با لجبازی نمیتوان مملکت را اداره کرد

شرق/متن پيش رو در شرق منتشر شده و بازنشر آن در آخرين خبر به معناي تاييدش نيست
رفتار دوگانه مجلس با مسئله توافق ميان تهران و آژانس و بلاتکليفي بهارستاننشينان در اجراي قانون اقدام راهبردي که مانع مهمي در بهنتيجهرسيدن مذاکرات وين بود، در هفته گذشته به بحثي پرچالش تبديل شد.
بهارستاننشيناني که در واکنش به توافق سهماهه دولت دوازدهم با آژانس اتمي با اعتراض گسترده خواستار ابطال توافق شدند، در برابر توافق دولت سيزدهم سکوت اختيار کردهاند. در اسفند سال گذشته نمايندگان مجلس شوراي اسلامي با ارسال گزارشي در رابطه با تخلف دولت در اجراي «اقدام راهبردي براي لغو تحريمها و صيانت از منافع ملت ايران» به قوه قضائيه شکايت کردند و خواستار ابطال توافق شدند.
در متن گزارش کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس که به تصويب مجلس رسيد، توافق و بيانيه مشترک آژانس بينالمللي انرژي اتمي و سازمان انرژي اتمي، «نقض صريح قانون اقدام راهبردي براي لغو تحريمها و صيانت از منافع ملت ايران است». همچنين در بخش ديگري از متن گزارش کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس آمده بود: «آقاي رئيسجمهور و کليه ناقضين و مستنکفين را با قيد فوريت به قوه قضائيه معرفي تا وفق قانون مذکور قوه قضائيه نيز خارج از نوبت و تشريفات مرسوم آن را مورد رسيدگي فوري قرار دهد».
در توافق اخير خبري از اين نوع بيانيهها نبود؛ هرچند با توجه به اهميت توافق و تلاش براي رفع تحريم و ممانعت از صدور قطعنامه جديد عليه ايران، همراهي با دولت فارغ از جناح سياسي اهميت بسيار دارد.
اين رفتار دوگانه نمايندگان مجلس سبب ورود خسارات اقتصادي فراوان به مردم شده و کشور را در شرايط سختي قرار داده و نشان از ارجحيت منافع حزبي بر منافع ملي داشته است.
با لجبازي با دنيا نميتوان مملکت را اداره کرد
در همين رابطه مسعود پزشکيان، نماينده تبريز در مجلس، در رابطه با سرنوشت قانون اقدام راهبردي مجلس پس از توافق ميان تهران و آژانس بيان کرد: شوراي امنيت بايد تصميم نهايي و کلان را بر اساس مصلحت مملکت اخذ کند؛ با لجبازي با دنيا نميتوان مملکت اداره کرد. وقتي در سطح کلان نظام به تفاهم برسند، نمايندگان هم از قانون خود کوتاه خواهند آمد. او در ادامه گفت: در دولت روحاني عدهاي نميخواستند رقيبشان به مصالحه برسد، اکنون موافقاند و درصدد مصالحه برآمدند. خيلي خوب است اين کار را انجام دهند، ولي حتما انجام دهند. بايد کاري کرد تا مشکلات ارتباطي، اقتصادي و گفتوگو با دنيا را حل کنيم وگرنه اوضاع مملکت روزبهروز بدتر خواهد شد. بايد با دنيا، منطقه و خودمان مسائل را حل کنيم ما با خودمان هم مشکل داريم. نميشود با همه دعوا کنيم و بعد بگوييم مشکل اشتغال را چگونه ميتوان حل کرد، نميشود سرمايهگذار داخلي را فراري داد و بعد بگوييم چگونه ميتوان سرمايهگذار جذب کرد؛ تناقض دارد، شدني نيست.