نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

صادق لاریجانی جایگزین احتمالی آیت‌ا... جنتی!

منبع
آرمان ملي
بروزرسانی
صادق لاریجانی جایگزین احتمالی آیت‌ا... جنتی!

آرمان ملي/متن پيش رو در آرمان ملي منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
 
انتخابات رياست‌جمهوري هم به پايان رسيد و حجت‌الاسلام رئيسي به عنوان منتخب مردم معرفي شد. از سال 1392 تا 1400 حسن روحاني در پاستور حضور داشت و کشور را با فشار‌هاي دخلي و خارجي به نحوي مديريت کرد که در کنار دستاوردهاي مفيد، ضرر کمتري متوجه زندگي مردم شود. دولت روحاني هم مانند همه دولت‌هاي گذشته داراي مخالفياني بوده که هدف آنها از سنگ‌اندازي در مسير فعاليت‌هاي دولت القاي ناکارآمدي روحاني و مردانش تعريف شده تا بتوانند در زمان انتخابات رياست‌جمهوري 1400 کانديداي خود را به عرصه وارد کنند. اما آينده روحاني پس از خروج از پاستور چه مي‌شود و کشور شاهد چه تغييراتي در سطح مديريتي دولت و نهادهاي ديگر خواهد شد. اين سوالي است که ««آرمان ملي»» به بررسي آن پرداخته و در اين باره با دو فعال سياسي و اقتصادي به گفت‌و‌گو پرداخته است.  سيد حميد حسيني، فعال سياسي و عضو اتاق بازرگاني تمايل دارد تغييراتي در بخش‌هاي ديگر کشور رخ دهد و آينده‌اي که براي حسن روحاني پيش‌بيني مي‌کند، حضور در مجمع تشخيص مصلحت است. گفت‌وگوي دکتر حسيني با «آرمان ملي» را در ادامه مي‌خوانيد.
 دوره 8 ساله رياست‌جمهوري روحاني هم به روزهاي پاياني خود نزديک است. تصور مي‌کنيد چه تغييراتي در بخش‌هاي مديريتي کشور رخ مي‌دهد؟
اتفاقاتي پس از انتخابات رياست‌جمهوري در کشور رخ داد که نامه حقانيان و فرزندش يکي از آنها بود. به نظر مي‌رسد آقاي اژه‌اي به رياست قوه قضائيه مي‌رسد‌، آقاي صادق لاريجاني جايگزين آيت‌ا... جنتي شده و آقاي روحاني به مجمع تشخيص مصلحت نظام مي‌رود که در همين راستا تعدادي از اعضاي مجمع تشخيص تغيير خواهند کرد. آنچه مطرح کردم يک احتمال است که اميدوارم به حقيقت تبديل شود  و در واقع آرزوي من است که اين تغييرات صورت بگيرد.
 تصور مي‌کنيد با توجه به تخريب 8 ساله روحاني از سوي مخالفانش، او از پذيرش خوبي در مجمع تشخيص مصلحت برخوردار شود؟

اگر دوستان با شرايط کشور آشنا شوند، متوجه خواهند شد عملکرد آقاي روحاني قابل‌قبول بوده است. 
 از سوي ديگر تصور نمي‌کنيد گلايه اصلاح‌طلبان و مردم از عملکرد دولت آقاي روحاني سبب کاهش محبوبيت اجتماعي او شده است؟
آنچه مردم از آن گلايه دارند، ارتباطي با رياست‌جمهوري ندارد؛ يعني مردم چيزهايي مي‌خواهند که‌ تحقق‌شان‌، هيچ‌گاه در اختيار رياست‌جمهوري نبوده است. عملکرد 7 يا 8 وزارتحانه دولت آقاي روحاني مطلوب بوده و مي‌توان با ارائه شاخص و آمار ثابت کرد که عملکرد دولت آقاي روحاني قابل قبول است. هرچند عملکرد برخي وزاتخانه‌ها هم قابل‌قبول نبوده است. نبايد با نگاه صفر و صدي به ارزيابي عمکلرد دولت آقاي روحاني پرداخته شود.
   با مرور سرنوشت روساي‌جمهور گذشته به اين نتيجه مي‌رسيم که هر يک از آنها با چالش‌هايي مواجه شده‌اند. به عنوان نمونه آقاي خاتمي از برخي عرصه‌ها کنار گذاشته شد و محمود احمدي‌نژاد خود را در قالب يک معترض به نمايش گذاشت. چرا روساي‌جمهوري چنين سرنوشتي دارند و تصور مي‌کنيد آقاي‌روحاني هم به اين مسير مي‌رود؟
تصور مي‌کنم آقاي روحاني مانند آقاي هاشمي باشد و مشکل زيادي براي دوران پس از رياست‌جمهوري نداشته باشد. او در جهت تحکيم حاکميت همراهي کرده و بهانه‌اي به دست گروه و جناح‌ها مقابل نداده که از او عصباني باشند؛ ضمن اينکه سياست‌هايش با سياست‌هاي کلي نظام هماهنگ بوده است. احتمالا رهبري در پايان کار دولت دوازدهم و معرفي دولت جديد از آقاي روحاني و اقدامات دولت او تشکر خواهد کرد. رهبري به غير از موضوعات مربوط به آقاي ظريف و فايل منتشر‌شده‌، انتقادي به دولت روحاني نداشته و همه موضع‌گيري‌هاي رهبري در حمايت از دولت بوده است؛ حتي نمايندگان مجلس را از توهين و برخوردهاي تند و راديکالي با دولت منع کرده‌اند‌. در خاطر ندارم که رهبري در برابر سخنان روحاني و کارهاي دولت موضع‌گيري داشته باشند.
  به عنوان يک فعال سياسي و اقتصادي تصور مي‌کنيد با توجه به شرايط کنوني کشور چه بايد کرد؟
اگر راهي باز نکنيم که سياسيون بتوانند سياست‌ورزي کنند، 4 ميليون رايي که  باطله بوده و 6 و 7 ميليوني که ديگران راي داشته‌اند، به آراي ناراضيان در انتخابات اضافه مي‌شود. بنابراين دو‌قطبي جديدي شکل مي‌گيرد؛ يعني اگر تا امروز دو‌قطبي اصلاح‌طلب و اصولگرا درکشور بود‌، اکنون يک دو‌قطبي ديگر بين طرفداران و مخالفان نظام شکل گرفته و رهبري جريانات سياسي به گروه‌هاي خارج از کشور مي‌رسد که به نفع نظام نيست. بايد هزينه و سوبسيد داده شود که اصلاح‌طلبان را در صحنه نگه دارند و اين اقدام حتما بايد انجام شود. همچنين اصولگراها دو دسته شوند تا اينگونه احساس نشود که مسيري براي فعاليت‌هاي سياسي درکشور وجود ندارد و همه راه‌ها مسدود شده است.
 جايگاه روحاني فعلا مجمع تشخيص است؟
فائزه هاشمي فعال سياسي اصلاح‌طلب هم معتقد است آقاي روحاني پس از پايان حضورش در پاستور در مجمع تشخيص مصلحت حضور خواهد داشت. او چنين به سوال ««آرمان ملي»» پاسخ داده است.
 چه آينده‌اي براي آقاي روحاني پس از خروج از پاستور متصور هستيد؟
اصولگرايان دشمني زيادي با آقاي روحاني پيدا کرده‌اند و درصدد هستند تقصيرات خودشان را به هر دليلي به گردن آقاي روحاني بيندارند.
  درست است. سوال اين است که آقاي روحاني در چه نهادي حضور پيدا مي‌کند؟
طبق روال حقوقي و  قانوني اگر خودشان مخالف نباشند، عضو مجمع تشخيص مصلحت مي‌شوند و به عنوان شخصيت حقوقي‌ در مجمع حضور پيدا مي‌کنند؛ چرا‌که روساي‌جمهور بر اساس قانون پس از پايان عمر دولت‌شان عضو اين نهاد خواهند شد، مگر اينکه خودشان نخواهند که آقاي خاتمي چنين بود؛ يعني خودش تمايلي به حضور در مجمع تشخيص نداشت. 
  يعني آقاي روحاني در جايگاه ديگري قرار نمي‌گيرد؟
دور از انتظار است پست ديگري  پس از پايان دوران رياست‌جمهوري در اختيار آقاي روحاني قرار بگيرد.  اگر مخالفت‌هاي تند و تيز مخالفان کاهش پيدا کند، شايد در آن زمان اتقافات ديگري رخ دهد.
  به هر حال پس از پايان عمر دولت مخالفت‌ها به مرور کم مي‌شود. چه مخالفتي باعث شده شما از زاويه تند مخالفان با روحاني سخن مي‌گوييد؟
به عنوان مثال انسان پس از شنيدن اظهارات نمايندگان در مجلس وحشت مي‌کند؛ چرا‌که خيلي از اين افراد زاويه تندي با آقاي روحاني پيدا کرده‌اند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره