نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

نهاد ریاست‌جمهوری باید چابک شود

منبع
فرهيختگان
بروزرسانی
نهاد ریاست‌جمهوری باید چابک شود

فرهيختگان/متن پيش رو در فرهيختگان منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست

معين رضيئي/ ميان چهره‌هايي که دفتر رئيس‌جمهور منتخب با آنها تماس گرفته است، محمود صادقي، نماينده سابق مجلس و يکي از کانديداهاي رياست‌جمهوري اصلاح‌طلبان نيز حضور داشته است. او در گفت‌وگو با «فرهيختگان» به جزئيات اين تماس و پيشنهادهايي که به رئيس‌جمهور منتخب داده، اشاره کرده است. متن گفت‌وگو با صادقي را در ادامه مي‌خوانيد.

از دفتر رئيس‌جمهور منتخب با شما تماس گرفته شده است. ارزيابي شما از اين تماس چيست و شما چه نکاتي را منتقل کرديد؟

بله، از دفتر رئيس‌جمهور منتخب با بنده تماس گرفتند اما به دليل اينکه شماره بدون نام بود، من معمولا به اين شماره‌ها جواب نمي‌دهم ولي چند بار تماس گرفتند. گفتم حتما کار مهمي است. اين نشان مي‌داد که جدي و پيگير هستند. البته با تعداد زيادي تماس برقرار شده و به نظرم بايد يک سازوکار براي سازماندهي و پيگيري اين مسائل ايجاد شود و در تماس باشند تا اعتماد برقرار شود و اين ارتباط تقويت شود تا بتواند تداوم پيدا کنند. ديروز بعد از يک ارزيابي اوليه که درباره جديت اين تماس داشتم، متقاعد شدم که مي‌توان بنا را بر حسن‌نيت و جديت گذاشت. ديروز 3 يا 4 پيشنهاد به دفتر رئيسي دادم. امروز هم 4 يا 5 پيشنهاد به محسني‌اژه‌اي دادم.

شما چه پيشنهاهايي به رئيس‌جمهور منتخب داديد؟

 پيشنهادهايي که به رئيسي دادم عمدتا درباره ضوابط انتخاب اعضاي کابينه بود. بحث‌هايي از قبيل مديريت تعارض منافع. اينکه مراقبت کنند اشخاصي را که انتخاب مي‌کنند با يک شيوه‌نامه‌اي باشد که گرفتار تعارض منافع نباشند. بعد چند تا پيشنهاد درباره برنامه‌هايشان بود. يکي درباره اقتصاد محيط‌زيست‌محور پيشنهاد کلي دادم چون اينها برنامه‌ خودم بود که آن را تهيه کرده بودم. گفتم اگر تفصيلي‌اش را بخواهند در اختيارشان قرار مي‌دهم. يک پيشنهاد هم براي چابک‌سازي نهاد رياست‌جمهوري دادم. اين چابک‌سازي با حذف و ادغام برخي از پست‌ها در نهاد رياست‌جمهوري اتفاق مي‌افتد. يعني برخي معاونت‌ها و پست‌هايي که ضرورت ندارد، بايد منحل شوند و به دستگاه‌هاي ذي‌ربط انتقال پيدا کنند.

امکان دارد به‌صورت مصداقي اشاره کنيد؟

مثلا معاونت اقتصادي رياست‌جمهوري. به نظرم وقتي که وزارت اقتصاد وجود دارد، نيازي به اين معاونت نيست. اساسا هر کاري که رئيس‌جمهور مي‌خواهد در اقتصاد انجام دهد، با وزارت مي‌تواند و ديگر نياز به معاونت موازي با وزارت اقتصاد نيست. يا معاونت علمي‌وفناوري رئيس‌جمهور وقتي وزارت علوم وجود دارد ديگر نيازي به اين معاونت نيست. رئيس‌جمهور وزارت علوم و دانشگاه‌ها را تقويت کند.
يا مثلا رئيس‌جمهور نياز به معاونت پارلماني ندارد و مي‌تواند يک مديرکل زيرمجموعه معاونت اول ايجاد کند. برخي از دستيارها مثل دستيار حقوق شهروندي مي‌توانند از طريق وزارت دادگستري عمل کنند تا وزير دادگستري که جايگاه مناسبي در دولت ندارد، جايگاهش ارتقا پيدا کند. در تشکيلات وزارت دادگستري هم يک معاونت حقوق شهروندي هست. اين وظيفه را از آنجاها بخواهد. يا مثلا سازمان حفاظت محيط‌زيست که در حد يک معاونت است به يک وزارتخانه ارتقا پيدا کند، زيرا هم کارش مهم است و هم اينکه توسط مجلس نظارت‌پذير شود. اينها فعلا پيشنهادهاي اوليه من به رئيسي بوده است. به محسني‌اژه‌اي هم پيشنهادهايي دادم که متن آن را در کانال تلگرامي‌ام منتشر کرده‌ام.

برخي معتقدند بايد اين پيشنهادها ادامه‌دار باشد و فرآيندي براي بررسي و سنجش‌پذيري آن در دفتر رئيس‌جمهور وجود داشته باشد.

خودشان که از دفتر رئيسي تماس گرفتند گفتند در اين مقطع از طريق اين شماره با شما در ارتباط هستيم و بعد از اين راه‌هاي مناسب‌تر و بهتري را درپيش مي‌گيريم. يعني ارتقا مي‌دهند. گفتند اين ارتباط استمرار پيدا مي‌کند و راه‌هاي بهتري هم جايگزين مي‌شود. ابتدا درخواست کردند که مطمئن شوند اين پيشنهادها دريافت مي‌شود. گفتم برخي از نکات هم جنبه محرمانه دارد و از اين طريق نمي‌توانم ارسال کنم. در پاسخ گفتند اگر مطلب محرمانه‌اي هست، مکاتبه مستقيم کنيد. طبيعتا ما بعد از ارائه پيشنهادها منتظر مي‌مانيم تا ببينيم چه بازخوردي دارد. آيا اين پيشنهادها مورد توجه قرار مي‌گيرد يا خير؟ تا بعدا آن را ادامه دهيم. اميدواريم که جديت داشته باشند و اين تماس جنبه نمايشي نداشته باشد و اهداف ديگري پشت آن نباشد ولي ما با لحاظ همه احتمالات، بنا را بر حسن‌نيت گذاشتيم. اين قدم خوبي است و مي‌تواند براي مقامات تبديل به يک سنت شود. اميدواريم که در عمل هم نتايجش را ببينيم.


به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره