تکل نامزدهای پوششی زیر پای ابراهیم رئیسی

فرارو/متن پيش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
درحالي که تنها چهار روز به موعد برگزاري انتخابات رياست جمهوري باقي مانده، از بين ۵ نامزد اصولگرا تنها انصراف زاکاني قطعي است و در اين بين جليلي و قاضي زاده هاشمي به نظر ميرسد قصدي براي کناره گيري به نفع ابراهيم رئيسي ندارند، رضايي نيز از همان ابتدا اعلام کرد که تا انتها در رقابت باقي خواهد ماند.
به گزارش فرارو، حسين شريعتمداري در سرمقاله کيهان از نامزدهاي اصولگرا خواست که انصراف دهند. او در اين باره نوشته بود:"آنچه بيترديد ميتوان گفت اينکه حضور هر ۵ نامزد جبهه انقلاب در انتخابات و خودداري ۴ تن آنها از کنارهگيري به نفع نفر پنجم، خطاي بزرگي است که دود آن به چشم جبهه انقلاب ميرود و ميتوان اين خطا را با توجه به دامنه اثر نامطلوب و خسارتآفريني که درپي دارد، گناهي نابخشودني دانست و دقيقاً به همين علت است که عواقب آن از نگاه نامزدهاي طيف انقلاب دور نمانده و شواهدي حاکي از تصميم به باقي ماندن يکي از آنها در دست است. "
اين در حالي است که اميرحسين قاضي زاده هاشمي روز يکشنبه در حساب کاربري خود در توئيتر در واکنش به شريعتمداري نوشت: ميدان را باز کنيد؛ ميخواهيم ايران جديد را بسازيم. وي افزود: بر اساس وظيفه شرعي و با تکيه بر اعتماد مردم و توجه به مطالبات و لطف گسترده هموطنان که پس از مناظرهها شاهد هستيم، به لطف الهي تا آخر انتخابات در صحنه خواهم بود. پيش به سوي دولت سلام.
اين در حالي است که در حال حاضر به نوع دعواي اصلي بر سر قاضي زاده است که با توجه به عملکردش در مناظرات با اقبال نسبي روبرو شده، حاضر به کنار رفتن نيست، او خود را مصداق نامزد جوان انقلابي ميداند و کنار نميرود، او در آخرين موضع گيري خود نيز طي پيام صوتي که در کانال رسمي خود در تلگرام منتشر کرده، خطاب به هواداران خود گفته که تا آخر خواهد ايستاد.
سعيد جليلي نيز تاکنون نشانهاي از کنار رفتن بروز نداده است و محسن رضايي نيز صريحا در مناظرات اعلام کرد کنار نخواهد کشيد، حال بايد ديد در روزهاي منتهي به انتخابات چه سناريويي براي اصولگرايان رقم خواهد خورد.
آقايان کنار نروند، انتخابات به دور دوم کشيده ميشود
حسين کنعاني مقدم فعال سياسي اصولگرا در گفتگو با فرارو با اشاره به اينکه عدم کناره گيري نامزدهاي اين جريان ميتوان تبعات جبران ناپذيري به دنبال داشته باشد، اظهارداشت: با توجه به اينکه سبد راي ۵ نامزد جبهه انقلاب تقريبا يکسان است، عدم انصراف آنها به نفع يک نفر ميتواند انتخابات را به دور دوم بکشاند، به نوعي ميتوان گفت، آنها بايد دور يک ميز بنشينند و با تشکيل يک دولت ائتلافي سعي کنند، حداکثر آراي ممکن را کسب کنند.
وي افزود: به نوعي ميتوان گفت، با حضور اکثريت نامزدها در صحنه آرا شکسته خواهد شد و انتخابات دو مرحلهاي ميشود، در دور دوم نيز به طور مثال اگر آقاي رئيسي با آقاي همتي حضور داشته باشند، احتمال شکست آقاي رئيسي وجود دارد، به مانند آنچه در سال ۸۴ رخ داد، بنابراين بايد اصولگرايان از بروز چنين موضوعي جلوگيري کنند.
کنعانيمقدم گفت: اين احتمال وجود دارد که با دو قطبي شدن انتخابات در دور دوم آراء خاموش و خاکستري نيز به ميدان بيايد، که اين کار را براي نامزد اصولگرايان در دور دوم سخت خواهد کرد، بنابراين بايد نامزدها خود کناره گيري کنند، يا اينکه از سازوکارهاي تشکيلاتي موجود انتخاباتي در درون جبهه انقلاب با مذاکره و گفتگو يا نامزدهاي جريان انتقلاب آنها را قانع به انصراف کنند.
اين فعال سياسي اصول گرا در پاسخ به اين پرسش که آيا اصولگرايان پيش بيني چنين موضوعي را از قبل نميکردند، با توحه به تجربياتي که در گذشته وجود داشت، يادآور شد: به دليل اينکه اصول گرايان داراي يک رهبري منسجم نيستند که حرف اول و آخر را بزند، شاهد چنين وضعتي هستيم، در حال حاضر هم شوراي ائتلاف حضور دارد و هم شورا وحدت، در حالي که به طور مثال در بين اصلاح طلبان آقاي خاتمي به نوعي حرف اول و آخر را ميزند، اين موضوعي است که براي اصول گرايان وجود دارد.
سه شنبه تکليف مشخص خواهد شد
حميدرضا ترقي عضو شوراي مرکزي حزب موتلفه در گفتگو با فرارو با اشاره به اينکه با توجه به وضعيتي که وجود دارد، تکليف انصراف نامزدها تا فردا سهشنبه مشخص خواهد شد، اظهار داشت: با توجه به نظرسنجيهايي که در حال انجام است، آخرين وضعيت درصدهاي نامزدهاي جبهه انقلاب تا فردا نهايي ميشود و اين موضوع ميتواند براي تصميم گيري نهايي مورد استفاده قرار گيرد.
وي با بيان اينکه به غير از آقاي زاکاني تاکنون انصراف هيج نامزدي مشخص نشده است، گفت: آقايان رضايي، جليلي و قاضي زاده همچنان اصرار بر ماندن در صحنه دارند، اما بايد ديد که اين آقايان در نظرسنجيها چه وضعيتي دارند که تا بر اساس آن ببيند، آيا مصلحت است که کنار بروند يا خير، بايد تا فردا صبر کرد و ديد که بر اساس نظرسنجيها کداميک از نامزدها با جهش راي روبرو شده اند.
ترقي يادآور شد: اگر آراي آقاي رييسي از ۵۰ درصد عبور کند، زياد نياز نيست که نامزدها کنار بکشند، اما اگر قرار باشد که انتخابات به دور دوم کشيده شده، با توجه به وضعيتي که آرا ميتواند داشته باشد، آن زمان بايد نامزدها مصلحتهاي جبهه انقلاب را درک کرده و به نفع آقاي رييسي که داراي راي اول است انصراف دهند.
عضو شوراي مرکزي حزب موتلفه اضافه کرد: با توجه شرايطي که وجود دارد، شوراي وحدت با نامزدها در حال رايزني است که به نفع آقاي رئيسي انصراف دهند و اين مذاکرات همچنان در جريان است و اميدواريم در نهايت نيز آنچه که به نفع انقلاب و نظام است رخ دهد.