نماد آخرین خبر

خوشا به حال مغولستان!

منبع
شرق
بروزرسانی
خوشا به حال مغولستان!

شرق/متن پيش رو در شرق منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
 
شايد کسي فکرش را نمي‌کرد اگر روزي اسمي از سعيد ملايي بيايد، بايد نفع و فايده‌اش را کشور مغولستان ببرد ولي اين اتفاق روز گذشته رخ داد و مدال نقره ارزشمند بازي‌هاي المپيک که توسط سعيد ملايي به دست آمد، به سبد مغولستاني‌ها واريز شد. ملي‌پوش سابق ايران بعد از اختلاف‌نظري که با مسئولان ورزش ايران پيدا کرد، يک‌باره هواي مهاجرت به سرش زد و مستقيم به آلمان رفت. سعيد ملايي چندي پيش با پرچم ايران در رقابت‌هاي جهاني ژاپن به ميدان رفت ولي بعد از دو باخت مصلحتي به رتبه پنجم رسيد تا حتي روي سکويي که ساگي موکي، جودوکاي اسرائيلي قرار داشت هم حاضر نشود. باخت سعيد ملايي در آن رقابت‌ها پاي مصدوميت گذاشته شد ولي اتفاقات بعد از آن تورنمنت در ژاپن همه را در ايران شوکه کرد؛ سعيد با همراهي مسئولان فدراسيون جهاني جودو به‌جاي ايران، به آلمان فرستاده شد تا در مصاحبه‌اي بحث‌برانگيز بگويد ديگر حاضر نيست به ايران برگردد! سعيد ملايي که بسياري او را بخت اصلي کسب مدال طلا در المپيک براي ايران توصيف مي‌کردند، چندي بعد پناهندگي کشور مغولستان را به دست آورد و در چشم‌به‌هم‌زدني، با پرچم اين کشور در مسابقات مختلف حضور پيدا کرد. او به‌واسطه رنکينگ خوبي که در جدول رده‌بندي جهاني جودو داشت، از مدت‌ها قبل سهميه حضورش در المپيک توکيو را قطعي کرده بود و از اين حيث دغدغه‌اي نداشت.
رفتن سعيد ملايي از ايران فقط تغيير پرچم نبود؛ او در دادگاه عالي ورزش هم عليه مسئولان ايراني شهادت داد و از اين گفت که با توصيه و البته فشار آنها مجبور شده بازي‌هايش را عمدا ببازد تا به رقيب اسرائيلي برخورد نکند. ادعايي بزرگ که البته از سوي مسئولان ورزش ايران رد شد. در همان دادگاه، نمايندگان ايراني از اين گفتند که «مردم» ايران اسرائيل را قبول ندارند و «ورزشکاران» هم جزئي از همين مردم هستند؛ پس اگر کسي کار مي‌کند که با ورزشکار اسرائيلي روبه‌رو نشود، مسئوليتش بر عهده خودش است و هيچ توصيه و سفارشي در کار نخواهد بود.
دادگاه عالي ورزش با استناد به شهادت سعيد ملايي که گفته بود مستقيم از مسئولان رده‌بالاي ورزش دستور گرفته که ببازد تا به رقيب اسرائيلي نخورد، به فدراسيون جهاني جودو اين اختيار را داد تا محروميتي مدت‌دار به جودوي ايران بدهند. فدراسيون جهاني جودو هم در حکمي سنگين، جودوي ايران را چهار سال از فعاليت‌هاي بين‌المللي محروم کرد؛ محروميتي که تا سال 1402 پابرجاست. نبودن جودوي ايران در المپيک 2022 توکيو به‌معناي نبودن ايراني‌ها در اين رقابت نبود؛ مهم‌ترين ايراني حاضر در جودوي توکيو همين سعيد ملايي بود که در اقدامي جنجالي از ايران مهاجرت کرد و بعد پاي محروميت جودوي ايران در دادگاه هم ايستاد. شايد مسئولان ورزش ايران، بعد از کيميا عليزاه، بيشترين حواسشان را به عملکرد سعيد ملايي در اين رقابت‌ها داده بودند تا ببينند او چه مي‌کند. سعيد ملايي پيش‌تر در جمع نزديکانش گفته بود به‌واسطه سياست‌هاي ايران که مقابله با ورزشکاران اسرائيلي يک خط قرمز است، هرگز نمي‌تواند اميدوار به دريافت مدال المپيک باشد. دليل؟ ساگي موکي. جودوکاي مطرح اسرائيلي که توانسته بود خودش را در وزن منهاي 81 کيلوگرم تبديل به رتبه يک دنيا کند، جدي‌ترين رقيب سعيد ملايي محسوب مي‌شد؛ رقيبي که البته مسابقه‌دادن با او محال بود. سعيد گفته بود يکي از دلايل مهاجرتش از ايران اين است که اگر قرار باشد با پرچم ايران مبارزه کند، هرگز شانس کسب مدال المپيک را نخواهد داشت.
در بازي‌هاي المپيک اين دغدغه براي سعيد وجود نداشت؛ او که بعد از مهاجرت از ايران و پذيرفتن تابعيت مغولستاني حتي به اسرائيل هم سفر کرد، ديگر مهيا شده بود تا براي اولين‌بار با ساگي موکي اسرائيلي مبارزه کند. اتفاقي که البته باز‌هم شکل نگرفت! در بازي‌هايي که روز گذشته برگزار شد، ساگي موکي در همان دور اول برابر رقيبي از اتريش شکست خورد و از گردونه بازي‌ها کنار رفت! سعيد ملايي هم از آن طرف جدول يکي پس از ديگري رقبايش را شکست داد و به فينال رسيد. او در روزي که ديگر خبري از ساگي موکي نبود، بخت اول قهرماني در بازي‌ها محسوب مي‌شد ولي در فينال برابر رقيبي از ژاپن شکست خورد و دستش از رسيدن به مدال طلاي المپيک بازماند. با‌وجود اين نقره‌اي که او گرفت، مهم‌ترين مدالي است که يک جودوکاي ايراني در تاريخ بازي‌هاي المپيک به دست آورده است. پيش از سعيد، هيچ ايراني‌اي در المپيک موفق به کسب مدال نشده بود. اين طلسم در شرايطي شکست که مدال نقره سعيد ملايي نه به اسم ايران بلکه به اسم مغولستان در جدول رده‌بندي کلي ثبت شد. به همين راحتي، مدالي که مدت‌ها تصور مي‌شد بايد به اسم ايران و به رنگ طلا باشد، به اسم کشوري ثبت شد که سعيد ملايي حتي در آن زندگي هم نمي‌کند! ملايي بعد از مهاجرت از ايران به آلمان رفته و به همراه همسرش در اين کشور زندگي مي‌کند و فقط در رقابت‌هاي مختلف با پرچم کشور مغولستان به ميدان مي‌رود. مدالي که روز گذشته سعيد ملايي گرفت، اولين مدال ارزشمند مغولستاني‌ها در بازي‌هاي اين دوره از المپيک بود. آنها پيش از اين دو مدال برنز گرفته بودند ولي سعيد ملايي که مي‌رفت با مدال طلايش، مغولستان را در جدول رده‌بندي حتي بالاتر از ايران قرار دهد، نقره گرفت تا اين کشور در ميانه‌هاي جدول رده‌بندي توزيع مدال‌ها قرار بگيرد. سعيد ملايي که براي مبارزه‌کردن با رقيب اسرائيلي مهاجرت کرد و پناهنده شد، بدون اينکه با ساگي موکي روبه‌رو شود، دستش به مدال نقره المپيک رسيد؛ نقره‌اي که حسرت براي ايران و لبخند براي مغولستان در پي دارد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره