استراتژی جدید در بازار دلار

دنياي اقتصاد/متن پيش رو در دنياي اقتصاد منتشر شده و انتشار آن به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
در دومين روز هفته، روند تازهاي در بازار ارز شکل گرفت. روز يکشنبه، اسکناس آمريکايي با افزايش خريدها مواجه شد و برخلاف روزهاي قبل، راه صعودي را براي حرکت انتخاب کرد. ديروز دلار ۳۵۰ تومان رشد را به ثبت رساند و به بهاي ۲۴ هزار تومان رسيد. اين اتفاق در حالي رخ داد که بازار از روز پنجشنبه در فاز نزولي قرار گرفته بود و روز شنبه با از دست دادن محدوده حمايت ۲۳ هزار و ۸۰۰ توماني، زمينهساز تقويت انتظارات نزولي معاملهگران شده بود.
به گفته فعالان، يک خبر سياسي وضعيت بازار ارز و استراتژي معاملهگران را تغيير داد. در ساعات انتهايي روز شنبه، برخي خبرگزاريها به نقل از عباس عراقچي اعلام کردند که دشوار است در هفته جاري توافقي حاصل شود. به گزارش سايت همشهري آنلاين، عباس عراقچي، رئيس هيات ايراني در وين، درباره مذاکرات هستهاي گفت: فکر نميکنم طي اين هفته به توافق دست پيدا کنيم و احتمالا لازم باشد که طرفين بار ديگر به پايتختها بازگردند.
يکي از دلايلي که معاملهگران در روز ابتدايي هفته فروشهاي خود را بالا برده بودند، احتمال توافق جديد هستهاي پيش از برگزاري انتخابات رياستجمهوري بود. با اين حال، صحبتهاي عراقچي جهت انتظارات معاملهگران را تغيير داد و زمينهساز افزايش خريدها شد.
افزايش قيمت دلار صرافيهاي بانکي
همزمان با افزايش قيمت دلار در بازار آزاد، ارزش اين ارز در صرافيهاي بانکي نيز رشد کرد. بهعنوان مثال، روز يکشنبه دلار حدود ساعت ۱۵ بر تابلوي صرافي بانک شهر ۲۳ هزار و ۶۰۰ تومان قيمت خورد که ۲۵۰ تومان بيشتر از روز شنبه بود. به گفته فعالان، بازارساز با افزايش قيمت دلار در صرافيهاي بانکي سعي ميکرد مانع از ورود تقاضاي کاذب به بازار شود. اگر فاصله قيمت دلار بازار آزاد و صرافيهاي بانکي زياد شود، بخشي از افراد به منظور آربيتراژ قيمتي و کسب سود از فواصل قيمتي وارد بازار ميشوند. بهعنوان مثال، اگر ديروز قيمت صرافيهاي بانکي رشد نميکرد، فاصله قيمت آنها با بازار آزاد به حدود ۸۰۰ تومان ميرسيد. ۸۰۰ تومان فاصله بين دلار بازار آزاد و صرافيهاي بانکي ميتواند، براي دلالان در حجم ۲ هزار دلار، حدود يک ميليون و ۶۰۰ هزار تومان سود به همراه بياورد. با اين حال، بازارساز با افزايش قيمت صرافيهاي بانکي سعي کرد انگيزه دلالان براي ورود به بازار را کاهش دهد. در کنار اين، نوسانگيران زماني که فاصله بين قيمت صرافيهاي بانکي و بازار آزاد چشم گير نيست، ترجيح ميدهند که در معاملات مداخله نکنند. آنها از اين موضوع هراس دارند که بعدها، سياستگذار از خريداران ارز صرافيهاي بانکي ماليات دريافت کند و به همين دليل ترجيح ميدهند، حداقل هنگامي از صرافيها خريد کنند که قيمتهاي بسيار پايين تري نسبت به بازار آزاد داشته باشند.