قالیباف: مقابل کارشکنی میایستم

وطن امروز/متن پيش رو در وطن امروز منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه بنده حاضرم براي حل مشکلات مردم کفش هر کسي را واکس بزنم تا مسالهاي از مسائل مردم حل شود، اظهار داشت: البته اگر فردي بخواهد در برابر حل مشکلات مردم کارشکني کند، مقابل او ميايستم.
محمدباقر قاليباف در نشست مجمع نمايندگان استان خوزستان با بيان اينکه به خاطر مردم وفادار اين استان، من به اندازه کافي و فارغ از درخواستهاي مردمي و مطالبات اين روزهاي نمايندگان، انگيزه لازم براي پيگيري مسائل استان خوزستان را دارم، گفت: اين امور وقتي ثمربخش خواهد بود که همافزايي کافي در دستگاههاي مختلف براي انجام يک کار وجود داشته باشد. رئيس مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: مشکل اصلي و درد اساسي امروز ما در کشور سرکش بودن نظام اداري و اجرايي است و ظاهرا کسي مسؤول مسائل و مشکلات به وجود آمده نيست. وي با اشاره به مسائل اخير استان خوزستان و تاکيد بر اينکه نبايد نمايندگان را از جلسات کارشناسي مربوط به حل معضلات اين استان حذف کرد، تاکيد کرد: قطعا نمايندگان مجلس از هر کس ديگري در انتقال پيام مردم محقتر هستند و نماينده ميتواند حرف مردم را از مسؤولان به صورت منسجم پيگيري کند. روز دوشنبه جلسهاي در کميسيون امور داخلي کشور و شوراها برگزار شد، در آن جلسه به اين نکته اشاره کردم که در موضوع رفع تنش آبي 740 روستاي خوزستان ۲ مجموعه در انجام وظايف خود کوتاهي کردهاند.
رئيس قوه مقننه با اشاره به تخصيص اعتبار هزار ميليارد توماني براي حل بخشي از مشکلات تنش آبي خوزستان که در جريان نظارت ميداني سال گذشته از اين استان نهايي شد، تاکيد کرد: حداقل در بحث تخصيص اين هزار ميليارد تومان که سازمان برنامه بايد به اين مناطق اختصاص ميداد، سازمان برنامه و وزارت نفت کوتاهي کردند، در حالي که اين مساله با پيگيري براحتي قابل حلوفصل بود. وي با اشاره به موانع جدياي که در نتيجه بروکراسي اداري مقابل تامين اين اعتبار ايجاد شد، گفت: از شهريور سال گذشته ميدانستيم 740 روستاي خوزستان دچار تنش و بحران آب هستند که با برنامهريزي و تصميمات درست ميتوانستيم تا تابستان امسال با کمترين هزينه، بسياري از اين مشکلات را برطرف کنيم ولي امروز با هزينهاي دوچندان بايد اين بحران را رفع کنيم. قاليباف با بيان اينکه ضرورت دارد با پيگيريهاي منسجم بر اين بروکراسي بيدر و پيکر غلبه کنيم، گفت: متاسفانه شاهديم در همين رابطه يکي از مديران سازمان برنامه بيش از 40 روز است نامه مربوط به اعتبار هزار ميليارد توماني را به جريان نينداخته است، در حالي که در پيگيريهاي ما حتي صورت وضعيت براي صنايع نفتي نيز تعيين شده است.
وي با اشاره به وجود صنايع متعدد فعال در استان خوزستان عنوان کرد: بايد مشخص شود سهم اين صنايع از برداشت منابع آبي خوزستان چقدر است. آيا اين صنايع نميخواهند آب استان خوزستان را با اين درآمدهاي هنگفت مديريت کنند؟
قاليباف با اشاره به افزايش بودجه استاني و ملي خوزستان در قانون بودجه 1400 اضافه کرد: براي تحقق اين بودجه قطعا نياز به پيگيري است و نمايندگان مجمع استان بايد اين مهم را انجام دهند. وي همچنين با اشاره به پيگيريهايي که در حوزه زمينهاي وقفي استان خوزستان انجام شده است، گفت: در بسياري از موضوعات از جمله مشکلات اوقافي مطرح شده در نشست امروز با پيگيري و بدون نياز به بودجه، ميتوان مسائل را حل کرد. رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به تدوين نظام مسائل استانهاي مختلف در مجلس عنوان کرد: با تلاشهاي انجامشده و وقتي که گذاشته شد، در حال حاضر نظام مسائل 16 استان به تفکيک تدوين شده و راهکارهاي کوتاه و بلندمدت براي حل مسائل استانها در مرکز پژوهشها و قرارگاه محروميتزدايي مجلس استخراج شده است. وي تصريح کرد: مهم نيست من چه مسؤوليتي دارم، بنده حاضرم براي حل مشکلات مردم کفش هر کسي را واکس بزنم تا مسالهاي از مسائل مردم حل شود. خداوند به اين کارها برکت ميدهد، البته اگر فردي بخواهد در برابر حل مشکلات مردم کارشکني کند، مقابل او ميايستم.
* ضرورت پرداخت حقابه خوزستان
رئيس قوه مقننه ضمن تاکيد بر پرداخت حقابه استان خوزستان يادآور شد: حقابههاي مربوط به پروژههاي انتقال آب 550 هزار هکتاري خوزستان بايد با پيگيري نمايندگان دنبال شود و اعتبارات آن به حوزه آب خوزستان اختصاص پيدا کند. قاليباف با اشاره به تدوين برنامه هفتم توسعه در مجلس شوراي اسلامي عنوان کرد: موضوعات ريشهاي و اساسي استان بايد در برنامه هفتم ديده شود، اگر رقم 3 ميليارد دلاري براي خوزستان دنبال ميشود بايد مشخص شود اين ارقام به تفکيک از چه منابعي تامين و در چه محلي هزينه خواهد شد. حتي اگر لازم است ميتوانيم در مجلس براي اين ارقام مصوبه داشته باشيم.
* اقدامات صورتگرفته نبايد جزيرهاي باشد
وي با اشاره به اقدامات صورتگرفته در شهر اهواز عنوان کرد: اقدامات صورت گرفته در شهر يا استان نبايد به صورت جزيرهاي پيش برود. اگر پولي به استان و شهر اهواز تزريق ميشود، اين اعتبارات بايد به صورت سيستمي هزينه شود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي تشکيل ستاد راهبري با محوريت مجمع نمايندگان استان خوزستان در اين استان را ضروري برشمرد و گفت: بنده نيز به سهم خود اين موضوع را پيگيري خواهم کرد، خوشبختانه امروز استان خوزستان يک نماينده در هياترئيسه و يک رئيس کميسيون دارد و ميتواند مسائل مربوط به استان را از طريق مجلس پيش ببرد.
قاليباف با بيان اينکه درد استان خوزستان کمبود ظرفيتها و نبود منابع مالي نيست، اضافه کرد: جنس محروميت استان خوزستان با برخي ديگر از مناطق قابل قياس نيست، چرا که در بين مردم خوزستان بيش از محروميت، احساس تبعيض وجود دارد. وي با اشاره به حضور خود در شهر خرمشهر در زمان جنگ عنوان کرد: سال 58 در يکي از مناطق خرمشهر عکس يادگاري گرفتم، پس از سالها در دورهاي که در شهرداري تهران مسؤوليت داشتم، به خرمشهر رفته بودم و در همان نقطه مجددا عکس گرفتم و وقتي به اين ۲ عکس نگاه ميکنم، به عنوان يک انقلابي در مقابل سوءمديريتها و کمکاريهايي که در اين مناطق شده است هيچ پاسخي براي مردم خوزستان ندارم. وي تاکيد کرد: البته با پيگيريهاي منسجم ميتوانيم بسياري از مسائل استان را حلوفصل کنيم.
* ورود ديوان محاسبات به نحوه هزينهکرد اعتبارات در خوزستان
رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به تشکيل دولت جديد و تدوين برنامه هفتم، وجود ستاد راهبردي استان خوزستان را ضروري دانست و يادآور شد: يکي از مسائل مهمي که در استان بايد پيگيري شود، اين است که چرا با وجود حجم قابل توجه اختصاص اعتبارات براي استان خوزستان اما خروجي کافي در اين استان ديده نميشود. وي تاکيد کرد: اين مساله از طريق ديوان محاسبات نيز به طور ويژه پيگيري خواهد شد تا مشخص شود اعتبارات به چه نحوي هزينه شده است. قاليباف يادآور شد: به صورت سيستمي نيز موضوعات مربوط به نظارت ميداني در استان خوزستان از طريق معاونت نظارت پيگيري خواهد شد تا اين مسائل نيز به سرانجام برسد.