نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

دولت فراجناحی

منبع
آرمان ملي
بروزرسانی
دولت فراجناحی

آرمان ملی/متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
 
 بیش از 15 ماه از روی کارآمدن دولت سیزدهم به ریاست سیدابراهیم رئیسی می‌گذرد و پس از قریب به یکسال‌ونیم دیگر وزرا و مدیران دولتی چارچوب و حیطه‌‌کاری خود را شناخته‌اند و می‌توان به قضاوت عملکردها نشست. با این همه نگاهی به شرایط جامعه در حوزه‌های مختلف به‌ویژه وضع معیشت مردم و افزایش قیمت‌ها نشان می‌دهد که اوضاع چندان به سامان نیست و اساسا از آن وعده‌های خوشرنگ و لعاب فعلا فقط نوعی گفتار درمانی باقی مانده و هنوز عملی را در این حوزه شاهد و ناظر نیستیم. هر چند که برخی اقدامات مثل افزایش یارانه‌ها نیز آن طور که باید و شاید نتوانسته به بهبود شرایط کمک کند. چرا که همزمان شاهد افزایش قیمت کالاهای مختلف هستیم. از همین‌رو بسیاری مطرح می‌کنند یکی از علل این اتفاقات و عدم بهبود شرایط به عملکرد وزرا برمی‌گردد که نتواسته‌اند آنطور که انتظار می‌رفت به وظایف خود در حوزه‌های محول شده عمل کنند و همین مساله نیز باعث شده تا مجلس نیز از در مطالبه‌گری وارد شود و برخی وزرا را برای ادای توضیحات به مجلس فرابخواند. چه اینکه از همان ابتدا نیز بسیار مطرح می‌شد که برخی از این افرادی که در جایگاه وزارت نشسته‌اند در حدو اندازه‌های وزارت نیستند و امروز این انتقاد به بهارستان ‌نشینانی که عملکرد برخی وزرا را مورد نقد قرار می‌دهند وارد است که چرا از همان ابتدا با تعداد بالایی به این افراد در جهت تصدی پست وزارت رأی دادید که امروز میزان کارآمدی‌ آنها را به چالش بکشید.

هنوز 2 سال از دولت نگذشته که دو وزیر استعفا داده‌اند و یک وزیر نیز به استیضاح کشیده شده که البته در جای خود باقی مانده است. اما بنا به گفته برخی نمایندگان وزرای دیگری نیز در صف توضیح به مجلس هستند. قدرمسلم یکی از این وزرا که این روزها بسیار در خصوص عملکردش حریف و حدیث‌هایی مطرح است بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت است که مشکلات نبود دارو و افزایش قیمت آن موجبات فرخواندن مکرر وزیر به پارلمان را فراهم کرده است. هر چند که جسته و گریخته شنیده می‌شود مجلسی‌ها از عملکرد وزرای ورزش، صنعت و ارتباطات نیز چندان رضایتی ندارند و اگر نبود استعفای رستم قاسمی از وزارت راه و شهرسازی و انتصاب سرپرست برای این وزارتخانه؛ ای بسا امروز وی نیز از جمله وزرایی بود که حتی برای استیضاح به جهت عدم تحقق وعده‌ها و عملکرد ناموفق در بهارستان حاضر می‌شد. آنچه مسلم است دولت باید بپذیرد که باید تن به تغییرات آن هم در چند حوزه بدهد و با آغوش باز این تغییرات استقبال کند تا شاید با روی کارآمدن افرادی متخصص، کارآمد‌تر و توانا‌تر میزان راندمان کاری وزرا در دولت بالاتر رفته و شرایط جامعه بهتر شود و از میزان انتقادات نیز کاسته شود.

دولت به ترمیم کابینه بپردازد
یک نماینده مجلس در خصوص تغییرات در دولت اظهارداشت: اینکه در چه حوزه‌هایی مشکل داریم مشخص است و بر کسی پوشیده نیست، ولی برای رفع اینها من به ترمیم توسط خود دولت خیلی امیدوارتر هستم تا اینکه مجلس بخواهد اقدامی انجامی دهد. آنچه دیده شده و در این مدت تجربه شده یک رفاقت سیاسی و یک همبستگی سیاسی بین مجلس و دولت به‌صورت کلی وجود دارد که مقداری باعث یکسری مماشات می‌شود که اقدامات نظارتی مجلس به نتیجه نمی‌رسد. به همین خاطر من به ترمیم کابینه توسط خود دولت امیدوار هستم. غلامرضا نوری‌قزلجه به «آرمان‌ملی» گفت: این دو اقدام اخیری هم که صورت گرفت خوب و ضروری بود و امیدواریم که باقی موارد را هم خود دولت شناسایی و ترمیم کند. وی افزود: «تاکیدم بر این است که افراد کارآمدتری بیاورند و یک مقدار دایره نفرات را وسیع‌تر ببینند و خیلی سیاسی و جناحی به موضوع نگاه نکنند و انتخاب خود را از دایره بزرگ‌تری انجام دهند تا کارهای کشور مدیریت شده و به سرانجام برسد.» نوری تصریح کرد: «در بحث زیرساخت ارتباطات مشکل داریم، در بحث بهداشت و درمان مشکلات جدی داریم که آثارش مشخص است و موضوع دارو پیچیده‌تر هم می‌شود. در بحث تلاطم‌های بازار ارز نیز می‌بینیم که با چالش‌هایی مواجه هستیم و مردم از لحاظ معیشتی نیز با مشکلاتی مواجه هستند.»

دولت یک تعدادی آدم محدود دارد که اینها را جابه‌جا می‌کند
یک نماینده مجلس درباره اینکه چرا دولت باتوجه به این‌که ناکارآمدی برخی دولتمردان برای کابینه ثابت شده و نمی‌توانند شعارها را محقق کند، فقط افراد را در سمت‌ها جابه‌جا می‌کند و از افراد متخصص استفاده نمی‌کند، اظهارداشت: به‌نظر می‌رسد که دولت شاید فقط به همین افراد اعتماد دارد یا نمی‌تواند به افرادی خارج از مجموعه خودش اعتماد کند. جلال رشیدی‌کوچی با بیان این‌که این‌گونه رفتارکردن دولت برای تقویت خودش نگران‌کننده است، گفت: دولت یک تعدادی آدم محدود دارد که اینها را جابه‌جا می‌کند، این شاید خیلی زیبنده نباشد. رشیدی کوچی ادامه داد: به‌نظر می‌رسد باتوجه به این‌‌که تقریبا یکسال‌ونیم از دولت گذشته است برای اینکه بتواند خودش را تقویت کند باید به یکسری افراد خارج از مجموعه خودش اعتماد کند، به هرحال هستند افراد دیگری که بتوانند کمک کنند. افرادی که تفکراتشان با تفکرات دولت همسو و همراستاست اما این محدودیتی که دولت قائل شده به‌نظر می‌رسد در نهایت به نفع خود دولت نباشد. وی درباره این‌که مجلس کمتر از یکسال دیگر انتخاباتش برگزار می‌شود و باتوجه به رفتاری که در قبال وزرا داشته شاید رأی از مردم مثل گذشته نگیرد، بیان داشت: چند نفر از وزرا هستند که به نظر می‌رسد مجلس نسبت به عملکردشان نگاه مثبت ندارد، احساس می‌کنم مجلس بعداز اتفاقاتی که افتاد حتما سراغ 2 الی 3 وزیر خواهد رفت و اولویت در این میان با وزیر بهداشت خواهد بود. این نماینده مجلس درباره احتمال معرفی مهرداد بذرپاش به‌عنوان وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی عنوان کرد: در خصوص موضوع وزیرراه اگر بذرپاش معرفی شود، به‌نظر می‌رسد مجلس رأی خوبی بدهد و احتمالا ایشان گزینه نهایی دولت باشد.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره