نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

عبور موفق دولت رئیسی از پیک تابستان بدون خاموشی

منبع
کيهان
بروزرسانی
عبور موفق دولت رئیسی از پیک تابستان بدون خاموشی

کیهان/متن پیش رو در کیهان منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی طی مطلبی با عنوان «تابستانِ بدون خاموشی چگونه گذشت؟» در روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: «همدلی و همراهی مردم با تلاشگران صنعت برق موجب شده تا مدیریت مصرف انرژی از سوی مشترکان در کنار افزایش بی‌‌سابقه‌‌ ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی، رمز عبور اصلی گذر موفق و بدون خاموشی از پیک تابستان امسال باشد.»
در ادامه این مطلب آمده است: «دولت سیزدهم در حالی فعالیت رسمی خود را از اواخر تابستان سال گذشته آغاز کرده بود که کشور در روزهای اوج مصرف پیک تابستان آن سال به دلیل ناترازی ۱۵ هزار مگاواتی میان تولید و مصرف برق با بروز قطعی و خاموشی در نقاط مختلف روبه‌رو شده و همین امر مشکلات اقتصادی و اجتماعی فراوانی را ایجاد کرده بود. بدین منظور با توجه به حساسیت این موضوع، وزارت نیروی دولت سیزدهم از همان روزهای ابتدایی شروع به کار خود برنامه‌‌ مدون و منسجمی را برای افزایش ظرفیت تولید برق کشور برای کاهش ناترازی یاد شده و بروز قطعی برق در دستور کار قرار داد. براساس برنامه پیش‌‌بینی شده این وزارتخانه مقرر شده است طی چهار سال فعالیت دولت سیزدهم حدود ۳۵ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های کشور افزوده شود که این رقم از طریق ساخت ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی توسط بخش دولتی و خصوصی، ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و ساخت ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه توسط صنایع بزرگ محقق خواهد شد. این میزان افزایش ظرفیت طی سالیان اخیر بی‌‌سابقه بوده و به نوعی با تحقق این مهم شاهد رکوردشکنی در افزایش ظرفیت نیروگاهی کشور خواهیم بود.»
در مطلب مذکور همچنین خاطرنشان شده است: «با توجه به اینکه در حال حاضر حدود ۹۲ درصد انرژی سالانه تولیدی کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی تامین می‌شود؛ از این رو برنامه ۱۵ هزار مگاواتی در نظر گرفته شده برای بخش دولتی و خصوصی از اهمیت دو‌چندانی برخوردار است. بدین منظور با توجه به حساسیت موضوع برنامه فشرده و منسجمی برای دوره اوج بار ۱۴۰۱ در دستور کار صنعت برق قرار گرفت تا واحدهای در نظر گرفته شده برای تامین برق پایدار پیک تابستان امسال در موعد مقرر وارد مدار شده و به کمک شبکه سراسری برق کشور بیاید. تلاش‌‌های صورت گرفته در این بخش موجب شد تا طی کمتر از یک‌سال ۱۷ واحد نیروگاهی به ظرفیت سه هزار و ۲۷ مگاوات در راستای توسعه ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی، کمک به کاهش خاموشی‌‌ها در تابستان سال جاری و افزایش ظرفیت شبکه سراسری برق کشور وارد مدار تولید شود.»
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی افزود: «پروژه‌های سنکرون شده در این بازه زمانی شامل، واحدهای گازی نیروگاه‌های هنگام، پاسارگاد قشم، میانرود، آریان زنجان (دو واحد)، ایران ال‌‌ان‌‌جی (سه واحد)، مهتاب کویر (دو واحد) و شهید باکری بوده است. همچنین در این مدت واحد بخار نیروگاه‌های جهرم، هریس، ارومیه، چابهار، بعثت پارس‌‌جنوبی و غرب‌‌کارون نیز به بهره‌‌برداری رسیده است. همچنین طبق برنامه‌‌ریزی صورت گرفته به زودی با سنکرون واحدهای جدید نیروگاه‌های زاهدان، دوکوهه، عسلویه، راشد تربت‌‌حیدریه، فولاد بوتیا، بعثت پارس‌‌جنوبی، سبلان و فردوسی رکورد افزایش ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور شکسته خواهد شد. از سوی دیگر در این میان پروژه ارتقای توان تولید نیروگاه‌های موجود نیز جزو برنامه‌هایی بود که برای افزایش پایداری شبکه برق کشور در دستور کار قرار گرفت و در پی انجام این طرح حدود ۹۳۵ مگاوات از طریق ارتقای توان عملی واحدهای گازی و سیکل‌‌ترکیبی و ۱۰۰ مگاوات از طریق رفع محدودیت نیروگاه‌های بخاری به ظرفیت تولید برق حرارتی کشور افزوده شد.»
در ادامه این مطلب نیز آمده است: «بر این اساس در راستای پروژه‌های افزایش توان تولید برق برای روزهای اوج مصرف تابستان امسال مجموعا بیش از پنج‌‌هزار و ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده خواهد شد که این میزان رشد ظرفیت در چنین بازه زمانی طی چند دهه گذشته بی‌‌سابقه بوده است. در کل انجام اقدامات صورت گرفته در این بخش موجب شده تا ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور نیز از مرز ۷۲ هزار مگاوات عبور کند. همچنین شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی امسال برای نخستین‌بار بیش از ۹۴ هزار مگاوات برنامه تعمیرات و آماده‌‌‌‌سازی نیروگاه‌های حرارتی را نیز پیش از شروع خردادماه و پیک مصرف برق تابستان به پایان رساند تا رکورد جدیدی را در زمینه تعمیرات نیروگاهی به ثبت برساند. انجام به موقع برنامه‌های تعمیراتی و آماده‌‌‌‌سازی این واحدها موجب شد تا ضریب آمادگی نیروگاه‌های حرارتی کشور از مرز ۹۸ درصد عبور کند.»

تا بوی توافق به مشام مدعیان اصلاحات خورد؛ ریل عوض کردند!
روزنامه اعتماد روز گذشته در مطلبی با عنوان «عدم قطعیت برجام» نوشت: «به‌رغم همه صحبت‌ها، معتقدم به این سادگی نمی‌توان درباره توافق قریب‌الوقوع سخن گفت. متغیرهایی در فضای مذاکرات وجود دارد که ممکن است، مانند امواج دریا مذاکرات را از نقطه‌ای به نقطه دیگری پرتاب کند. یکی از این متغیرهای مهم، اجلاس ماه سپتامبر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است که احتمالات تازه‌ای را ایجاد می‌کند. دیگری هم انتخابات ماه نوامبر آمریکاست که فضای متفاوتی را شکل می‌دهد.اگر بنا به هر دلیلی در گزارش ماه سپتامبر آژانس، گزارشی علیه ایران ارایه شود، هرگونه توافق را به تاخیر می‌اندازد. ضمن اینکه نتیجه انتخابات ماه نوامبر آمریکا و پیروزی هر کدام از احزاب دموکرات یا جمهوری‌خواه در مذاکرات نیز فضای متفاوتی را در مذاکرات شکل می‌دهد.»
گفتنی است طیف مدعی اصلاح‌طلبی‌، زمانی که برجام در دولت روحانی امضا شد با حمایت از این خسارت محض به منافع ملی ایران ضربه زدند.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره