نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

مجلس درگیر لباس زنانه!

منبع
آرمان ملي
بروزرسانی
مجلس درگیر لباس زنانه!

آرمان ملي/متن پيش رو در آرمان ملي منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
 
در شرايطي که ورزش کشور با مخاطرات و مشکلات زيادي مواجه است، برخي با پرداختن به موضوعات فرعي درصدد سرپوش گذاشتن بر مشکلات واقعي هستند. به عنوان نمونه بهانه جديدشان انتقاد از لباس اعضاي تيم فوتبال بانوان است. چند روز قبل تيم ملي با پرواز اختصاصي و با لباس‌هاي متحدالشکل از تهران راهي تاشکند ازبکستان شدند و تصاوير زيبايي در اين باره ثبت شد. در اين پرواز اختصاصي خدمه و کادر پروازي همگي زن بودند و همچنين ملي‌پوشان که در سال‌هاي دور با مشکلاتي در زمينه لباس تمرين هم مواجه بودند، اين‌بار از لباس‌هاي مسافرتي و رسمي در طول پرواز به تاشکند استفاده کردند و شکل حرفه‌اي به خود گرفتند اما برخي اين نوع پوشش را بر نتابيدند و به نقد آن پرداختند، مانند رئيس کميته تربيت‌بدني کميسيون فرهنگي مجلس که گفت: موضوع طراحي لباس تيم فوتبال بانوان قابل توجيه و چشم‌پوشي نيست و فدراسيون بايد پاسخگو باشد. احمد راستينه در مورد لباس اعزامي تيم ملي بانوان به مسابقات مقدماتي قهرماني آسيا که با حواشي زيادي روبه‌رو بود، اظهار داشت: متأسفانه آنچه اتفاق افتاده نه قابل توجيه است و نه قابل چشم‌پوشي. وزارت ورزش مسئوليت دارد که اين موضوع را پيگيري کند و فدراسيون هم به خاطر چنين قصوري بايد پاسخگو باشد. وي ادامه داد: فرهنگ عفاف و حجاب، اصالت ايراني و اسلامي ماست. فرزندان اين سرزمين افتخار مي‌کنند که در فرهنگ ملي و ديني‌شان بحث حجاب و عفاف برايشان اهميت زيادي دارد، اما آنچه ديده مي‌شود برخي مديران و مسئولان با تسامح و برنامه‌ريزي به دنبال تغيير نگاه و باور جوانان هستند. رئيس کميته تربيت‌بدني کميسيون فرهنگي مجلس عنوان کرد: گرچه، اين مسأله ساده‌اي است اما نشان مي‌دهد مديران حاکم بر جريان ورزش ما نياز به بازنگري و اصلاح رويه و عمل در اجرا دارند؛ به گونه‌اي که بر اساس مصوبات قانوني در شوراي عالي انقلاب فرهنگي، همه مکلفند نسبت به نهادينه کردن اين فرهنگ غني اهتمام داشته باشند. وي ادامه داد: بانوان ورزشکار ما افتخارآفرين هستند و هميشه خوش درخشيده‌اند؛ مانند بانويي که با چادر روي سکو ايستاد و فرهنگ ما را به نمايش گذاشت. بايد اين نوع کارها سرلوحه اقدامات مسئولان ما باشد. راستينه تأکيد کرد: به عنوان مسئول کميته تربيت‌بدني حتما اين موضوع را پيگيري مي‌کنيم و به مسئولان ذي‌ربط تذکر شديد مي‌دهيم و خواستار اصلاح اين رويه هستيم و مي‌خواهيم که گزارش اين اصلاح را به ما بدهند. کساني که کوتاهي کرده‌اند حتما بايد طبق قانون با آنها برخورد شود.
  بازهم اعتراض دلواپسانه
خبرگــزاري فارس هـــم در انتـــقاد از پوشـش فوتباليست‌هــاي خانم نوشت: «براساس تصاوير، لباس رسمي اعزام اين تيم، کت‌و‌شلواري برخلاف عرف فرهنگي و اجتماعي کشور بوده است. تيم‌هاي ملي کشــورمان در رشـــته‌هاي مختلف، همواره با لباس‌هايي با قواعد مشخص در رويدادهاي بين‌المللي و برون مرزي شرکت کرده‌اند که تشکيل يافته از يک عرف و ادب ملي و ديني بوده اما فدراسيون فوتبال به يکباره مبادرت به تهيه کت‌و‌شلوارهايي کرده که بيشتر مردانه بوده تا جهت لباس رسمي بانوان ملي‌پوش. اين موضوع که در کنار بي‌توجهي به عرف کشور و آداب اعزام‌هاي برون‌مرزي ورزش روي داده، با کج‌سليقگي نيز همراه بوده است. اين موضوعات موجي از واکنش‌هاي منفي و انتقادي را در پي داشته که به نظر مي‌رسد بايستي فدراسيون فوتبال در جهت اصلاح اين اشتباه، اقدامي فوري کند. چنين بي‌توجهي به عرف و آداب رسمي اعزام‌هاي برون‌مرزي ورزش بانوان، موضوعي است که سابقه نداشته و بايد توسط نهادهاي مربوطه مورد بررسي نيز قرار گيرد که هم‌اکنون چه اتفاقي در فوتبال بانوان در حال روي دادن است.» نکته قابل تامل آنجاست که خبرگزاري اصولگراي آنا بر خلاف فارس به تمجيد پوشش دختران تيم‌ملي فوتبال پرداخته و نوشته است:« تيم ملي فوتبال بانوان براي نخستين بار با پوششي زيبا و پروازي اختصاصي راهي ازبکستان شدند. اعزام دختران فوتبال با لباس فرم و پرواز اختصاصي به همراه خلبان زن نقطه عطفي در ورزش بانوان به حساب مي‌آيد و اميدواريم اين توجه‌ها تنها به مدت زمان کم محدود نشود و نه تنها در فوتبال بلکه ساير رشته‌هاي ورزشي بانوان ورزشکار با شرايط قابل‌قبولي به مسابقات اعزام شوند.»
 لباس المپيک عبرت شد

تغيير فرم لباس فوتباليست‌هاي دختر تيم ملي که به اذعان اکثريت بسيار زيبا و درخور ورزشکاران ايراني است، شايد به انتقاداتي بازگردد که اونيفورم لباس زنان در المپيک شد. طراحي لباس کاروان اعزامي کشورمان به مسابقات المپيک، سال‌هاست که محل مناقشه بوده و در مواردي انتقادها به تغيير اين پوشش هم منجر شده است. امسال نيز وقتي در دقيقه ۹۰ از لباس کاروان اعزامي ورزشکاران کشورمان به توکيو، درونمايي شد، برخي با طرح اين پرسش‌ها که اين لباس المپيک است يا کادر درمان و يا مهمانداران هواپيما، طرح‌ها را به چالش کشيدند. ناصري پژوهشگر مد و لباس و مدرس دانشگاه با اشاره به اظهار نظر برخي افراد که براي لباس کاروان اعزامي ايران به المپيک توکيو طرح ارائه کرده بودند، گفت: اين دوستان مطرح مي‌کردند داوري طرح‌ها پروسه وبي داشت. چينش اين داوري، هم حوزه صنعت، هم دانشگاهي و  نيز همه حوزه‌ها را دربرمي‌گرفته است ولي متاسفانه اين دوستان هم شوکه شده بودند که چگونه يکدفعه اين طرح تاييد شد. دوستاني که طرح ارائه داده بودند، مطرح کردند طرحي که براي خانم‌ها طراحي شده بود از يک مرحله‌اي به بعد وارد مرحله داوري شده و همه نگاه‌ها به سمت آن لباس رفته است. از طرفي يکسري لابي‌گري‌هايي هم وجود دارد. به نوعي که يکي از دوستان مي‌گفت با او تماس گرفتند و پيشنهاد دادند يکسري طرح روي کارهايت انجام بده ما طرح را در رده‌هاي کارهاي برتر مي‌بريم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره