پروژه جدید اماراتیها در جزیره راهبردی سقطری

مشرق/متن پيش رو در مشرق منتشر شده و انتشار آن به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
اعتراض مردم به ساخت پايگاه نظامي براي صهيونيست ها در جزيره سقطري باعث شد اماراتي طرح جديد را براي سرکوب شهروندان در پيش بگيرند که بيشتر شبيه به برقراري حکومت نظامي در اين منطقه است.
سرويس جهان مشرق؛ تابستان سال گذشته رژيم امارات پس از علني کردن روابط با رژيم صهيونيستي، وقاحت را به بالاترين حد رساند و جزيره مهم و راهبردي «سقطري» يمن را به صهيونيست ها براي ساخت يک پايگاه نظامي هديه داد که البته خشم و اعتراض گسترده شهروندان يمني را به دنبال داشت که همچنان ادامه دارد.
قرار گرفتن در شمال غرب اقيانوس هند و مشرف بودن به آبراه تجاري درياي سرخ، اهميت جريزه ۳ هزار و ۸۰۰ کيلومتر مربعي سقطري را از بُعد اقتصادي و نظامي چند برابر کرده و اين امکان را به صهيونيست ها خواهد داد که در اقيانوس هند، خليج عمان، خليج فارس و... نفوذ خود را بيشتر کنند.
بايد توجه داشت هدف دوم اماراتي ها از ماجراجويي در جزيره «سقطري»، تغيير موازنه قدرت و کاهش نفوذ سعودي ها در مناطق جنوبي يمن است؛ در حال حاضر کمتر از ۵ درصد مساحت اين جزيره در تصرف نيروهاي رژيم سعودي (منصور هادي) است و ساير مناطق در اشغال نيروهاي موسوم به انتقالي جنوب (وابسته به امارات) است.
پس از تصميم اماراتي ها براي باز کردن پاي صهيونيست ها به جزيره سقطري، اعتراضات مردمي نه تنها متوقف نشد بلکه افزايش يافت و اهالي اين جزيره چند تظاهرات را عليه اشغالگران برگزار کردند که البته اين مخالفت ها با گلوله پاسخ داده شد.
ادامه تظاهرات در جزيره سقطري باعث شد اماراتي ها راهبردهاي متعددي را براي فرار از وضعيت به وجود آمده در پيش بگيرند تا وضعيت را کنترل و مديريت کنند که انتقال مهاجران به اين جزيره براي تغيير بافت جمعيتي يکي از اين موارد بود.
براساس اطلاعات به دست آمده، رژيم امارات همچنين با هماهنگي ها صهيونيست ها گروهي از جوانان قبيله «ارخبيل» را براي آموزش نظامي به خاک خود انتقال داد تا بتواند در زمان مناسب از آنان به عنوان يک اهرم فشار عليه مردم در جزيره سقطري استفاده کند.
به گفته منابع ميداني، اماراتي ها جوانان اين قبيله را با کمک مستشاران خارجي (رژيم صهيونيستي) آموزش داده اند و در روزهاي گذشته گروه نخست از اين نيروها را پس از پايان دوره از طريق هواپيمايي العربيه به جزيره بازگرداندند.
رژيم امارات اين طرح را از دو سال قبل آغاز کرده و همزمان با آموزش جوانان اين قبيله، مبالغ هنگفتي را در قالب کمک به خانواده هاي آنان داده است تا بتواند اين قبيله را به طور کامل همراه کند و راهبرد خود را در جزيره پيش ببرد.
اماراتي ها و صهيونيست ها آموزش ها را بيشتر در حوزه هاي امنيتي از جمله سرکوب تظاهرات، برخورد و دستگيري معترضان متمرکز کردند تا اگر اعتراضات در جزيره سقطري ادامه يافت نيروهاي کافي براي واکنش و حمله به شهروندان داشته باشند.
به گفته منابع ميداني، نيروهاي آموزش ديده در مناطق مختلف جزيره مستقر مي شوند و تحرکات معترضان را رصد خواهند کرد و در صورت لزوم به دستور اماراتي ها آنان را دستگير مي کنند و با اين شيوه يک حکومت نظامي را حاکم مي کنند.
بايد توجه داشت نيروهاي آموزش ديده اين قبيله به نيابت اماراتي ها هرگونه اعتراضي را در جزيره سرکوب مي کنند؛ امارات با اين راهبرد فرصت را به دست مي آورد که به افکار عمومي القا کند که دخالتي در امور ندارد و نيروهاي آموزش ديده را به دروغ اهالي جزيره معرفي مي کند که در برابر عده اي شورشي ايستاده اند.
در کشور يمن همواره افراد يک قبيله سعي مي کنند تا حد ممکن با اعضاي قبيله ديگر وارد نزاعي نشوند چرا که دامنه درگيري ها مي تواند به کل قبايل کشيده شود و گسترش يابد و اماراتي با اطلاع از اين مسئله نسبت به آموزش جوانان يک قبيله اقدام کردند چرا که به خوبي مي دانند اين راهبرد تا حدود زيادي راه را براي اشغالگري آنان و صهيونيست ها هموار خواهد کرد.
به گزارش مشرق، متوقف نشدن اعتراضات مردمي باعث شده رژيم امارات علاوه بر آموزش نيروهاي قبيله، افسران و نظاميان رژيم صهيونيستي را در قالب کارمندان و خيران موسسه کار بشر دوستانه موسوم به «خليفه» به جزيره سقطري انتقال دهد.