نماد آخرین خبر

دوگانه انتظاری در بازار دلار

منبع
دنياي اقتصاد
بروزرسانی
دوگانه انتظاری در بازار دلار

دنياي اقتصاد/متن پيش رو در دنياي اقتصاد منتشر شده و انتشار آن به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست

سومين روز هفته، جريان فعاليت معامله‌گران در بازار ارز تغيير کرد. در حالي‌که در روزهاي اول و دوم هفته، خريداران با قدرت در بازار حضور داشتند، در روز سوم هفته، اوضاع به کام فروشندگان بود. بالا رفتن حجم فروش‌ها موجب شد که اسکناس آمريکايي مرز ۲۳ هزار توماني را از دست بدهد و تا محدوده ۲۲ هزار و ۸۰۰ توماني عقب‌نشيني کند. ساعت ۴ بعدازظهر روز دوشنبه دلار در بازار داخلي با قيمت ۲۲ هزار و ۸۸۰ تومان مورد معامله قرار گرفت که ۴۴۰ تومان پايين‌تر از روز يک‌شنبه بود.
 
دو ديدگاه متفاوت در مورد افت قيمت دلار وجود داشت. دسته‌اي باور داشتند، بازارساز با افزايش عرضه خود زمينه‌ساز افت قيمت دلار شد، اين در حالي بود که گروه ديگري از فعالان اعتقاد‌داشتند‌ بازار پس از چند روز رشد قيمت و برخورد به مقاومت ۲۳هزار و ۳۰۰ تومان نياز به يک اصلاح قيمتي داشت. در واقع از نگاه آنها، سودگيري معامله‌گران از خريدهاي قبلي زمينه‌ساز افت دلار شد.  به اين ترتيب مي‌توان گفت دو انتظار متفاوت براي آينده دلار مطرح است. عده‌اي که انتظار دارند دلار تحت‌تاثير فعاليت بازارساز به افت خود ادامه دهد و عده ديگري که اعتقاد دارند، بازار پس از يک اصلاح به راه افزايشي بازخواهد گشت.

قرار گرفتن دلار در جاده کاهشي؟
اگر ديدگاه گروه اول معامله‌گران درست باشد و قيمت دلار به‌دليل عرضه بازارساز در مسير نزولي قرار گرفته باشد، دشوار است که انتظار افزايش قيمت اسکناس آمريکايي طي روزهاي آتي را داشت. به گفته فعالان ديروز صرافي‌هاي بانکي در محدوده ۲۲هزار و ۲۵۰ تومان اقدام به عرضه ارز کردند. در کنار اين گفته مي‌شود که ميزان عرضه ارز در بازار متشکل ارزي نيز در روزهاي اخير افزايش پيدا کرده است.

صرافي‌ها چند روز پس از خريد از بازار متشکل، فرصت دارند که ارز خريداري‌‌شده را در بازار آزاد به فروش برسانند. ممکن است افزايش عرضه ارز توسط صرافي‌ها دليل اصلي افت قيمت دلار باشد. در صورتي‌که بازارساز پشت صحنه افت قيمت دلار باشد، به احتمال زياد اجازه نخواهد داد که قيمت اسکناس آمريکايي طي روزهاي آتي نيز در جاده صعودي حرکت کند.

در اين ميان، شماري از معامله‌گران نيز باور داشتند، بازارساز از طريق افزايش عرضه ارز در بازار حواله درهم زمينه‌ساز افت قيمت شده است. ديروز قيمت درهم در بازار دبي به زير محدوده ۶ هزار و ۴۰۰ توماني رفت. روند نرخ حواله درهم براي معامله‌گران بازار ارز داخلي بسيار اهميت دارد و به‌دقت تغييرات درهم را رصد مي‌کنند.

اصلاح و برگشت به مسير افزايشي؟
در حالي‌که عده‌اي از فعالان عرضه بازارساز را به‌عنوان عامل حياتي افت قيمت دلار مطرح مي‌کنند، دسته ديگري باور دارند بازار در روز دوشنبه تنها يک اصلاح قيمتي را تجربه کرده است. اگر ديدگاه اين گروه درست باشد، بايد در انتظار افزايش قيمت دلار طي روزهاي آتي بود و نمي‌توان بازگشت اسکناس آمريکايي به کانال ۲۳هزار توماني را منتفي دانست. دلار تا پيش از افت روز دوشنبه، ۷ افزايش متوالي را تجربه کرده بود و از کانال ۲۱ هزار توماني به سمت کانال ۲۳هزار توماني روانه شده بود. به‌نظر طبيعي مي‌رسد که پس از حدود ۲ هزار تومان رشد، بخشي از معامله‌گران اقدام به سودگيري کنند و در انتظار خريد ارز در قيمت‌هاي پايين‌تر باشند. دسته‌اي از معامله‌گران باور دارند، در صورتي‌که اسکناس آمريکايي به  زير محدوده ۲۲ هزار و ۸۰۰ تومان نرود و تثبيت نشود، نوسان‌گيران بار ديگر در قامت خريدار به بازار بازخواهند گشت.

در کنار اين، نبود اخبار مثبت از احتمال احياي توافق هسته‌اي ممکن است موجب شود که خريداران نيز همچنان با جسارت بيشتري در بازار فعاليت کنند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره