاي اصلاح طلب روبه رو شد.
علي نظري از فعالان رسانه اي در اين باره به شدت به مهاجراني انتقاد کرده و نوشته است: «دروغگوکم حافظه است، اماکم حافظگي عطالله مهاجراني درحد لاليگاست. من عضو کميسيون فرهنگي مجلس ششم بودم. در زمان بررسي طرح قانون مطبوعات ۴بار به کميسيون آمدو از طرح قانون مطبوعات حمايت کرد. گفته که مخالف اين طرح بوده،انتشار مشروح مذاکرات کميسون فرهنگي در تابستان۷۹ سند رسوايي اين دروغگو است.»
پژمان موسوي روزنامهنگار هم از زاويه ديگري به نقد توئيت هاي مهاجراني پرداخته است: «کلمات کليدي اين توييت: مطبوعاتِ راديکال، فرمانِ هدايت، ناهماهنگ با”من”، پس گرفتنِ “اختيار”... به نظر، شاهکليدِ تمامِ اين تفکرِ خطرناک، در کلمهي ارشاد نهفته است چرا که وقتي ارشاد به جاي فرهنگ بنشيند، نه نويسنده اصالت دارد، نه روزنامه، نه روزنامهنگار نه هنر و نه هيچ چيز ديگر.»
موضع مهاجراني درباره مرحوم بورقاني، واکنشهاي تند زيادي به همراه داشته است.
مصطفي فقيهي از سايت انتخاب هم در توئيتي به سخنان مهاجراني پاسخ داده و گفته است: « جناب مهاجراني! سال ۸۸ در نامه مملو از ناسزا به رهبري نوشتيد «ماه عسل وزارت ارشادم وقتي تمام شد که .... روزنامهها را تعطيل کنم و من کنارهگيري را ترجيح دادم» آنموقع، جهش باد ميگفت آن اقدامات کار شما بوده و حالا ميگويد کار مرحوم بورقاني! شرم بر مکر و خدعه! به ايران بازگرديد!»
حسين مهرزاد فعال رسانهاي هم نوشته "خيلي چيزها بيحکمت نيست. مثل توييت آخر آقاي مهاجراني درباره احمد آقاي بورقاني آنهم درست دو روز مانده به سالمرگش. خوش به سعادتت احمد آقا که عزيز رفتي و بعد از اين همه سال اين شحنههاي پير از مردهات هنوز پرهيز ميکنند."
علي مجتهد زاده حقوقدان و فعال رسانه اي هم نوشته: «همانطور که بدرستي بايد با بسياري از براندازان بدنام مرزبندي داشت لازم است جريان تحولخواه اصلاح طلبان از امثال مهاجراني هم اعلام برائت کند.»
مهدي جامي از روزنامه نگاران خارج از کشور اما نظر ديگري دارد و مي گويد توئيت هاي مهاجراني روشنگر است. او در اين باره نوشت: «حرف مهاجراني از يک بابت خيلي روشنگر است: مشکل در ايران دست کم از دهه 40 اين بوده که با چقدر سرعت حرکت کنيم. گروهي مثل بورقاني حرکت سريع را مي پسنديده اند و گروهي حرکتي آرام و تدريجي. هر دو از بابتي محق بوده اند و از بابتي مخل توسعه.»