نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

احمدی‌نژاد با توپ پُر آمد

منبع
اعتماد
بروزرسانی
احمدی‌نژاد با توپ پُر آمد

اعتماد/متن پيش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست

روز دوم نام‌نويسي داوطلبان انتخابات رياست‌جمهوري به‌مراتب از روز نخست شلوغ‌تر و پرحرارت‌تر بود. اما آن‌چه در بخشي از روز رقم خورد، چنان عجيب بود و فضا را چنان داغ و به تعبير دقيق‌تر متشنج کرد که بعيد است تا پايان روند نام‌نويسي شاهد تکرار اين ميزان حرارت انتخاباتي به اين شکل و شمايل باشيم. «احمدي‌نژاد آمد.»  در روزي که چند نفري از اعضاي دولت مهرورز رسماً وارد گود انتخابات شدند، رئيس دولت نهم و دهم که البته يک‌سر با آن جوان حزب‌الهي سال 84 متفاوت است و حالا خود را «خالص ايراني» توصيف مي‌کند، ستاد انتخابات وزارت کشور را به‌اصطلاح منفجر کرد. آن‌هم در اين شرايط خاص کرونايي که ستاد انتخابات چندان شباهتي به ادوار گذشته ندارد.
حدود ساعت ۱۰ صبح ديروز بود که محمود احمدي‌نژاد به ستاد انتخابات آمد و با ورود خود به محل نام‌نويسي کانديداها آن‌هم همراه ياران هميشگي‌اش، ازجمله همچون مرتضي تمدن، عبدالرضا شيخ‌الاسلامي، علي‌اکبر جوانفکر و جمعي ديگر از رفقاي «دولت بهار» که برخلاف شيوه‌نامه‌هاي بهداشتي ستاد ملي مديريت کرونا صورت گرفته بود، طبيعتاً با واکنش مسئولان حراست و حفاظت ستاد انتخابات جهت حفظ آرامش فضا مواجه شد و با رفتاري عجيب از جانب نزديکان احمدي‌نژاد مواجه شد که البته براي آشنايان با مشي و مرام احمدي‌نژاد نه‌تنها عجيب نيست، بلکه قابل‌پيش‌بيني نيز هست. رفتاري که درنهايت منجر به درگيري و مشاجره لفظه ميان دو طرف شد.
احمدي‌نژاد که پس از نام‌نويسي در سالن ۶۰۰ نفري وزارت کشور در جمع خبرنگاران حاضر شد، فرصت ۱۵ دقيقه‌اي خود را تماماً به روخواني از بيانيه اعلام کانديداتوري‌اش اختصاص داد و در واکنش به توضيح مديرکل روابط عمومي وزارت کشور براي امکان تقسيم اين فرصت برابر ۱۵دقيقه‌اي ميان اعلام مواضع خود و پاسخگويي به سوالات خبرنگاران اظهار کرد: «فکر مي‌کنم اگر چند جمله‌اي صحبت کنم پاسخ همه سوالات داده شود.» سخناني که درنهايت با تشويق هيئت ده‌نفره همراه او پايان يافت و او در پاسخ به تنها پرسش طرح شده از او درخصوص برجام، گفت: «من بارها درباره برجام سخن گفته‌ام، مي‌توانيد به همان‌ها مراجعه کنيد.» 


اين تاکيد احمدي‌نژاد که با بيانيه و صحبت‌هاي پيشين خود تکليف را براي همه روشن کرده، اگرچه مورد انتقاد رسانه‌ها و افکار عمومي و البته برخي چهره‌هاي سياسي مواجه شد به‌واقع تاکيدي بجا و درست مي‌نمود. او که با 8 سال دولتداري در بازه زماني 84 تا 92 به‌نحوي و چرخش نامعقول سياسي از 92 و به‌خصوص حوالي انتخابات 96 تاکنون به‌نحوي ديگر تکليف را براي شهروندان روشن کرده و بسياري از ناظران معتقدند اکثريت جامعه به‌دليل عملکرد ضعيف دولت نهم و دهم از احمدي‌نژاد که رئيس‌جمهوري محافظه‌کار بود،  روگردانده و برخي نيز معتقدند اتفاقا اين مواضع عجيب و تندوتيز احمدي‌نژادِ بيرون قدرت نمي‌تواند مردم را راضي کند و آنان اتفاقا آگاهانه اين رفتار متناقض را تشخيص مي‌دهند. همزمان محتواي بيانيه انتخاباتي توام با تهديد ديروز و البته سخنان اخير او نيز به‌نحوي راهي براي شوراي نگهبان نگذاشته که او را بار ديگر ردصلاحيت کند. ذکر اين توضيح البته ضروري است که قطعاً احمدي‌نژاد نيز نزد بخش‌هايي از جامعه محبوبيت دارد و اتفاقاً قاعده دموکراسي حکم مي‌کند او امکان حضور در انتخابات را داشته باشد تا همه سلايق به حضور و مشارکت در انتخابات ترغيب شوند اما مشي و مرام شوراي نگهبان و عملکرد اين شورا در گذشته، 6 فقيه و 6 حقوقدان اين شورا را در شرايطي قرار داده که حتي اگر بخواهند هم نمي‌توانند به او مجوز ورود بدهند. چه آن‌که او مثلاً ديروز در بخشي از نطق پس از نام‌نويسي‌اش با بيان اين‌که «شرايط کشور بسيار حساس و دشوار است. فساد سازمان‌يافته، دروغ و اشرافيت مردم را از اصلاح امور نااميد کرده است»، گفته است: «حضورم در انتخابات با توجه به شرايط کشور و اصرار مردم بود. درصورت ردصلاحيتم اعلام مي‌کنم در انتخابات شرکت نمي‌کنم.» او البته تاکيد کرده که «درصورت ردصلاحيتم با تجمع مردمي يا خشونت هم مخالفم» اما ادامه داده است: «درصورت ردصلاحيتم به هيچ کسي راي نداده و از هيچ کسي حمايت نمي‌کنم.»


اما اين فقط رئيس دولت مهرورز نبود که ديروز رسما اعلام کانديداتوري کرد. بلکه چند وزير اين دو دولت نيز به ستاد انتخابات رفتند و براين اساس علاوه بر صادق خليليان، وزير جهاد کشاورزي در دولت احمدي‌نژاد و محمد عباسي، وزير ورزش دولت احمدي‌نژاد، رسم قاسمي وزير نفت دولت احمدي‌نژاد و فرمانده اسبق قرارگاه سازندگي خاتم‌الانبياء نيز براي شرکت در انتخابات رياست‌جمهوري نام‌نويسي کردند.


محمد عباسي خطاب به رقباي خود در انتخابات پيش‌رو گزاره‌اي را پيش کشيد که رنگ و بوي کري‌خواني مي‌داد و گفت: «نظام اجرايي کشور جاي آزمون و تجربه نيست.» رستم قاسمي نيز پس از ثبت‌نام با بيان اينکه «سفره مردم کوچک‌تر شده و مردم نگران هستند»، گفت: «من سعي دارم مشکلات معيشتي فوري مردم را در گام اول حل کنم.» بجز اين چند نفر اميرحسين قاضي‌زاده هاشمي نايب‌رئيس اين يک ساله اخير مجلس و ازجمله چهره‌هاي منتسب به جبهه پايداري نيز ثبت‌نام و سپس اعلام کرد: «با دخترم و آقاي ابوترابي از نمايندگان مجلس و از فرزندان شهدا آمده‌ام تا بگويم با باندبازي‌هاي سياسي مخالفم!» حوالي ظهر ديروز محمدحسن قديري ابيانيه نيز که ازجمله چهره‌هاي عضو جبهه پايداري است، ثبت‌نام کرد. حسن سبحاني، اقتصاددان که بيشتر چهره‌اي دانشگاهي به حساب مي‌آيد نيز با شعار «اقتصاد بدون‌ربا» اقدام به ثبت‌نام کرد. قدرتعلي حشمتيان رييس جبهه مستقلين و اعتدالگرايان و خسرو نصيرزاده دبيرکل مجمع متخصصين ايران نيز ثبت‌نام کردند تا بجز اين، بازديد و سرکشي حجت‌الاسلام منتظري دادستان کل‌کشور و سخنان سيداسماعيل موسوي، دبير ستاد انتخابات و البته حسين ذوالفقاري، رئيس ستاد امنيت انتخابات کشور درباره روند نام‌نويسي، از ديگر اخبار و رويدادهاي مهم روز دوم باشند. اتفاق مهم‌تر ديروز اما حضور عباسعلي کدخدايي در ستاد انتخابات بود. هرچند کدخدايي جز تکرار مواضع پيشين شوراي نگهبان، حرف تازه‌اي نداشت.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar