تاکتیک جدید مقاومت برای اخراج اشغالگران از عراق

مشرق/متن پيش رو در مشرق منتشر شده و انتشار آن به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
نيروهاي امريکايي در خاک عراق به تازگي با تهديدي جديد دست و پنجه نرم ميکنند که بسيار جديتر و چالش برانگيزتر از تهديدات راکتي سابق است.
روزنامه امريکايي نيويورک تايمز به تازگي در وبسايت خود به گزارشي در خصوص تغيير شيوه مبارزه نيروهاي مقاومت عراق با ارتش امريکا و مواردي از حملات موفق آنها به پايگاههاي حساس و اصلي امريکا در خاک عراق پرداخته است که در رسانههاي عمومي کمتر به آن توجه شده بود.
حملات پهپادي به مقرهاي CIA و فرماندهي مرکزي ارتش امريکا
به گزارش کارشناسان نيويورک تايمز، نيروهاي امريکايي در خاک عراق به تازگي با تهديدي جديد دست و پنجه نرم ميکنند که بسيار جديتر و چالش برانگيزتر از تهديدات راکتي سابق است. اين خطر بزرگ، استفاده نيروهاي شبه نظامي تحت حمايت ايران از پهپادهاي رزمي مسلح و انتحاري عليه مقرهاي ارتش امريکا در عراق نظير پايگاه عين الاسد و فرودگاه اربيل بوده است.
در ۲ ماه اخير ۴ حمله پهپادي به حساسترين مقرهاي نيروهاي امريکايي در خاک عراق از جمله محل استقرار نيروهاي سازمان جاسوسي امريکا CIA و مقر فرماندهي عمليات ويژه ارتش امريکا انجام شده است.
نويسنده مدعي است که اين حملات توسط ايران و به منظور اهرم فشاري بر امريکا و کشورهاي غربي براي بازگشت به توافق هسته اي سال ۲۰۱۵ و لغو تحريمها عليه اقتصاد اين کشور طراحي و توسط گروههاي عراقي تحت حمايت ايران ميشود. همچنين استفاده از پهپادها به منظور اجراي حملات دقيق و جلوگيري از تلفات انساني به نيروهاي امريکايي بر اثر حملات راکتي گذشته است تا مانع از عمليات انتقامي ارتش امريکا شود.
ژنرال کنت مکنزي، فرمانده ستاد مرکزي ارتش امريکا ماه گذشته در مصاحبه با آسوشيتد پرس بيان کرده بود که فناوري پهپادي چالش و خطري بزرگ براي ارتش امريکا بوده و ميتواند برتري هوايي اين کشور را تضعيف کند.
آقاي Michael P. Mulroy از افسران سابق سيا و مرکز تحقيقات خاورميانه پنتاگون معتقد است که فناوري اهدا شده از سوي نيروي قدس (يگان نظامي و امنيتي برون مرزي سپاه پاسداران) به شبه نظاميان تحت امرش تبديل به تهديدي پيچيده و در عين حال ارزان قيمت شده است.
وي ميگويد: پهپادها چالشي بزرگ هستند، يکي از جديترين تهديدهايي که تا کنون نيروهاي ما با آن مواجه شدهاند. همچنين يک مقام عراقي که نخواسته است نامش فاش شود ميگويد: حملات پهپادي تبديل به يک نگراني بزرگ شده است اما اينها تنها ابزار فشار هستند نه اصل مشکل و منشا اختلاف.
اين معناي واقعي اعمال فشار است، هر چقدر که فشار اقتصادي بر ايران بيشتر شود، حملات فوق نيز افزايش خواهند يافت، در واقع مشکل اساسي درگيري ميان ايران و امريکا در سطح کلان است.
تاريخچه حملات به پايگاههاي امريکايي
در اين مقاله آمده است: ايران و نيروهاي تحت حمايتش از سال ۲۰۰۳ و دوران اشغال عراق با نيروهاي امريکايي درگير هستند. از اوايل سال ۲۰۱۹ تا کنون نيروهاي مقاومت عراقي بيش از ۳۰۰ حمله به مقرهاي ارتش امريکا نظير پايگاه عين الاسد، سفارت امريکا در بغداد، فرودگاه اربيل، فرودگاه حرير و کمپ ويکتوري در فرودگاه بغداد را هدف حملات راکتي خود قرار دادهاند. اين حملات منجر به کشته شدن ۴ نيروي امريکايي و ۲۵ نفر از مليتهاي ديگر شد و موجب شد تا قواي امريکايي برخي از پايگاههاي محل حضور خود را تخليه و در پايگاههاي اصلي که توان دفاعي بيشتري داشتند متمرکز شوند.
شبه نظاميان عراقي به تازگي بر خلاف حملات ۲ سال گذشته که عمدتا از طريق شليک راکتهاي ۱۰۷ ميليمتري ميني کاتيوشا انجام ميشد و دقت و اثرگذاري زيادي نداشت، با تاکتيک جديد حملات پهپادي به دنبال هدفگيري دقيق اهدافي نظير پهپادهاي رزمي نظير MQ۹ که در عمليات ترور سردار سليماني فرمانده نيروي قدس سپاه حضور داشت و هواگردهايي نظير هواپيماهاي ترابري و بالگردهاي تهاجمي و آشيانههاي مربوط به آنها هستند.
يک فروند پهپاد انتحاري ناشناخته در که در منطقهاي در جنوب عراق سقوط کرده است
ارتش امريکا به منظور دفاع از اين مقرها در برابر حملات راکت، توپخانه و خمپارهاي سيستمهاي دفاعي نظير سامانه C-RAM را در اين مکانها مستقر کرده است اما ارتفاع پروازي پهپادهاي تهاجمي به حدي پايين است که فرصت کافي براي شناسايي و رهگيري آنها توسط اين سامانه وجود ندارد.
سامانه پدافندي C-RAM
در نيمه شب ۱۴ آوريل سال جاري ميلادي، ۱ فروند پهپاد انتحاري سوله متعلق به سازمان امنيت امريکا CIA را در فرودگاه اربيل هدف قرار داد که اين موضوع توسط منابع امنيتي رسمي ايالات متحده تاييد شد. بنا بر گزارش پنتاگون اين حمله منجر به تلفات انساني نشد اما با توجه به ماهيت مقر هدف قرار داده شده و پيچيدگي عمليات مورد نظر به منزله هشداري جدي براي سازمانهاي نظامي و امنيتي اين کشور بود.
تصوير ماهوارهاي از مقر هدف قرار داده شده CIA در اربيل
در نخستين ساعات صبح روز ۸ مي حمله پهپادي مشابهي به پايگاه هوايي عين الاسد در استان الانبار صورت گرفت. اين پايگاه مقر اصلي ترابري هوايي و مرکز عمليات پهپادهاي تهاجمي ارتش امريکا نظير MQ۹ Reaper و MQ۱-C Grey Eagle است. بنا بر اعلام سرهنگ Wayne Marotto سخنگوي ائتلاف بين المللي ضد داعش تحت رهبري امريکا، اين حمله نيز منجر به تلفات انساني نشد اما يک آشيانه پروازي در اين پايگاه را هدف قرار داده و دچار خسارت کرد.
تنها ۳ روز بعد در نيمه شب ۱۱ ماه مي، يک فروند پهپاد انتحاري ساختمان مرکزي پايگاه هوايي الحرير در شمال شرق اربيل را هدف قرار داد. پايگاه حرير، به عنوان مرکز عمليات ويژه ارتش امريکا در عراق شناخته ميشود و اگرچه اين حمله نيز به نوعي طراحي شده بود که تلفات انساني به قواي امريکايي وارد نکند، اما با توجه به اهميت و حساسيت بالاي آن، حجم نگرانيها از تداوم اين حملات را دوچندان کرد.
تصوير ماهوارهاي از استقرار سامانه پدافندي پاتريوت در اربيل
همچنين در نخستين ساعات روز ۶ ژوئن (ماه جاري ميلادي) ۲ فروند پهپاد انتحاري ديگر پايگاه هوايي عين الاسد در استان الانبار عراق را هدف قرار دادند که هنوز گزارش دقيقي از اثرات حمله و خسارات احتمالي آن وجود ندارد.
بر خلاف حملات راکتي گذشته، در موارد اخير که توسط پهپادهاي رزمي صورت گرفته است گروههاي ناشناس و کمتر شناخته شده عراقي مسئوليت اين حملات را بر عهده نميگيرند و اين مسئله ظن و گمانها در خصوص اينکه ايران مستقيما پشت اين حملات قرار دارد تقويت ميکند.
"حمدي مالک" کارشناس انستيتو خاور نزديک واشنگتن معتقد است ايران تصميم گرفته تا به جاي گردآوري قواي رزمي بزرگ شبه نظامي سالهاي گذشته، گروههاي کوچکتر با قابليت و آموزشهاي نظامي بالا و حرفهاي براي اجراي حملات دقيق به نيروهاي خارجي در خاک عراق سازمان دهد.