نماد آخرین خبر

بدون تضمین آزادی رسانه‌ها فساد ستیزی محقق نمی‌شود

منبع
آرمان ملي
بروزرسانی
بدون تضمین آزادی رسانه‌ها فساد ستیزی محقق نمی‌شود

آرمان ملي/متن پيش رو در آرمان ملي منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
 
سيد ابراهيم رئيسي در نخستين گفت وگوي خود با مردم به موضوعات اصلي کشور از جمله مقابله با کرونا، مشکلات معيشتي و مذاکرات هسته‌اي، اشاره کرد و چندين وعده به مردم داد. اين وعده‌ها شامل واردات واکسن، تامين مالي واکسن، تسريع واکسيناسيون، پرداخت معوقات کادر درماني، ساخت۴ ميليون مسکن، مبارزه با فساد، ارتباط نزديک با مردم، گزارش دهي به مردم، ايجاد ثبات در بازار، کاهش تورم، افزايش توليد، کاهش بيکاري، فعال کردن اقتصاد گردشگري و اقتصاد دريا، تضمين سرمايه گذاري براي ايرانيان و ادامه مذاکرات هسته‌اي براي رفع تحريم‌ها بود. در اين ميان شايد يکي از وعده‌ها از مدت‌ها قبل از انتخابات رياست جمهوري تا به امروز به وفور از زبان سيد ابراهيم رئيسي شنيده مي‌شود و بسيار پر حرف و حديث شده است که مبارزه با فساد و بسترهاي فسادزا است. اتفاقي که به نظر مي‌رسد در اين برهه زماني کاري آسان نباشد و نياز به زمينه‌هاي زيادي داشته باشد. مقوله‌اي که هرگاه حداقل از سوي رسانه‌ها در ساليان گذشته به آن پرداخته شده است، با روي خوش به آن توجه نکرده‌اند و بعضا جاي شاکي و متشاکي نيز عوض شده است. رويه‌اي که با توجه به چينش کابينه‌اي خاص از سوي رئيس جمهور شايد سخت‌تر نيز شود. در راستاي بررسي اين مساله «آرمان ملي» گفت و گويي با حسن خليل آبادي، فعال سياسي اصلاح‌طلب داشته است که در ادامه مي‌خوانيد. 
 رئيس جمهور با کابينه فعلي مي‌تواند به وعده‌هايي که داده عمل کند؟ 
امروز کشور نياز دارد تا منافع ملي کشور به عنوان هدف دولت ترسيم شود و اميد است دولت سيزدهم بتواند در اين مسير گام بردارد و مشکلات را حل و فصل کند. در اين ميان به نظر مي‌رسد موانعي نيز وجود داشته باشد. کابينه دولت سيزدهم يک کابينه ناآشنا و کم تجربه به نظر مي‌رسد. در بعضي از سمت‌ها سوابق اجرايي مرتبط با وزارتخانه ديده نمي‌شود و اين امراز امروز نگراني‌هايي به وجود آورده است. در وهله نخست هم‌گرايي در تيم اقتصادي دولت مشاهده نمي‌شود و شايد اين امر در آينده مشکل آفرين باشد. امروز تيم اقتصادي دولت هر کدام، تفکرات خاص خود را دارند و همگن نيستند. بزرگ‌ترين وزارتخانه دولت يعني وزارت آموزش و پرورش با ميليون‌ها مخاطب امروز هنوز بدون وزير است و با سرپرست مديريت مي‌شود. نياز بود تا رئيس جمهور، وزارتخانه حساس آموزش و پرورش را با انتخاب گزينه‌اي مناسب‌تر، از بلاتکليفي خارج مي‌کرد. امروز تمامي خانواده‌ها قسمتي مهم از زندگيشان به اين وزارتخانه گره خورده است و بايد هر چه سريع‌تر وزير آن نيز مشخص شود. اين يک نقطه منفي براي کابينه است و بايد برطرف شود. من به شخصه اميدوار نيستم با اين ترکيب فعلي کابينه، دولت سيزدهم بتواند موفق عمل کند. 
 چه آفت هايي در کمين دولت سيزدهم وجود دارد؟ 

براي مثال مي‌توان گفت امروز يک چهره نظامي در سمت وزارت کشور حضور دارد که يک منصب سياسي است. اگر رويه به گونه‌اي باشد که به تبع اين انتخاب، استانداران و فرمانداران نيز گرايش نظامي داشته باشند، نمي‌تواند خوشايند باشد و دولت بايد در اين عرصه با دقت عمل کند. نياز بود تا يک چهره سياسي به عنوان وزير کشور دولت سيزدهم منصوب مي‌شد تا نگراني‌ها در اين خصوص کمتر باشد. آقاي وحيدي يک شخصيت شناخته شده و معتمد است اما بايد از انتخاب چهره‌هاي نظامي براي سمت‌هاي مهم پرهيز کند. امور سياسي بايد از امور نظامي و انتظامي مجزا باشد و چند جانبه گرايي بايد در دستور کار وزارت کشور قرار گيرد. اميد است وزير کشور از چهره‌هاي خوش نام و مقبول مردم استفاده کند و تخصص گرايي را در دستور کار قرار دهد. دولت بايد از افراد نخبه، دانشگاهيان و فرهيختگان استفاده کند و با برگزاري جلسات هم انديشي، از آنها استفاده کند. دولت بايد مردم را در قدرت شريک کند تا بتواند موفق شود. يکي از مسيرهاي مشارکت مردم در اداره کشور، گذرگاه شوراها است و دولت بايد به اين عرصه بها داده و انتظار داريم که جايگاه اين نهاد مردمي را ارتقا دهد. 
 رئيس دولت سيزدهم در راستاي مقابله با فساد و بسترهاي فسادزا که بر آن تاکيد زيادي دارد، بايد به چه نکاتي توجه کند؟ 
به دليل محدوديت در گردش آزاد اطلاعات که در کشور وجود دارد و شفاف سازي به خوبي صورت نمي‌گيرد، فساد توليد مي‌شود. امروز امضاهاي طلايي که به‌واسطه نزديک بودن به قدرت شکل مي‌گيرند بايد مسدود شوند و دولت اگر مي‌خواهد با فساد مقابله کند بايد در ابتدا به اين موارد توجه داشته باشد. دولت بايد مراقب باشد، زيرا بسياري منتظر غارت اموال مردم هستند و وزير نفت دولت دوازدهم نيز به درستي به اين مطلب اشاره کرد. دولت اگر مي‌خواهد با فساد مقابله کند، بايد بخش اطلاعرساني کشور با شفافيت عملکرد همه مسئولان را با ذره بين زير نظر داشته باشد. ما زماني مي‌توانيم با فساد مقابله کنيم که آزادي بيان در کشور داشته باشيم. بايد براي مقابله با بسترهاي فسادزا، آزادي رسانه‌ها از سوي دولت تضمين شود. بايد اين ظرفيت در کشور وجود داشته باشد تا اگر در مسيري رانت و يا فساد اقتصادي مشاهده شد، رسانه‌ها و مردم بتوانند آن را پيگيري کنند و با فشار مواجه نشوند. نياز ديگر براي مقابله با فساد، شفافيت است و شفافيت نيز از کانال اطلاع رساني به افکار عمومي مي‌گذرد. دولت سيزدهم بايد از خود شروع کند و آن چه را که مردم نسبت به آن بي‌اطلاع هستند و در دولت در جريان است، را به اطلاع مردم برساند. اقدامات دولت نبايد براي يک جريان خاص باشد و بايد فراگير باشد. دولت مي‌تواند از طريق تقويت سامانه دولت الکترونيک در اين عرصه گام مهمي بردارد. بايد بسترهاي مقابله با فساد ايجاد شود. بايد قوانين نيز در اين عرصه جامع باشد و انحصارها توسط دولت شکسته شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره