نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

پیشنهاد تندرو‌ها و پاسخ متفاوت اژه‌ای

منبع
اعتماد
بروزرسانی
پیشنهاد تندرو‌ها و پاسخ متفاوت اژه‌ای

اعتماد/متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

پاسخ اژه‌ای: این حق طبیعی من و حق طبیعی آنهاست که موضوعات‌شان را مطرح کنند

محتوای برآمده از نشست غیرعلنی دیروز رییس دستگاه قضا با نمایندگان مجلس درباره رخدادهای اخیر، بازتاب‌های فراوانی در رسانه‌های گروهی پیدا کرد. جلسه‌ای که از ساعت 8 و30 دقیقه صبح آغاز شد و پس از چند ساعت روایت‌ها و درخواست‌های متفاوت و حتی متضادی از آن شنیده شد. نشستی که هر چند عنوان «غیرعلنی» را بر تارک داشت و قرار بود خبری از مفاد آن به بیرون درز نکند، اما ابتدا ایرنا و پس از آن، ایسنا و ایلنا و نهایتا همشهری آنلاین در گفت‌وگو با نمایندگان اخبار متفاوتی از محتوای آن ارایه کردند. هر کدام از این رسانه‌ها نیز تلاش داشتند، محتوای این نشست را به نفع خود بازتاب دهند، اما جزییات واقعی این نشست و مفاد آن چه بود که تا این اندازه روایت‌های متفاوتی درخصوص آن مطرح شده است؟ پیگیری اخبار رسانه‌ها نشان می‌دهد شاه‌کلید این نشست به درخواست طیف‌های تند مجلس از اژه‌ای و پاسخ متفاوت اژه‌ای به این درخواست‌ها نهفته است.  براساس اخبار منتشر شده، برخی نمایندگان حاضر در این نشست از رییس عدلیه، تقاضای برخورد شدید با معترضان را مطرح و نسبت به برگزاری نشست‌های رییس قوه قضاییه با برخی احزاب (جبهه اصلاحات) انتقاد می‌کنند. پاسخ اژه‌ای به این درخواست‌ها و انتقادات، اما ضرورت حرکت در مسیر «قانون» و تاکید بر «استقلال قوا» بود.

علیرضا بیگی، نماینده مردم تبریز در تشریح جزییات نشست، عقبه این دست از درخواست‌ها را به جریانی مرتبط می‌داند که پیش از این نامه‌ای با 227 امضا برای برخورد قاطع با تحریک‌کنندگان اغتشاشات اخیر و اجرای حکم قصاص برای محاربین را قرائت کرده بودند. نمایندگانی که پس از قرائت این نامه و با افزایش دامنه انتقادات به تکذیب امضای این نامه پرداختند و اعلام کردند ارتباطی با امضای چنین نامه‌ای ندارند. اما مفاد برآمده از نشست روز گذشته مجلس نشان می‌دهد که اکثریت اصولگرای مجلس خواستار برخورد شدید با معترضان شده‌اند.  نماینده مردم تبریز در مجلس جزییات جلسه غیرعلنی مجلس با قوه قضاییه را این‌طور تشریح می‌کند: «در این جلسه نمایندگان مطالبات خود را از قوه قضاییه مطرح کردند، طبیعی است که بخشی از نمایندگان که حالا عقبه‌شان بازمی‌گردد به ۲۲۷ نفر امضا‌کننده نامه مربوط به تشدید مجازات و تشدید برخورد با اغتشاشگران و مسببان حوادث اخیر، خب آنها خطاب به رییس قوه قضاییه درخواست‌هایی داشتند که غلاظ و شداد بیشتری را از رییس قوه قضاییه در مواجهه‌ با این موضوعات طلب می‌کردند.» عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها که با ایلنا گفت‌وگو می‌کرد در‌خصوص واکنش محسنی اژه‌ای به درخواست تشدید برخورد نمایندگان می‌گوید: «آنچه بیش از همه وجه برجسته این نشست بود، پاسخ قابل تامل رییس دستگاه قضا بود که وقتی یکی از نمایندگان ایشان را خطاب قرار داد که «تو با فلان افراد نشست و جلسه برگزار کردی» ایشان در پاسخ فرمودند که «این حق طبیعی من و حق طبیعی آنهاست که بتوانند موضوعات خودشان را مطرح کنند، با شما هم حاضرم این جلسه را برگزار کنم و من متعجبم شما به عنوان قانونگذاران به جای اینکه پافشاری به اعمال و اجرای قانون داشته باشید، دارید مطالبه‌ای غیر از تکلیف قانونی خود مطرح می‌کنید.»

اشاره نمایندگان به برگزاری نشست با «فلان افراد» که نماینده تبریز درخصوص آن صحبت می‌کند، احتمالا مرتبط با نشستی است که اژه‌ای اخیرا با برخی اعضای جبهه اصلاحات برگزار کرده است. نشستی که باعث بروز انتقادات جدی میان طیف‌های رادیکال جناح راست در داخل و بیرون مجلس شده و آن را برنتابیده‌اند. علیرضا بیگی درباره واکنش اژه‌ای به این درخواست‌های نمایندگان یادآور می‌شود: «این نوع نگرش رییس قوه قضاییه و پاسخی که به این گروه و این تفکر دادند، در واقع چه بسا نویدبخش یک التیامی برای مواجهه با متهمان حوادث اخیر است که ممکن است گناهکار باشند یا کم گناه بوده باشند تا یک‌ مواجهه منطقی و منصفانه با افراد صورت گیرد که من به نوبه خودم از آقای اژه‌ای برای این موضع اظهار تشکر کردم.» نماینده تبریز در پاسخ به این مساله که «شنیده شده است آقای اژه‌ای در پاسخ به تشدید برخوردها گفته است که باید با ملاحظه و دقت به موضوعات رسیدگی شود»، اظهار کرد: «خواسته آقای اژه‌ای از نمایندگان این بود که شما از من اجرای قانون را بخواهید؛ یعنی شما نمایندگان بر موضع قانون پافشاری کنید و تلاش نکنید به من دیکته کنید که من چه کار باید بکنم یا نباید بکنم.»

روایت خبرگزاری دولت از نشست مجلس و اژه‌ای
خبرگزاری رسمی دولت اما تلاش می‌کند تا روایتی متفاوت با صحبت‌های نماینده تبریز ارایه کند. ایرنا از قول یک نماینده مجلس که درخواست کرد نامش فاش نشود، می‌نویسد: نمایندگان مجلس در جلسه غیرعلنی با مسوولان قوه قضاییه خواستار برخورد جدی با افراد سرشناسی شدند که در ماه‌های اخیر در سناریوی دشمن بازی کرده و در آتش فتنه دمیدند. همچنین محمود عباس‌زاده مشکینی درخصوص جزییات این جلسه با اشاره به سخنرانی رییس قوه قضاییه در جلسه غیرعلنی گفت: «مواضع مردمی، واقع‌بینانه و عالمانه رییس قوه قضاییه در این شرایط بسیار مغتنم است.» از سوی دیگر، به نوشته خبرگزاری ایسنا، سیدنظام موسوی، سخنگوی هیات رییسه مجلس یازدهم در حاشیه جلسه علنی دیروز با اشاره به جلسه مشترک امروز قوای مقننه و قضاییه گفت: «در این جلسه رییس قوه قضاییه تاکید کرد که قوه قضاییه به صورت جدی به همه ابعاد حوادث و اغتشاشات اخیر ورود کرده و ملاک برایش قانون است.» اما کدام جریان سیاسی در مجلس خواستار برخورد شدید با معترضان و کدام جریان خواستار رفتارهای قانونی در این زمینه شدند؟ «اعتماد» در جریان گفت‌وگو با غلامرضا نوری تلاش می‌کند پاسخی برای این ابهامات پیدا کند. اظهارات این نماینده نشان می‌دهد که درخواست‌های تند از سوی جریانات اصولگرا در مجلس مطرح شده است. جریاناتی که پیش از این هم با 227 امضا درخواست برخورد تند ذیل محاربه را با معترضان مطرح کرده بودند.

   بیگی، نماینده مردم تبریز: آنچه بیش از همه وجه برجسته  نشست نمایندگان با اژه ای بود، پاسخ قابل تامل رییس دستگاه قضا بود که وقتی یکی از نمایندگان ایشان را خطاب قرار داد که «تو با فلان افراد نشست و جلسه برگزار کردی» ایشان در پاسخ فرمودند که «این حق طبیعی من و حق طبیعی آنهاست که بتوانند موضوعات خودشان را مطرح کنند، با شما هم حاضرم این جلسه را برگزار کنم و من متعجبم شما به عنوان قانونگذاران به جای اینکه پافشاری به اعمال و اجرای قانون داشته باشید، دارید مطالبه‌ای غیر از تکلیف قانونی خود مطرح می‌کنید.»
   محمود عباس زاده مشکینی: مواضع مردمی، واقع بینانه و عالمانه رییس قوه قضاییه در این شرایط بسیار مغتنم است.


 

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره