سیلی میزنم پس هستم!

شرق/متن پيش رو در شرق منتشر شده و انتشار آن به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
جنجالهاي سيليزدن هادي ساعي به دبير سازمان ليگ تکواندو همچنان ادامه دارد. پرافتخارترين ورزشکار المپيکي ايران در حالي به خاطر رفتار زشت و زنندهاش از حضور در ادامه رقابتهاي ليگ تکواندوي باشگاههاي کشور محروم شده بود که در اتفاقي عجيب باز هم وارد سالن مسابقات شد. مرحله نيمهنهايي و فينال اين پيکارها دو روز پيش در شرايطي برگزار شد که ساعي باوجود داشتن حکم محروميت يکساله، بهراحتي وارد سالن شد و از روي سکوها نظارهگر مبارزات تيم فرمانيه بود؛ تيمي که مديريت فني آن را بر عهده داشت.
حضور سرزده ساعي به رقابتهاي ليگ تکواندو اما به همينجا ختم نشد و باعث شد تا حواشي اين داستان همچنان ادامه پيدا کند. مصطفي بابايي، دبير سازمان ليگ تکواندو که يک ماه پيش در جريان اين مسابقات از ساعي سيلي خورده بود و از او ناسزاهاي زيادي هم شنيده بود، وقتي فهميد هادي در جايگاه تماشاچيان نشسته، به نشانه قهر و عصبانيت اصلا وارد سالن نشد. غيبت بابايي بهعنوان دبير سازمان ليگ وقتي براي اصحاب رسانه سؤالبرانگيز شد که او دقايقي بعد اعلام کرد که به خاطر برخورد جانبدارانه مسئولان فدراسيون تکواندو در اين ماجرا از سمت خود استعفا ميدهد. اين در حالي بود که محسن تمجيد، رئيس سازمان ليگ هم بعد از مسابقات صبح شنبه (مرحله نيمهنهايي) در اعتراض به اين اتفاق سالن را ترک کرد و در فينال و مراسم اختتاميه شرکت نکرد. حالا گفته ميشود او نيز در واکنش به اين موضوع تصميم گرفته از سمت خود کنارهگيري کند. هرچند فدراسيون تکواندو هنوز بحث استعفاي تمجيد را تأييد نکرده است.
اما ماجراي پرسروصداي سيليزدن و فحاشي هادي ساعي به مصطفي بابايي چه بود و به کي برميگردد؟ روز پنجشنبه 25 ديماه گذشته در دور رفت رقابتهاي ليگ بود که اهالي تکواندو يکي از تأسفبارترين و بدترين روزها را به خود ديدند. دعوا وقتي در سالن مسابقات شروع شد که بابايي، از بلندگوي سالن به ساعي خوشامد گفت؛ اين اقدام او اما عصبانيت شديد پيشکسوت تکواندو را به همراه داشت. ساعي با دلخوري از اينکه چرا بابايي به او «دير خوشامد گفته»، ناگهان به سمت او رفت و به صورت دبير سازمان ليگ سيلي زد؛ اما اين همه مجادله ساعي و بابايي نبود. ساعي بهقدري از کوره در رفته بود که مقابل چشم بسياري از بازيکنان و مربيان، يقه بابايي را گرفت و او را به محوطه پشت سالن برد و تازه شروع به فحاشي و دشنامدادن به همکار قديمي خود کرد. دارنده دو مدال طلا و برنز المپيک بعد از درگيري خود با دبير سازمان ليگ، خبرنگاران را هم بينصيب نگذاشت و با ادبياتي نادرست مدعي شد مسبب همه جريانات اصحاب رسانه هستند! حواشي داستان سيليخوردن دبير سازمان ليگ تکواندو در حالي بازتاب زيادي در ورزش کشور پيدا کرد که بابايي از هادي ساعي به کميته قضائي سازمان ليگ شکايت برد. اين کميته بلافاصله طي حکمي ساعي را به مدت يک سال از شرکت در رقابتهاي ليگ محروم کرد و مبلغ 10 ميليون تومان جريمه نقدي براي او در نظر گرفت. حالا در شرايطي که بيشتر از يک ماه از رأي کميته قضائي سازمان ليگ گذشته، معلوم نيست چه اتفاقي افتاده که قهرمان خاطي مورد عفو قرار گرفته و باوجود همه بياخلاقيهايش توانسته وارد سالن مسابقات شود.
براي پيگيري ماجرا با فدراسيون تکواندو تماس گرفتيم تا از چرايي حضور ساعي در مرحله نهايي ليگ برتر باخبر شويم. حسن شکريان، مدير روابط عمومي فدراسيون تکواندو دراينباره به «شرق» گفت: «آقاي ساعي بعد از اعلام حکم محروميتش از سوي کميته قضائي تا 72 ساعت فرصت اعتراض داشت که اين اعتراض به کميته انضباطي رسيده است. طبق قانون بعد از اعتراض فرد محروم، تا زمان تشکيل کميته انضباطي اجراي رأي متوقف ميشود و چون هنوز کميته انضباطي تشکيل جلسه نداده، آقاي ساعي توانست در سالن حاضر شود. در ضمن محروميت ايشان تعليق نشده و استفاده از اين عبارت اشتباه است. قرار است شکايت ايشان در کميتهاي بالاتر که نمايندههاي وزارت ورزش هم در آن حضور دارند، پيگيري شود».
فدراسيون تکواندو در حالي ميخواهد حضور سرزده ساعي را در سالن مسابقات با اعتراض او به حکم صادرشده کميته قضائي توجيه کند که بايد گفت بهانه خوبي را انتخاب نکرده است. سؤال اينجاست چرا فدراسيون تکواندو در اين يک ماهي که از اين اتفاقات گذشته بود، به اعتراض ساعي رسيدگي نکرده و رأي نهايي را صادر نکرده است؟ چرا بايد اين ماجرا آنقدر ادامه پيدا ميکرد تا در نهايت منجر به تخريب شخصيت مسئولان سازمان ليگ شود. مسئولاني که به گفته اهالي اين رشته جزء افراد کاربلد و بااخلاق تکواندو هستند؟ سؤال ديگر را بايد از محمد پولادگر پرسيد؛ رئيسي هرچند موفق اما خودمحور که بشخصه همه امور را زير نظر دارد. آيا اگر فرد ديگري به جاي هادي ساعي به صورت بابايي سيلي زده بود، بازهم اينقدر در برابر او نرمش به خرج داده ميشد. هادي ساعي در حالي با کسب دو مدال طلا و برنز بازيهاي المپيک پرافتخارترين ورزشکار ايران بهشمار ميرود که به لحاظ رفتاري در شأن يک قهرمان، سابقه خوبي در جامعه ورزش ندارد و بهعنوان يک پيشکسوت پرآوازه، شهره نيست. جنگ رسانهاي با محمدرضا مهماندوست، پرافتخارترين مربي تکواندو و پولادگر، رئيس فدراسيون تکواندو، از ديگر حاشيههايي است که او در چند سال اخير و بعد از کنارگذاشتن ورزش قهرماني با آن مواجه بوده است. گفته ميشود پولادگر براي اينکه بتواند از اين حواشي کم کند، پست مديريت تيمهاي ملي را به او داده تا حداقل از اين طريق صلح و دوستي بين آنها برقرار شود.
ساعي درحالحاضر علاوه بر مديريت تيمهاي ملي تکواندو، رياست کميسيون ورزشکاران را نيز بر عهده دارد که دراختيارداشتن اين سمت هم براي او بدون حاشيه نبوده و در اين کميسيون هم با افراد مختلف درگير شده است. اختلافنظر بر سر برنامههاي اين کميسيون موجب شده تا او چندي پيش نيز در دفتر رضا صالحياميري، رئيس کميته ملي المپيک با فريد فتاحيان، مدير روابط بينالمللي اين کميته هم بگومگو داشته باشد.