نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

دردسرهای تمام‌نشدنی طالبان

منبع
آرمان ملي
بروزرسانی
دردسرهای تمام‌نشدنی طالبان

آرمان ملي/متن پيش رو در آرمان ملي منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
 
 در حال پيشروي هستند. نيروهاي گروهي که آمريکا حضور آن‌ها در افغانستان را پذيرفت و با آن‌ها به توافقي در دوحه رسيد. گروهي که برخي سعي دارند به آن مشروعيت بخشند و در اين جهت اعلام مي‌کنند آن‌ها تغيير کرده‌اند و دست از کشتار برداشته‌اند يا مي‌گويند مردم افغانستان و پشتون‌ها، با جمعيت بسيار، حامي طالبان هستند. گروهي که به‌رغم تلاش‌هاي برخي قدرت‌ها و دولت‌ها هنوز اعتبار و مشروعيت لازم را ميان مردم ندارد، به گفته يکي از نويسندگان افغان آنچه در طول اين بيست‌سال توسط زنان و جوانان افغان به‌دست آمده توسط طالبان نه‌تنها مورد پذيرش نيست، بلکه حتي طالبان نقش اين افراد را به رسميت نمي‌شناسد. پيشتر حتي سخنگوي طالبان در سوالي در‌خصوص اجراي حدود شرعي سخت مانند سنگسار هيچ موضعي مبني بر کنار گذاشتن آن‌ها اتخاذ نکرد. از طرفي برخي طالبان را بلايي دانسته‌اند که آمريکا به جان کشورهاي مقابل خود در منطقه انداخته است. در هفته‌هاي اخير گروهي اين چنين در حال پيشروي در افغانستان با جنگ يا گاهي بدون جنگ و با تسليم نيروهاي دولت مرکزي در محل بوده است. حال با رسيدن درگيري‌ها به هرات، دو پست مرزي نزديک ايران و ترکمنستان به تصرف نيروهاي طالبان درآمده‌اند.
 ادامه درگيري‌ها، آمريکا ورود کرد
روز يکشنبه در اين هفته با حملات هوايي آمريکا عليه طالبان آغاز شد که بخش‌هايي از مناطق تحت تصرف طالبان را بمباران کرد. پيش‌تر آمريکا با تعهد بر سر خروج نيروهاي خود و ديگر نيروهاي ناتو، تعدادي از نيروهاي خود را در کابل براي محافظت از سفارت و فرودگاه باقي گذاشت تا در صورت نياز تجاوزهاي احتمالي طالبان را مهار کند. طالبان اما اين حملات هوايي را محکوم کرده و آن‌ها را خلاف توافق دوحه دانسته. بنابر اظهارات قاري يوسف احمدي، سخنگوي طالبان، در صورت ادامه اين حملات، طالبان به آن‌ها پاسخ خواهد داد. در اين بين برخي يکي از ابعاد توافق دوحه را ايجاد مانع براي طالبان براي تصرف ايالت و شهرهاي اصلي چون هرات دانسته‌اند. به گفته رئيس ستاد مشترک ارتش آمريکا هم‌اکنون حدود نيمي از ۴۱۹ مرکز ناحيه در افغانستان تحت کنترل نيروهاي طالبان است. همچنين در درگيري‌هاي اخير دفتر امداد سازمان ملل متحد در هرات مورد حمله قرار گرفت که به‌گفته نماينده سازمان ملل در افغانستان از سوي نيروهاي ضد‌دولت بوده است، اما تا‌کنون هيچ گروهي مسئوليت اين حملات را نپذيرفته است. در اين حملات يک پليس کشته شد. بنابر اعلام سازمان ملل از اواسط ارديبهشت ماه تا کنون بيش از پنج‌هزار غيرنظامي در افغانستان کشته شده‌اند. مشخص است با رسميت طالبان يا با عدم رسميت آن، با حضور نيروهاي نظامي يا خروج آن‌ها آنچه همواره شاهد هستيم، قرباني‌شدن غيرنظاميان است. غيرنظامياني که حال بيش از پيش با عقب‌نشيني نيروهاي دولت مرکزي در برخي مناطق خود دست به اسلحه برده‌اند و قربانيان بيشتري نيز مي‌دهند. غيرنظامياني که گويا قرباني شدن‌شان در توافقات و ديدارها چندان مورد بحث نيست.
 استقرار طالبان، استقرار ناامني

شب روز شنبه با حملات سنگين در غرب کشور طالبان ادعا کرد که موفق به ورود به برخي مناطق شهر لشکرگاه در هلمند شده است اما به گفته فرمانده ارتش در استان هلمند حمله طالبان با مقاومت شديد نيروهاي امنيتي دفع شده و تلفات سنگين بر آنان وارد شده است با اين وجود بسياري از ساکنان شهر با وخيم‌شدن وضع منطقه از آن فرار کرده‌اند. واضح است طالبان با پيشروي در جنوب‌غربي و غرب افغانستان بيش از هر زمان ديگر به ايران نزديک است، يک تحليلگر مسائل بين‌الملل در اين رابطه اظهار کرد: طالبان با مذاکراتي که با ايران داشته اعلام کرده اگر به استقلال در افغانستان برسند، تهديدي براي همسايگان ايجاد نکنند، اما در عمل بايد منتظر اقدامات بعدي آن‌ها ماند. ممکن اســـت خودشان به طور مستقيم يا نيروهايي تحت حمايت آن‌ها بـــه دخالت‌هـــايي در منــطقه دست بزنند. محمدعلي بصيـري به «آرمان‌ملي» در‌خصــوص بــرخي عــواقب استقلال طالبان گفت: احتمالا شاهد ناامني مرزي براي ايران و برخي ديگر کشورهاي آسياي ميانه خواهيم بود. حداقل اين ناامني و بي‌ثباتي، حتي اگر خود طالبان دست به برخي اقدامات نزند، اين خواهد بود که استقــرار و سختگيري آن‌ها بر مخالفان و مردم در افغانستان باعث فرار جمعيت و روان‌شدن سيل مهاجران به کشورهاي اطراف از جمله ايران شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره