نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

هشدار پوتین به غرب

منبع
دنياي اقتصاد
بروزرسانی
هشدار پوتین به غرب

دنياي اقتصاد/متن پيش رو در دنياي اقتصاد منتشر شده و انتشار آن به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست

 پوتين اخيرا به غرب هشدار داده است که اگر از خطر قرمزهاي اين کشور عبور کنند، پشيمان خواهند شد. پوتين در يک سخنراني خطاب به ملت روسيه گفت که کشورش نسبت به تهديدهاي امنيتي پاسخ سخت و سريع خواهد داد. البته بيشتر‌ روي سخن او با جو بايدن است که با حضورش در کاخ‌سفيد، کرملين را تحت‌فشار قرار داده است. به نوشته روزنامه نيويورک‌تايمز، پوتين در سخنراني ساليانه‌اش تصريح کرد: آنهايي که به‌دنبال اقدامات تحريک‌آميز عليه روسيه هستند،‌ از اين کار پشيمان مي‌شوند. واکنش روسيه به اين اقدامات تحريک‌آميز سخت و سريع خواهد بود. وي همچنين ابراز اميدواري کرد که کسي از خطوط قرمز مرتبط با روسيه عبور نکند و بر اهميت ايجاد يک آموزش نظامي در روسيه اشاره کرد.

رئيس‌جمهوري روسيه ادامه داد، اشتراک تسليحات مدرن در سه‌گانه هسته‌اي روسيه در سال ۲۰۲۱ به ۸۸ درصد رسيده است. روسيه از شرکاي جهاني براي بررسي ثبات استراتژيک دعوت کرده است. وي همچنين به نقش روسيه در کاهش تنش‌ها در سوريه، ليبي و قره‌باغ اشاره کرد.

رئيس‌جمهوري روسيه در ادامه سخنراني سالانه‌اش در پارلمان اين کشور همچنين گفت که مسکو به‌زودي محدوديت‌هاي کرونايي را لغو مي‌کند و  در‌هاي کشورش را به‌روي ميليون‌ها توريست باز‌مي‌کند: توريست‌ها مي‌توانند ويزاي الکترونيک بگيرند و ديگر نيازي به يکسري کارهاي اداري نيست و ظرف چهار روز اين ويزا صادر مي‌شود.

وي همچنين گفت: روسيه به‌دنبال روابط دوستانه با تمامي کشورهاست و ما نسبت به اتهامات بي‌پايه و اساس خويشتنداري مي‌کنيم و  اغلب تمايل نداريم تا اقدامات غير‌دوستانه داشته باشيم. ما به دنبال روابط خوب با تمامي کشورهاي جامعه بين‌الملل هستيم. رئيس‌جمهوري روسيه ادامه داد: اقدامات غير‌دوستانه در قبال روسيه متوقف نمي‌شود. در چنين شرايطي ما بايد خويشتنداري کنيم و فروتن باشيم. روسيه مي‌خواهد با تمامي کشورها روابط خوبي داشته باشد اما نبايد اين رويکرد را مصداق ضعف دانست. پوتين افزود: شرکاي غربي به عمد پيشنهادهاي متعدد روسيه را در گفت‌وگو در زمينه اطلاعات امنيتي و امنيت سايبري رد کرده‌اند. ما بارها اين را پيشنهاد کرده‌ايم.

سخنراني پوتين در شرايطي ابراز شد که ده‌ها هزار نفر از مخالفان پوتين در حضور سنگين نيروهاي پليس به خيابان‌ها ريختند. در مسکو برخي در خيابان منتهي به کرملين جمع شدند و شعار دادند که پوتين گم شود و عده‌اي نيز شعار مرگ بر سزار دادند.  سخنراني پوتين در پارلمان و حضور مخالفانش در خيابان مي‌تواند يک عکس قابل‌توجه از شرايط امروزين روسيه باشد: يک رهبر که با داشتن منابع عظيم و دستگاه‌هاي اطلاعاتي که از دست مخالفان خود آسايش ندارد و در شرايط نااميدکننده‌اي به‌سر مي‌برد.

پوتين هرچند در سخنراني سالانه‌اش از موفقيت‌هايش در توليد واکسن و مهار بيماري در اين کشور سخن گفت اما ناتواني وي در پاسخ سريع به اين ويروس موجب افت محبوبيت او شد. البته او هنوز از محبوبيت قابل‌توجهي برخوردار است ‌اما نسبت به سابق نرخ محبوبيتش کاهش داشته است. رهبر روسيه از اين سخنراني استفاده کرد و از يک چشم‌انداز جديد سخن گفت و وعده يارانه‌هاي جديد اقتصادي داد اما از حقوق سياسي سخني نگفت.

او اخيرا از يک تاکتيک آزمون‌شده که قبلا پاسخ مناسبي از آن گرفته است، استفاده کرد: شعله‌ور کردن آتش ملي‌گرايان. او دستور حضور سنگين نيروي عظيم نظامي در مرز با اوکراين را صادر کرد و با جو بايدن، رئيس‌جمهوري آمريکا که هفته گذشته دور جديدي از تحريم‌ها را عليه مسکو اعمال کرد، مچ در مچ شد. البته اخيرا خبر رسيده است که روسيه دستور به بازگشت بخشي از نيروهاي نظامي از لب مرز داده است. وزير دفاع روسيه با استناد به يک مانور نظامي که به پايان رسيده است، گفت که نيروها تا اول ماه مه از منطقه خارج مي‌شوند. اما اين طرح به‌گونه‌اي است که برخي از خودروهاي زرهي در لب مرز باقي خواهند ماند. در حالي‌که حضور سنگين نيروهاي نظامي روسيه زنگ‌خطر در اروپا را به‌صدا درآورده و يک بن‌بست نظامي ايجاد کرده بود اما حالا با کاهش نيروهاي اين کشور در مرز با اوکراين تا حدي از تنش‌ها کاسته شده‌است. اين دستور يک روز پس از آن صادر شد که ولاديمير پوتين، در سخنراني سالانه کشورش، ليستي از شکايات عليه ملت‌هاي غربي را تهيه کرد و نسبت به تحريم‌هاي جديد هشدار داد.

با اين حال سرگئي شويگو، وزير دفاع روسيه در حالي از عقب‌نشيني همه سربازان «موقتا مستقر‌شده کشورش» از مرز با اوکراين خبر داد که کي‌يف شاهد انتقال دائمي برخي از اين نيروها به اين منطقه بوده است. سرگئي شويگو طي بازديد از پيش اعلام‌نشده خود از سربازان خط‌مقدم در اين منطقه گفت: من معتقدم که اهداف اين مهار برق‌آسا کاملا برآورده شده‌اند.

روسيه استقرار سربازانش در مرز با اوکراين را که طبق برآورد کي‌يف ۱۲۰ هزار نفر بوده است‌، هم به عنوان يک مانور نظامي و هم پاسخي به مانورهاي گسترده و مداوم ناتو در ديگر نقاط اروپا خوانده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar