وقتی متهم سوء مدیریت بازار مدعی تشکیل دولت کارآمد میشود!

کيهان/متن پيش رو در کيهان منتشر شده و انتشار آن به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
وزير کار و رفاه روحاني، وعده تشکيل دولتي شبيه دولت خاتمي را ميدهد، چون ميداند که مردم چه قدر از دولت روحاني ناراضي هستند اما يادشان نيست که دولت روحاني همان ادامه دولت دو دهه قبل خاتمي است. اين سخنان البته تلويحاً اعتراف به ناکارآمدي و عدم محبوبيت دولت روحاني است.
روزنامه جوان با اشاره به اعلام نامزدي محمد شريعتمداري و اظهارات عجيب و غريب وي نوشت: محمد شريعتمداري که هماکنون وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي در دولت روحاني است، در نشست «جبهه اصلاحات ايران» از دولتي گفت که تصميم دارد تشکيل بدهد. عبارت «دولت سوم خاتمي را تشکيل ميدهم» از سخنان شريعتمداري تيتر رسانههاي اصلاحطلب بود. «شريعتمداري در اين جلسه آدرسهايي از دولتي که در نظر دارد ارائه کرد؛ دولتي که او نام آن را «دولت سوم خاتمي» گذاشته و معتقد است ميتواند مشکلات کشور را حلوفصل کند.
شريعتمداري در اين جلسه از آمارهاي نااميدکنندهاي گفته است. از افزايش جمعيت زير خط فقر و نااميدي ۷۰ درصد مخاطبان وزارت خانهاش -وزارت رفاه- نسبت به آينده گفته است. اما آنها را نه حاصل مديريت خود، بلکه اثر تحريمها دانسته است. اما در عين حال، او براياشاره به دوران موفق مديريتي خود و همکارانش از دو دولت روحاني که در هر دو آنها وزير بوده، عبور کرده و ميگويد: «يک دوره مديريت موفق در دوره هشت ساله رياست خاتمي بوده است.
شريعتمداري در حالي از دو دولت روحاني عبور ميکند و از دولت سوم خاتمي ميگويد که اگر قرار بر نسبت شخص او با دولتها باشد، او يقيناً با دولت روحاني نسبت بيشتري دارد تا دولت خاتمي؛ حتي اگر مدح و ثناي او در مورد دولت خاتمي را درست بدانيم! او در دولت خاتمي هشت سال وزير بازرگاني بوده است. در دولت روحاني علاوهبر مسئوليت دو وزارتخانه و معاونت اجرايي و سرپرست وزارتخانهاي ديگر و... رياست ستاد انتخاباتي روحاني را هم در انتخابات سال ۹۶ برعهده داشت. در حالي که در انتخابات دوم خرداد ۷۶ او از حاميان ريشهري، رقيب خاتمي بود. از سويي او در سال ۹۷ با خطر جدي استيضاح توسط مجلس مواجه شد، اما با استعفا توانست از استيضاح مجلس در سمت وزير صمت بگريزد و سپس اين وزير استيضاحي و مستعفي در اقدامي تأملبرانگيز و عجيب از سوي حسن روحاني به عنوان وزير پيشنهادي کار معرفي شد! دلايل استيضاح او که با استعفا از آن فرار کرد، بدين شرح بود: عدم کنترل و مديريت بازار و افزايش بيرويه قيمتها و احتکار کالا، عدم مديريت صحيح بر تأمين مواد اوليه واحدهاي توليدي، عدم پيشگيري از گرانفروشي محصول واحدهاي صنعتي بزرگ که به نوعي وابسته به دولت هستند، عدم انجام کامل وظايف قانوني در مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وجود فساد و رانت در واردات خودرو و ثبت سفارش براي دريافت ارز و عدم نظارت بر صنايع خودروسازي کشور که سبب گرانفروشي، احتکار خودرو و به هم ريختگي بازار.
موضوع اين است که مردم اکنون با اثرات دولت روحاني به طور مستقيم دست و پنجه نرم ميکنند و نميشود در مورد محسنات خيالي دولت تدبير و اميد گفت؛ اما از پايان عمر دولت خاتمي ۱۶ سال ميگذرد و مردم چندان يادشان نيست در آن سالها چه گذشت؛ لذا ميشود از آن دوران قصه گفت و مردم را جذب کرد. وگرنه حاصل مديريت امثال شريعتمداريها همين دولت روحاني است.