بازتاب نامه عجیب و غریب نماینده آبادان در مجلس به وزیر اقتصاد

آفتاب يزد/متن پيش رو در آفتاب يزد منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
اين نماينده مجلس تلفن همراه خود را از دسترس خارج کرده تا در برابر سوال خبرنگاران قرار نگيرد.تلاشهاي خبرنگار آفتاب يزد نيز بيثمر بود
بارها به سبب گافهايي که نمايندگان مجلس در موضوعات مختلف داده اند، سواد آنها به چالش کشيده شده است؛ اما به قول کاربران فضاي مجازي اين يکي ديگر نوبر است! به تازگي تصويري از يک نامه در فضاي مجازي منتشر شده که تاريخ آن 24/6/1400 و پيوست نامه يک صلوات ذکر شده است و در آن نوشته شده «برادر عزيز و انقلابي جناب دکتر خاندوزي وزير محترم اقتصاد، با سلام و تهيت مستدعي است گمرکات گمرکات گمرکات» زير هر يک از کلمه گمرکات نيز ذکر شده « آبادان-اروند کنار- جوئبده». اين نامه که منتسب به سيد مجتبي محفوظي، نماينده مردم آبادان است و خودش هم آن را تائيد کرده؛ به وزير اقتصاد و دارايي نوشته شده تا به قول آقاي نماينده مشکلات گمرک آبادان و اروند کنار را يادآوري کند و صرفا جنبه اطلاع و گوشزد و يادآوري پيرو مکاتبات قبلي بوده است؛ اما متاسفانه هيچ يک از اصول اوليه يک نامه اداري را دارا نيست و بسيار بد خط و بينظم در يک برگه با سر برگ مجلس شوراي اسلامي نوشته شده است. انتشار تصوير مربوط به اين نامه در فضاي مجازي با واکنشهاي گسترده کاربران همراه بوده و خيليها دليل حال و روز امروز خوزستان را وجود همين نمايندگان و مسئولان ميدانند که حتي از ابتداييترين اصول مديريتي هم چيزي سر در نميآورند. اما اين اولين گافي نيست که در خصوص نمايندگان مجلس شاهد آن هستيم. بارها و بارها سطوح پائين علمي و اطلاعاتي نمايندگان مجلس دست مايه طنزپردازان در فضاي مجازي شده است و اين موضوع نشان ميدهد سطح نمايندگان در مجلس شوراي اسلامي که يکي از ارکان مديريتي ونظارتي کشور محسوب ميشود تا چه اندازه تنزل پيدا کرده است!
- واکنشها به نامه آقاي نماينده
نامه آقاي نماينده در فضاي مجازي با حواشي بسياري همراه بوده است و دستمايه طنازان و شاعران شده است. يک کاربر در اين خصوص نوشته است:« بايد تبريک بگوئيم، گريه کنيم، بخنديم، فکر کنيم، گذر کنيم، اين نامه را يکنماينده محترم مجلس براي وزير اقتصاد نوشته است، اگر در مورد اين نامه يک ديوان شعر نگاشته شود، باز از عهده تفسير آن عاجز است، شاعر نيستم ولي از شور و شعف کلماتي را به وزن و قافيه تقديم ميکنم. در حيرتام از سواد اين مرد بزرگ/ وز نوشتن نامه قرقاطي و گنگ/ دل شاد شده، خيالمان راحت شد/ ز آينده و حال نام ايران سترگ »کاربر ديگري در اين خصوص نوشته است:« اگر من، جاي وزير اقتصاد بودم نه تنها به نامهاش پاسخ نميدادم، بلکه ايشان را وادار ميکردم تا پايان اين دوره مجلس حداقل ده بار از روي کتاب فارسي پايه دوم ابتدايي رونويسي کند.»کاربر ديگري هم نوشته: « اين ديگر نوبر است، نمايندهاي که حتي بلد نيست چطور بايد يک نامه اداري به وزير بنويسد چطور ميخواهد قانونگذاري کند؟ واي به حال ما» کاربر ديگري نيز نوشته:« نماينده مجلس شوراي اسلامي سواد نداري يکي رو بذار جات نامه نگاري کنه، اين چه نامه اي؟ چه دست خطي هست؟ چه معني ميده؟»يک کاربر ديگري هم نوشته است:« اين نماينده مجلس حداقل اصول کوتاه نويسي را رعايت کرده است. مختصر و مفيد! انقدر مختصر که کسي متوجه نميشود چه گفته است.»
- گافهاي عجيب نمايندگان مجلس
واقعيت اين است که نمايندگان مجلس شوراي اسلامي حتي نميخواهند که درباره هر چيزي که قرار است اظهار نظر کنند کمي مطالعه داشته باشند تا مرتکب گاف يا سوتي نشوند. اين در حالي است که اين گافها نه تنها در رسانههاي داخلي و شبکههاي اجتماعي بازتاب گسترده دارد، بعضا در رسانههاي خارجي نيز انعکاس پيدا ميکند. چندي پيش محمد صفايي، نماينده گناباد و بجستان در مجلس در پيامي توييتري نوشته بود: «آسيا بزرگترين و ثروتمندترين قارّه جهان است. در اين قارّه دو قدرت نوظهور، ايران در شرق و چين در غرب تبلور يافته، پيمان راهبردي اين دو ميتواند، به برتري قدرت آسيا سرعت بخشد.» عدم اطلاع اين نماينده از موقعيت جغرافيايي ايران و چين و استفاده از تشديد در واژه «قاره» از سوتيهاي او در اين توئيت چند خطي بود. البته اين نماينده بعد از اين اشتباه توئيت خود را اصلاح کرد.با آغاز سال ۱۴۰۰ هم شاهد بوديم محمد رضا احمدي سنگري نماينده رشت در مصاحبه با شبکه استاني باران، آغاز سال ۱۳۴۰۰ را تبريک گفت! قبلتر از آن هم نمايندهاي به نام عليرضا سليمي بود که نميدانست وظيفه FATF چيست. نهاد بينالمللياي که وظيفه مبارزه با تامين مالي تروريست را دارد اما او ميخواست که اطلاعات ترورها را از FATFدريافت کند از همين رو گفته بود: «اگر FATF صداقت دارد و بناي آن مبارزه با تروريست است، بسمالله، اطلاعات کساني که شهيد سليماني و شهيد فخريزاده را ترور کردند در اختيار ما بگذارند پس چرا ساکت هستند؟». يکي ديگر از نمايندگان در مجلس نيز در برنامه تلويزيوني کلمه اِنيور (Anywhere) را آنيور و اِني تايم (Anytime) را آني تايم تلفظ ميکند آنهم با تاکيد فراوان. محمدجواد کريمي قدوسي هم که از سردمداران گاف در ميان نمايندگان است؛ او يک بار طرحي دوفوريتي تهيه کرده بود که در اين طرح دو بار به معاهده «ان پي تي» (معاهده منع گسترش هستهاي) اشاره کرد که هر دوبار هم به زبان انگليسي و هم به زبان فارسي نام اين معاهده راام پي تي، mpt»» عنوان کرده بود. بار ديگر که از توافقات انتقاد ميکند در توئيتش «PMD» را «PND» مينويسد. اشتباه تلفظ کلمات از جانب برخي از نمايندگان که جاي خود دارد. با اين اوصاف به نظر ميرسد که پاياني براي اين گافها از سوي نمايندگان نميتوان متصور بود.
nمحروميتي که تمامي ندارد
محروميت خيلي وقت است که از سر و روي استان خوزستان بالا ميرود و حالا ميبينيم اين استان حتي از داشتن يک نماينده که درد مردم را بفهمد و به فکر کار اصولي براي بهبود شرايط باشد هم محروم است. شايد يکي از دلايل اين محروميت ها، همين نمايندگاني باشند که ابتداييترين اصول مديريتي را هم نميدانند. با اين همه سوال اينجاست که آيا نهادهاي نظارتي نبايد حد اقلهايي براي ورود به مجلس در نظر بگيرند؟ وقتي يک نماينده ابتداييترين اصول نامه نگار را نميداند چرا بايد با دادن وعدههاي رنگارنگ بر کرسي نمايندگي مجلس جا بگيرد؟ فراموش نکنيم هيچ يک از اين حواشي دردي از مردم خوزستان درمان نميکند و همچنان درد آنان را از هر طرف که بنويسيم، درد است.