نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

مناقشه برسرماندن یا کناره گیری این4 نفر

منبع
آرمان ملي
بروزرسانی
مناقشه برسرماندن یا کناره گیری این4 نفر

آرمان ملي/متن پيش رو در آرمان ملي منتشر شده و انتشار آن به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
 
 پرونده مناظره‌هاي انتخابات 1400 بسته شد و حال آنچه انتظار مي‌رود کناره‌گيري نامزد‌هاي پوششي است؛  نامزد‌هاي اصولگرايي که به نظر مي‌رسيد براي ضربه‌گيري ابراهيم رئيسي در مناظرات حاضر شده‌اند؛ چرا که هم از لحاظ فکري به رئيسي نزديک هستند و هم در مناظره‌هاي عملا برنامه‌اي ارائه نداده‌اند و جز حمله به دولت و عبدالناصر همتي، سخن ديگري نزده‌اند. چندان که پوششي بودن اين نامزد‌ها در مناظره‌هاي بار‌ها از سوي عبدالناصر همتي مطرح شده و به همين علت هم پرسش‌هاي عليرضا زاکاني را بي‌پاسخ مي‌گذاشت. با اين حال آنچه به نظر مي‌‌‌رسد نوعي انفکاک در اردوگاه اصولگرا‌ست؛ چرا‌که از سويي کانديدا‌هاي پوششي‌ماندن تا آخر انتخابات را بر انصراف‌دادن ترجيح داده‌اند و از سوي ديگر برخي از چهره‌هاي اصولگرا مخالف اين کنش هستند و معتقدند انصراف دست‌کم دو کانديدا مي‌تواند موجب پر‌کردن سبد آراي کانديداي اصلي اصولگرايان يعني سيد‌ابراهيم رئيسي شود.
 تکذيب انصراف به نفع رئيسي
ساعاتي پس از پايان مناظره سوم، خبري منتشر شد مبني‌بر اينکه عليرضا زاکاني در تپه نورالشهدا غرب تهران از ادامه رقابت انتخابات به نفع «ابراهيم رئيسي» انصراف داده است. اما اين خبر روز گذشته توسط مالک شريعتي، سخنگوي ستاد انتخاباتي زاکاني تکذيب شد. شريعتي اين خبر را تکذيب کرد و بر ادامه حضور زاکاني در عرصه انتخابات تاکيد کرد. او همچنين عنوان کرده است: «حضور دکتر زاکاني در برنامه شب گذشته تپه نورالشهدا به مناسبت جشن ميلاد حضرت فاطمه معصومه(س) و پاسخ به احساسات مردم بود و بحث ديگري در اين مراسم مطرح نشد».
 خود را اصلح مي‌دانم؛ انصراف نمي‌دهم

شايعه کناره‌گيري از انتخابات تنها محدود به زاکاني نماند و بحث انصراف سيد‌اميرحسين قاضي‌زاده‌هاشمي هم پس از مناظره سوم مطرح شد که او درباره اين شايعه در صفحه خود در توئيتر نوشت: « پس از استقبال گسترده مردم از سخنان اين فرزندشان در مناظره سوم، موج دروغي در فضاي مجازي راه انداخته‌اند؛ همانطور که قبلا گفتم بار ديگر با قاطعيت مي‌گويم خود را اصلح مي‌دانم، انصراف نداده‌ام و نخواهم داد و به حول‌و قوه‌الهي تا آخر ايستاده‌ام. پيش به سوي دولت سلام». همچنين حامد تيموري، سخنگوي ستاد مردمي قاضي‌زاده انصراف وي از صحنه انتخابات را تکذيب کرد و گفت: «اخبار منتشر شده در برخي رسانه‌ها مبني بر انصراف آقاي قاضي‌زاده کذب محض است و ايشان با قدرت در حال پيگيري برنامه‌هاي انتخاباتي خود هستند. حضور با برنامه آقاي قاضي‌زاده‌هاشمي در برنامه‌هاي مناظره تلويزيوني و ارائه راهکار‌هاي واقعي و اجرايي باعث شده است که اقبال بين مردم و نخبگان به اين کانديداي انتخابات رياست‌جمهوري افزايش داشته باشد و همين افزايش اقبال در بين مردم هم باعث افزايش تخريب‌ها عليه ايشان شده است.» تيموري همچنين خبر داد که قاضي‌زاده روز يکشنبه به استان سيستان و بلوچستان سفر مي‌کند و قرار است که در شهر زاهدان هم سخنراني در بين مردم داشته باشد.
 عدم‌انصراف، ضربه به نظام
اگر‌چه از ميان اين پنج نامزد اصولگرا محسن رضايي تکليفش از همان ابتدا مشخص بود و گويا به هيچ‌وجه قصد ترک صحنه انتخابات را ندارد و تا انتها ماندني است؛ اما با توجه به اظهارات کانديدا‌ها و اينکه در اين انتخابات اساسا رقابتي وجود ندارد، کانديدا‌هاي پوششي فعلا عزم جدي براي ماندن تا آخر انتخابات را دارند. اما همين امر باعث نگراني و اعتراض برخي از اصولگرايان از جمله حسين شريعتمداري، مدير مسئول رونامه کيهان شده است. او در اين باره در يادداشتي نوشته است: «بديهي است که از ميان هفت نامزد احراز صلاحيت شده تنها يک نفر شانس (بخوانيد توفيق) خدمت در کسوت رياست‌جمهوري را پيدا خواهد کرد. اين قاعده درباره پنج نامزد جبهه انقلاب نيز مصداق دارد و فقط يکي از آنها مي‌تواند بر کرسي رياست‌جمهوري بنشيند. بنابراين چه بخواهيم و بخواهند و چه نخواهيم و نخواهند، چهار نامزد ديگر کنار گذاشته مي‌شوند. اين رخداد که قطعي و غير‌قابل اجتناب است مي‌تواند قبل از انتخابات و با کناره‌گيري چهار نامزد جبهه انقلاب به نفع يکي ديگر از آنها صورت بپذيرد يا بعد از حضور هر پنج نفر در انتخابات و با اعلام نتيجه آرا، شاهد برکناري چهار تن از نامزدهاي اين جبهه باشيم! ولي آنچه بي‌ترديد مي‌توان گفت اينکه حضور هر پنج نامزد جبهه انقلاب در انتخابات و خودداري چهار تن آنها از کناره‌گيري به نفع نفر پنجم، خطاي بزرگي است که دود آن به چشم جبهه انقلاب مي‌رود و مي‌توان اين خطا را با توجه به دامنه اثر نا‌مطلوب و خسارت‌آفريني‌اي که درپي دارد، گناهي نا‌بخشودني دانست و دقيقا به همين علت است که عواقب آن از نگاه نامزدهاي طيف انقلاب دور نمانده و شواهدي حاکي از تصميم به باقي ماندن يکي از آنها در دست است.»
 کم شدن آراي جبهه انقلاب
او در ادامه عنوان کرده است: «ترديدي نيست که پنج نامزد مورد اشاره اگرچه ميزان راي‌آوري متفاوتي دارند و اين تفاوت در مواردي قابل‌توجه و نسبتا زياد نيز هست ولي آنها در نهايت سبد راي تقريبا مشترکي دارند. بنابراين طبيعي است که اگر هر پنج نفر در صحنه بمانند، آراي هر يک از آنها به هر ‌اندازه‌اي که باشد، از سبد نامزدهاي ديگر جبهه انقلاب کم مي‌شود و نتيجه آنکه احتمال موفقيت عاملان وضعيت فاجعه‌بار امروز، قوت مي‌گيرد و اين حالت در صورت وقوع ضربه سنگيني بر پيکر نظام است... .»
 چرا کانديدا‌هاي پوششي انصراف نمي‌دهند؟
يک فعال سياسي اصولگرا در خصوص احتمال کناره‌گيري برخي کانديداها به نفع آيت‌ا... رئيسي يا ماندن تا تا آخر انتخابات اظهار داشت: به‌زعم من انتخابات اين دوره مقداري از راي دادن جناحي رنگ باخته است.  نکته بعدي اين است که تجربه ما در انتخابات گذشته مي‌گويد آراي ميان 70 تا 80 درصد ميان دو نفر اولي که تقريبا مقبوليت دارند، دور مي‌زنند و باقي ميان ديگر نامزد‌هاست. همچنين در دو سه روز آخر است که نظرسنجي‌ها مقداري خود را به آنچه اتفاق مي‌افتد، نزديک‌تر مي‌کند و نامزد‌ها بر اساس اين نظرسنجي‌هاست که تصميم مي‌گيرند که بمانند تا آخر يا براي جلوگيري از تشکيک آرا از انتخابات انصراف مي‌دهند. 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره