نماد آخرین خبر

سرمقاله مردم سالاری/ چند نکته درباره مذاکرات اخیر وین

منبع
مردم سالاري
بروزرسانی
سرمقاله مردم سالاری/ چند نکته درباره مذاکرات اخیر وین

مردم سالاری/ « چند نکته درباره مذاکرات اخیر وین » عنوان سرمقاله روزنامه مردم سالاری به قلم سیدجلال ساداتیان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:

1- تعداد اعضای هیات اعزامی به مذاکرات وین ۳۸ نفر بوده‌ که ۴ نفر آنها جزو اعضای اصلی بودند که در مذاکره شرکت کردند و بقیه در حاشیه‌ها قرار داشتند. همانطور که خبر رسیده یک نفرشان به اسپانیا رفته بود و عده‌ای هم در شهر وین مشغول بودند.
2- هفته اول مذاکرات برگزار شده و همانطور که گزارش داده‌اند دو یادداشت به طرف‌ها داده‌اند که یکی راجع به لغو تحریم‌ها و دیگری مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای ایران بوده که دستور کار بر این مبنا قرار بگیرد. این گزارش‌ها در اختیار طرف‌ها قرار داده شده و آنها هم بر حسب گزارشاتی که مطرح شده، به پایتخت‌های خود رفته‌اند تا نتیجه‌های لازم را بگیرند که آیا دستور کار ایران را بپذیرند یا بخواهند بدون آن دستور کار حرف‌های خاص خود را داشته باشند.
3- اجمالا قضیه و تحلیل‌هایی که تاکنون پیرامون این قضیه مطرح شده، این بوده است که نه آمریکا که به‌طور غیر مستقیم مذاکره می‌کند و نه اتحادیه اروپا، هیچ کدام دنبال این نبودند که مذاکرات را از نقطه صفر شروع کنند و بی توجه به شش دور مذاکرات قبلی که کلی وقت صرف آن شده بود از نقطه صفر شروع کنند .
به دلیل اینکه اطلاعات قابل اتکایی منتشر نشده که دقیقا بدانیم در جلسات چه گذشته بلکه جسته و گریخته از مصاحبه‌های طرف‌های غربی و شرقی می‌توانیم نکاتی را دریافت کنیم و آن این است که دور اول مذاکرات حامل موفقیتی نبوده و پیشرفتی حاصل نشده است و بیشتر نگرانی‌ها را افزایش داده است. باید دید اکنون که هیات ایران آنجا مانده تا طرف‌های دیگر برگردند و مذاکرات را ادامه دهند در ادامه مذاکرات چه خواهد شد.

4- اصل شروع این مذاکرات را می‌توانیم مثبت تلقی کنیم ولی از لحاظ محتوایی نمی‌دانیم. هر چند که اینجا انتقاداتی نیز مطرح بود که اگر شما اصل مذاکرات را قبول نداشتید چطور به آنجا بازگشتید و انتقادات قبلی که دائما نسبت به اصل مذاکرات داشتید؛ چه شد که موافق مذاکرات شدید.
بنده به این امر زیاد اعتقادی ندارم و معتقدم کار درستی انجام شده که مذاکرات شروع شده و بدون گفت‌وگو و صحبت کردن و بدون دیپلماسی نمی‌شود مسائل را حل کرد و حتی در بحث اینکه حرف‌های ما غیر مستقیم به دیگران انتقال پیدا کند و آنها به آمریکا که به هرحال محور اصلی مذاکرات از آن سمت هستند و تا آمریکا متقاعد نشود و پای کار نیاید هیچ پیشرفتی حاصل نخواهد شد، اروپایی‌ها احتمالا منافع خود را دنبال می‌کنند، شرقی‌ها هم به همین گونه. چینی‌ها که ظاهرا رغبتی به این دور مذاکرات از خودشان نشان ندادند و تمایلی نداشتند که ایران پیشرفتی در این امر داشته باشد و روس‌ها هم منافع خودشان را داشتند، حالا اگر به نحوی مسئله مطرح می‌شد که با آنها گفت‌وگویی انجام شود بدون اینکه حالت رسمیت داده شود ولی بالاخره طرف دیگر هستند و باید به نحوی حرف‌های خود آنها را و حتی عبارات و کلماتی که به کار می‌برند دریافت شود و بفهمیم که آنها چه چیز‌هایی می‌گویند و همچنین مسائلی که دارد به آنها انتقال داده می‌شود چگونه انتقال داده می‌شود.
5- به هرحال اصل مذاکرات مثبت است ولی در این دوره پیشرفتی حاصل نشده و طرف‌های غربی برگشته‌اند تا مشاوره‌هایی را انجام دهند و ببینیم که آیا بر مبنای چیزی که ایران پیشنهاد داده مذاکرات از سرگیری می‌شود یا خیر.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar