نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

ضعف قاضی‌زاده این بود که وارد دعواها نمی‌شد

منبع
صبح نو
بروزرسانی
ضعف قاضی‌زاده این بود که وارد دعواها نمی‌شد

صبح نو/رحمان قهرمان‌پور، کارشناس مسائل سياسي در گفت‌وگو با «صبح‌نو» اظهار داشت: آقاي قاضي‌زاده در بدو ورود به انتخابات دوتا امتياز داشت؛ اولي اين بود که در قياس با ساير نامزدها جوان‌تر بود و لذا براي رأي‌دهنده اصول‌گرا مي‌توانست مصداق دولت جوان حزب‌اللهي باشد و همچنين براي رأي‌دهنده مردد هم مي‌توانست به‌عنوان جوان متخصص، فرد با اهميتي باشد.
وي گفت: مخصوصا که آراي مردد گرايش سياسي نداشتند. امتياز دومي که آقاي قاضي‌زاده داشت اين بود که کمتر شناخته شده بود، نامزدهايي که کمتر شناخته شده باشند، رأي قطعي منفي اندکي دارند و از طرف ديگر سطح انتظارات از آن‌ها پايين هست، در نتيجه اگر حتي به اندازه کمي در مناظره‌ها درخشش داشته باشند، اين درخشش خيلي ديده مي‌شود و برجسته مي‌شود؛ چرا؟ به اين دليل که آن‌ها تصوير منفي ندارند که اين درخشش را کم اهميت جلوه بدهد.
قهرمان‌پور تاکيد کرد: به‌عنوان مثال شما اگر از نظر کمپيني به صحنه نگاه کنيد کمپين آقاي جليلي پايگاه راي و برنامه‌هايش همه از آقاي قاضي‌زاده‌هاشمي قوي‌تر و برجسته‌تر بودند؛ بيان آقاي جليلي خيلي بهتر بود. هشت سال در مورد برنامه‌ها کار کرده بود، اما چون تصوير قبلي از آقاي جليلي وجود داشت رأي‌دهنده اصول‌گرا معتقد بود که آقاي جليلي عامل  باخت اصول‌گراها در‌۹۲ بود، رأي‌دهنده اصلاح‌طلب هم او را تندرو مي‌دانست؛ بنابراين، اين تصوير پيشيني به آقاي جليلي اجازه نمي‌داد که در مناظره‌ها خيلي بدرخشد، با اينکه عملکرد بهتري نسبت به آقاي قاضي‌زاده داشت.

برنامه قاضي‌زاده از جليلي ضعيف‌تر بود
اين کارشناس مسائل سياسي تاکيد کرد: ولي عملکرد آقاي قاضي‌زاده بيشتر به چشم آمد؛ زيرا کسي در اين سطح از او انتظار نداشت. اين قاعده‌اي است که در کمپين به آن مي‌گويند قاعده سطح انتظارات؛ يعني هرچه سطح انتظارات رأي‌دهنده از يک نامزد کمتر باشد به همان اندازه، درخشش اندک آن نامزد به چشم مي‌آيد و بزرگ جلوه مي‌کند.

وي تاکيد کرد: ضمن اينکه فشار روي آن نامزد در مناظره‌ها در کمپين کمتر است. در کنار اين مزيت آقاي قاضي‌زاده‌هاشمي دو ضعف داشت؛ يکي اينکه کمپين در واقع تبديل شده بود، به برنامه، ضمن اينکه در ارائه آن برنامه هم به نظرم موفقيت لازم را نداشت. يعني چون برنامه به زبان تخصصي ارائه مي‌شد، براي رأي‌دهند عادي خيلي قابل فهم نبود. قهرمان‌پور تاکيد کرد: دولت سلام چه هست؟ مثلا  در قياس با برنامه آقاي جليلي به نظر مي‌رسد که برنامه ايشان ضعيف‌تر بود. هر‌چند تاکيدش به برنامه را جوانان تهيه کردند، کمک مي‌کرد به اينکه برنامه او در واقع از نظر رأي‌دهنده مردد، معتبر جلوه کند.
اين کارشناس مسائل سياسي تاکيد کرد: ضعف دوم آقاي قاضي‌زاده اين بود که در مناظره‌ها وارد دعواها نمي‌شد، هرچند در مناظره‌هاي امسال به‌دليل قطع شدن ميکروفون‌ها و باز نبودن همزمان ميکروفون‌ها، امکان بحث و جدل همزمان بين نامزدها وجود نداشت، اما در همان چند موضوع مورد اختلافي که نامزدها نظرات مختلف خود را بيان مي‌کردند، آقاي قاضي‌زاده در اغلب موارد سعي مي‌کرد که بي‌طرف بماند. 
وي افزود: بي‌طرفي از نظر رأي‌دهنده مردد تا حدي مفيد بود ولي از نظر رأي‌دهنده اصول‌گرا، خيلي مفيد نبود. رأي‌دهنده اصول‌گرا انتظار داشت که آقاي قاضي‌زاده بيشتر از اين از مواضع اصول‌گرايانه خود دفاع کند؛ 
در حالي که آقاي قاضي‌زاده در مناظره به ندرت اشاره مي‌کرد به اينکه اصول‌گرا هست يا در موارد خيلي اندکي  از آقاي رييسي حمايت کرد.  ضمن اينکه از آقاي زاکاني و جليلي  حمايت خاصي نکرد و دوبار به صورت خيلي محدود و سريع از آقاي رئيسي دفاع ضمني کرد.
قهرمان‌پور افزود: شايد به اين دليل که آقاي قاضي‌زاده فکر مي‌کرد براي رأي‌دهنده مردد جذاب هست و نمي‌خواست خودش را براي رأي‌دهنده مردد، سياسي جلوه بدهد و به قول معروف  وسوسه مي‌شد حرف‌هايي بزند که رأي‌دهنده مردد از آن خوشش مي‌آيد؛ اتفاقي که در اين حالت مي‌افتد اين است که آقاي قاضي‌زاده آن پايگاه اصلي خودش در بين اصول‌گراها را ممکن است از دست بدهد؛ ولي در همان حال ممکن  در بين آراي مردد وضيعتش بهتر بشود. به دليل آن دو امتيازي که داشت يعني جوان بودن و 
کمتر شناخته شده بودن. 

قاضي‌زاده بهتر از زاکاني درخشيد
اين کارشناس مسائل سياسي گفت: اينکه آيا عملکرد ايشان در واقع مي‌تواند باعث شده باشد که يک موجي ايجاد کند يا نه، نظر من منفي هست؛ يعني مناظره‌ها چنين چيزي نشان نمي‌داد اما به هر حال يک هفته  تا چند روز تا انتخابات مانده و بايد منتظر باشيم ببينيم آيا اتفاقات پس از مناظره مي‌تواند موجي براي آقاي قاضي‌زاده ايجاد کند يا نه؟
وي افزود: آن چيزي که در مناظره سوم اتفاق افتاد و تعبير شد به درخشش آقاي قاضي‌زاده امري طبيعي مي‌دانم و نشانه يک  موج گسترده‌اي که بتواند ايشان را به مرحله  دوم انتخابات ببرد يا باعث پيروزي ايشان بشود، نمي‌دانم؛ ولي ممکن است بر اثر  اتفاقاتي که در روزهاي آينده در داخل اصول‌گرا‌ها مي افتد رأي‌شان يک ذره بيشتر شود ولي در کل اگر بخواهم مقايسه بکنم، علي‌رغم انتظاري که من داشتم آقاي قاضي‌زاده بهتر از آقاي زاکاني درخشيد.
قهرمان‌پور تاکيد کرد: آقاي زاکاني بيشتر از آقاي قاضي‌زاده از اصول‌گرايي دفاع  کرد و به دولت حمله کرد. از آقاي رئيسي  دفاع کرد. با آقاي همتي در افتاد و همين‌ها باعث شد فرصت کافي براي ارائه کمپين مثبت خودش نداشته باشد. در حالي که آقاي قاضي‌زاده در قياس با آقاي زاکاني کمتر از مباني اصول‌گرايي دفاع کرد و اين باعث شد که آن سهم کمپين مثبت بيشتر باشد و بيشتر از آقاي زاکاني توانست خودش به رأي‌دهنده مردد عرضه کند.
 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar