نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

رییس جمهور 5 ساعت کار کند اما حکیمانه تصمیم بگیرد

منبع
شرق
بروزرسانی
رییس جمهور 5 ساعت کار کند اما حکیمانه تصمیم بگیرد

شرق/متن پيش رو در شرق منتشر شده و انتشار آن به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست

 محمدرضا باهنر، دبيرکل جامعه اسلامي مهندسين در همايش صنعتگران و انتخابات ۱۴۰۰ شوراي وحدت اصولگرايان که زير نظر جامعه روحانيت فعاليت مي‌کند، گفته است: اميدوارم رئيس‌جمهور آينده عاقل، حکيم و مدبر باشد، نياز نيست رئيس‌جمهور روزي 17 ساعت کار کند، پنج ساعت کار کند اما حکيمانه تصميم بگيرد و با 20 ميليون رأي فکر نکند عقلش زياد شده است.
اين کنايه‌اي است احتمالا به الگويي که در اصولگرايان از زمان احمدي‌نژاد و بعد هم در دوره شهرداري قاليباف رواج پيدا کرد و روي آن تبليغات زيادي شد‌ و نام‌هايي چون مديريت جهادي هم بر آن گذاشته شد که ميزان ساعات بيداري مترادف شد با کاري‌بودن رئيس دولت يا شهردار و خروجي بالا.
باهنر در ادامه گفته که نمي‌دانم کناره‌گيري قاليباف از نامزدي انتخابات رياست‌جمهوري تا چه حد جدي باشد ولي وقتي خبر را شنيدم، چون بوي وحدت به مشام مي‌رسيد، از آن «استقبال» کردم.
در‌حال‌حاضر سه جريان قدرتمند در اصولگرايي در‌حال رقابت براي انتخابات 1400 هستند؛ جريان شوراي وحدت، شوراي ائتلاف نيروهاي انقلاب و جريان جبهه پايداري. باهنر که به جريان نخست تعلق دارد، گفته است: «در جريان اصولگرايي ۱۰ يا ۱۲ شخصيت مطرح اعلام نامزدي کرده‌اند و ميان اصلاح‌طلبان نيز نام افراد زيادي براي انتخابات شنيده مي‌شود اما تا زماني که ثبت‌نام نکنند و صلاحيت آنها بررسي نشود، فضاي رقابت را نمي‌توان شفاف و روشن ديد. اگرچه مي‌توان تحليل کرد و حدس زد. اگر انسجامي ميان جريان‌هاي مختلف ايجاد شود، رقابت جدي ميان دو تا سه جريان به وجود مي‌آيد اما اگر نامزدها پراکنده باشند، مقداري فضا ژله‌اي مي‌شود و نمي‌توان حدس زد که چه اتفاقي در انتخابات مي‌افتد. ظرف دو تا سه ماه گذشته خيلي‌ها مراجعه و ابراز تمايل براي نامزدي در انتخابات کردند، اسم آنها را نمي‌برم. هر فردي که براي اعلام نامزدي به من مراجعه مي‌کند، براي اينکه تعداد پايين بيايد مي‌گويم «تو را خدا تو يکي کانديدا نشو».
او بعد از سال‌ها حضور در مجلس دو دوره است که ديگر در پارلمان حضور ندارد. باهنر خودش را در حوزه اجرائي سياست بازنشسته کرده تا به حوزه سياست‌گذاري منتقل شود؛ تقريبا شبيه نقشي که ناطق نوري مي‌خواست بعد از انتخابات 76 براي خودش تعريف کند اما ناکام ماند. براي همين گفته است: «برخي مراجعه و عنوان مي‌کنند که بايد نامزد رياست‌جمهوري شوم، در‌حالي‌که بارها گفته‌ام که نامزد رياست‌جمهوري نمي‌شوم. شخصيت‌هايي که برنامه، طرح و علاقه دارند تا نامزد رياست‌جمهوري شوند، بسيار زياد هستند و کمبود نامزد نداريم که من هم به جمع آنان اضافه شوم. از يک جهت فکر مي‌کنم که هم‌سن‌هاي من به اندازه کافي آن کارهايي را که مي‌خواستند و مي‌توانستند، در کشور انجام داده‌اند. اکنون فکر نو، جذاب‌تر از اين است تا داوطلب سنتي در انتخابات حاضر شود. نمي‌خواهم فردي را محکوم کنم و شايد يک نامزدي دو تا سه دوره در انتخابات شرکت کند و موردي ندارد اما در مجموع وقتي از نمايندگي مجلس انصراف دادم، نظرم اين بود که بايد نسل‌هاي بعدي پا‌ به عرصه بگذارند».
او درباره ريشه اختلافات شوراي وحدت اصولگرايان و شوراي ائتلاف نيروهاي انقلاب هم گفته است: «چون دو تا چهار حزب فراگير نداريم، در هفت يا هشت انتخابات اخير جريان‌هاي مختلف سياسي دور هم مي‌نشينند و ساختاري موقت براي وحدت دروني خود تعريف مي‌کنند. در جريان اصولگرايي اگر بخواهيم به گذشته برگرديم، زماني جبهه خط امام و رهبري(ره)، جبهه همسو با جامعه روحانيت و شوراي نيروهاي انقلاب در سال ۷۸ يا ۷۹، شوراي هماهنگي نيروهاي انقلاب، جمنا و شانا تشکيل شد. اين ساختارها ژله‌اي است و هر دوره براي يک مأموريت تأسيس مي‌شود و در انتخابات بعدي هم روز از نو، روزي از نو. اين اختلاف از اينجا آغاز مي‌شود که شوراي ائتلاف مي‌گويد کارکرد ما در چهار يا پنج دوره اخير نسبتا موفق بوده است و شوراي وحدت مي‌گويد شما بوديد اما همه نبودند. بايد همه باشيم و آدم‌هايي که در جلسه تصميم‌گيري مي‌آيند، يک طيف را نمايندگي کنند. چون شوراي ائتلاف الان دوستاني هستند که کار مي‌کنند و زحمت مي‌کشند اما اينکه بگوييم يک طيف، تشکيلات يا حزبي را نمايندگي مي‌کنند، بعضا چنين نيست. اميدوارم به‌زودي و قبل از انتخابات ۱۴۰۰ اين اختلافات حل شود و ما به يک ساختار نسبتا ثابت برسيم. ساختار ثابت نه به آن معنا که ورودي‌هاي آن بسته شود بلکه کساني که نيامدند در آينده بيايند».
باهنر همچنين مانند ساير اصولگرا‌يان گفته است: «تحليلم اين است که اگر رئيسي داوطلب شود، گروه‌هاي اصولگرا با هم جمع مي‌شوند. رئيسي سابقه ۱۶ ميليون رأي دارد و يک موقعيت مقبولي در جامعه اصولگرايي دارد اما اينکه واقعا بيايد يا نيايد اطلاع ندارم».

خبرآنلاين ديروز نوشته بود که برخي کاربرانش از دريافت پيامکي خبر داده‌اند که از آنها خواسته شده در کمپين دعوت از حجت‌الاسلام‌و‌المسلمين رئيسي براي حضور در انتخابات رياست‌جمهوري شرکت کنند. 
 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar